Malzemeler:
2 adet domates (Orta Boy)
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
5 bardak su
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Öncelikle sarımsakları minik minik doğra ya da rendele sonra sıvı yağ ve margarini eritip sarımsakları birazcık öldür.
Sonrasında 2 tane domatesi rendele,salça ve domatesi tencereye boşalt
Domatesler ölünce 5 bardak suyu tencereye boşalt
(istersen bulyon da kullanabilirsin ama ben sevmiyorum tavuk bulyon kullancaksan bi bardakta az sıcak suyla bulyonu erit suyuna kat)
Su kaynayınca şehriyeyi tencereye boşalt ve sürekli karıştır şehriyeler yapışmasın.
Pişmesine yakın tuz,limon,nane,karabiber ve pul biberi kat yine karıştır.
10 dakika daha kısık ateşte kaynat kapat.
Afiyet olsun...
0 Yorumlar
✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)