renklitirtil'a Sürpriz Kargo Geldi

Dün akşam 18 sıraları kapı çaldı.Kapıcımız sandım çöp toplama saati oluyor genelde kışın 18, yazın 20'de çöp toplar, her zaman ki klişeleşmiş bir iş sandığımdan kapıyı araladım bir baktım kurye.Elimde çöp kovasıyla ,şaşırdım bir an. Normalde bana asla kargo gelmez.Ya yasal işler ya da mektup ve benzeri şeyler gelir anca bana, o da postacıyla gelir zaten.Alışkan olmayınca bünye adama bir şöyle baktım, şaşkın gözlerle ''-Buyrun?'' dedim. ''-Zühal hanım mı?'' dedi. ''-Evet.'' dedim.'' Nüfus cüzdanımı istedi, imza istedi,bıraktı koşa koşa adam gitti.Hani kimden diye soramadım öyle bir atmosfer oluştu ki aramızda ne diyeceğimi bilemedim.Sadece ''-Teşekkürler.İyi akşamlar.'' diyebildim.Kargonun üstüne baktığımda mayisyagmuru 'ndan geldiğini gördüm.Hani bir kargo diyordu da  habersiz geleceğini bilmiyordum.Ev adresimde elinde olduğundan  yollayıvermiş.Bir heyecan hemen açtım kargo  kutusunu.İçinden bir tane  çanta poşet çıktı.

Çanta poşetin içine sabırsızlanarak baktım içerisinde el emeği göz nuru bir tahta kutu çıktı,üzeri tül ve plastik gülle süslenmişti,Kutunun üzerinde bir tane kitap vardı.
Kutuya bayıldım.Yeşil ve krem karışımı,eskitme tarzı boyanmış kutunun üzeri çiçeklerle süslenmişti.Kutu dikdörtgen şeklindeydi.Tam odama uyan tarzda hoş naif iyi düşünülmüş bir kutuydu.
Kutunun üzerine de hiç benim okumadığım türde ama gönderenin, kendisinin zevkinde ,kendisinden bir parça olan Klüp 1000 kitabını koymuştu.Okumak için sabırsızlanıyorum.

.....

Kutu ve kitap yolladığını düşünürken,kutuyu incelemek için içini açtım. Birde ne göreyim içi ağzına kadar dolu.Bir sürü beni mutlu edecek tam benim çocuk ruhumu yansıtan şeylerle dolu.Aklıma ilk gelen internetten tanıştığım bir kişi nasıl olur da beni böylesine tanıyabilir ki oldu.Düşünsenize sadece bir kaç, bir kaç cümle konuştuğum yüzünü görmediğim,sesini duymadığım biri beni böylesine çözebilmişti.40 yıllık arkadaşlarımı bilirim tanıması ne mümkün, en yakınım olup da doğum günümü unuturlardı.
Kutuda bir tane şekere benzeyen sarı kalem,2 tane tülden yapılmış çiçek,3 tane kalpli çubuk,2 tane duygu ifadeli boncuk kalem vardı.Resmen çicek ve kalpler odamın düzenine göre özel seçilmişti.Kalemler ise o kadar şeker ki görür görmez aşık oldum.
Geçenlerde odam için planlarımı anlatırken minik süs mandallara ihtiyacım olduğunu söylemiştim.O planıma uygun  seçilmiş mandallardı.Ben almadan düşünceli bir şekilde  içerisine alıp koymuştu.İşin tuhafı  bu mandallar çeşit çeşit oluyor ya üstündeki şirin şeyler , benim istediğim kafamda hayal ettiğim mandalı nasıl bilebildi ki?(müneccim misin söyle bana??)Cidden merak ediyorum bunlar tesadüf mü yoksa  telepati gücümü var?En çok şaşırdıgım mandallar oldu.Bunun yanında minik minik  kilitli 7 tane  uğur böceği vardı çok şirin değil mi?Yanında pembe mini ayna ve tarağı olan  çok hoşuma giden takım çıktı.Yapışkanlı ayraç ve kalpli not defteri vardı.Dün dışarı çıktım yapışkanlı ayracım bitti alacakken tam  telefon geldi alamadan dükkandan çıkmıştım akşamı evime geldi ''-Höh!!!Bu da mı?'' dedirtti bana.Resmen kafamın içi okunmuş,gelecek görülmüş gibiydi.
..ve kutunun el altında;
4 tane boş  yıl başı kart postalı ,5,6 tane kırmızı kalpli balon çıktı.Kart postalı mart ayında yollamasının sebebi yıl başında bir etkinlik vardı benim reel arkadaşlarımdan bana teklif gelmişti üzerine kaynaşmak amaçlı bunu  internette bulunan 5 arkadaşıma  teklif ettim.Toplamda 7 kişiye kart attım.Bunlardan biride kargo sahibinindi.O dönem ben kart bulamadığımdan hayıflanmış,üzülmüş ve üzerine bulmak için çok fazla yorulduğumu belirtmiştim.Arkadaşım bunu  unutmamış ve içine koymayı da ihmal etmemiş.

¨¨¨¨
Çok üzüntülü gergin zor bir dönemimde bunu bilmeden bana tam zamanında böyle bir kargo yolladığı için arkadaşıma minnettarım.Bu kargo beni psikolojik olarak  çok iyi hissettirdi.Gergin geçen bir dönemin ardından ilaç gibi geldi.Umarım sizlerde hiç görmediğiniz insanlar tarafından önemsenir ve bunu hissedebilirsiniz. Gerçekten çok özel bir duygu oluyor.Tanıdığınız insanlar tarafından değil de tanımadığınız insanlar tarafından böyle güzel bir olay gerçekleşince çok farklı bir durum ortaya çıkıyor...ve umarım sizinde en ihtiyacınız olduğu, hiç ummadığınız anda çevrenizde sizi sevindirebilecek insanlar bulunur.Bu yıl başından bu yana  ben çok şanslı olduğumu ve internet hayatım boyunca sadece son iki yıldır en dogru arkadaş seçimimi yaptıgımı düşünüyorum.Kaç kişi ile tanıştımsa hepsi birbirinden iyi, birbirinden  güven sağlayan insanlar oldu.ALLAH hepimizi dogru düzgün insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar