Ulzzang nedir?



Eminim çoğumuz Ulzzang  kelimesini duymuşuzdur. Gerek dizi izlerken gerek korenin magazin haberlerini okurken gözümüze çarpmıştır. Hatta bazılarımız uzzlang mi ulzzang mı uzlang mı  uzlan mı diye arkadaş ortamında  tartışmıştır. Ulzzang  iki z ile yazılır önce bunu bu anlayalım sonrasında anlamına bakalım.Peki bu Ulzzang nedir ne işe yarar yenir mi içilir mi onu anlatıcam size.


Ulzzang;  Eoljang olarak yazılıp Ulzzang  diye okunur.Korede popülerdir ve iyi yüz anlamına gelir.Biraz araştırdıgımda  dünya da kendine özgü tarzı olan  modayı kendi tarzıyla takip eden anlamına da geliyormuş.Bildigin bizim ikoncanlar işte :D Ulzzang ayrıca argo bir terim olarak da geçiyormuş. İyi yüz güzel yüz güzel görünümlü gibi anlamlara sahipmiş.Ulzzang nasıl olunur diye sorarsanız da  yüzünün görünüşünün iyi oldugunu düşünen  kişiler fotograflarını websitelerine ya da bu konuyla ilgili websitelerine fotograflarını koyarak  ünlü olabiliyorlar hatta oylama yapılarak  en iyi Ulzzang  olarak popülerliklerini ölçüyorlarmış. Bu Ulzzanglar  modellik  ve ya mankenlik gibi işlerde de boy gösterebiliyorlar hatta  şarkıcı ve ya oyuncuda olabiliyorlar. Her Ulzzang gerçekten güzel ve ya yakışıklı olmuyor  shop  yaparak kendilerini göstermek isteyen kişilerde varmış tabi  bu durumda  anlaşıldıgında  oylama almıyorlarmış.
Benim bildiklerim şimdilik bu kadar zamanla araştırır daha fazla bilgi edinip konuyu güncellerim umarım anlatabilmişimdir terimi blogcum görüşürüz.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bizim Sehun mesela. :) ❤️

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Yüz güzelliğinden bahsediyor eski fotoğraflarında da çok yakışıklı. Otomatik olarak geçmişte de güzel yüzlü olduğu için ulzzang oluyor. Tabii ulzzang sitelerinde ünlü olmadan önce var mıydı bilmiyorum onu hayranları bilir. Fakat Sehun'a benzeyen biri var ''sehun ulzzang'' yazarsan Google'a çıkar.
      Dipnot: Bence alakası yok Sehun çok yakışıklı bir adam yanından geçmez benzetilen kişi.

      Sil
  3. Tumblr gibi işte

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)