Safir (Dizi)

Sevemedim kara gözlüm. İlk sezonun ilk yeni dizisinden çok umudum vardı ama beklediğim gibi çıkmadı. Başrol Özge ve İlhan olduğuna göre iki erkek kardeş aynı kızla birlikte olacak. Kardeşin biriyle öpüş kokuş sonra git diğeriyle evlen aşık yaşa öpüş kokuş. İlk başta bu olmadı ben üvey ya da arkadaş diye düşünmüştüm iki erkek başrolü. İkincisi karakterler boğdu beni. Aleyna ve Bora karakterlerine katlanamadım. Bu yazıyı yazmasam bu karakterler yüzünden kanalı değiştirebilirdim. Sonuç olarak herkesin emeğine sağlık ama diziden hiç hoşlanmadım.

İlhan Şen karakteri çok uygun olmuş. Saçlarını kısa isterdim, gerçi bu seferde karakterine göre daha Avrupai bir tip olurdu. (Bulgaristan doğumlu zaten yazmayın siz ne demek istediğimi anladınız.) İlhan'ın değişik bir tipi ve havası var zaten İtalyan erkeklerine benziyor. Sonuç olarak karakterine ciddiyet veremezdi. Daha böyle Anadolu erkeği olmalıydı. İlk bölümde beklediğimden az sahnesi vardı ama performansı gayet güzeldi.

Özge Yağız kesinlikle nokta atışı olmuş. Ayıla bayıla izledim performansını. Bir önceki işinde usta oyuncularla çalışması oyunculuğuna yansımış. Yalnız İlhan ile yakıştıramadım. Burak Berkay ile harika gözüküyorlardı. Vallahi keşke ikisi partner olsalardı seyir zevki daha iyi olurdu. Oyunculuğunun gelişmiş olmasına çok sevindim, hak ettiği yerde olması da çok güzel.

Burak Berkay Akgül bu hikayede yanan Yaman oldu. Neden böyle oldu ya, ne güzel olmuşlardı Feraye ile... Belki Yaman ve Feraye şeklinde gitse albenisi olan bir dizi olurdu. Burak bölüm boyunca aşırı güzel oynadı. Performansı ortalamanın üstündeydi ve izleyiciye çok güzel duygu geçirdi. Bölümün kahramanı kesinlikle Yaman'dı.

Can Bartu Arslan gitgide çok iyi oynuyor. Ve şans verilirse geleceğin jönü olacağını düşünüyorum. Dramda beni çok etkiliyor. İlk bölümde karakterinin gidişatının bu kadar evrileceğini hiç tahmin etmemiştim. Beni ters köşe eden karakterlerden biri oldu. Karakteri herkesin hayatını mahvetse de oyunculuğu on numara beş yıldızdı.

Gizem Sevim'in ilk projesi içinde çok abartılı oynuyor yazmıştım ve bu dizide de aynı oyunculuğu devam ediyor. Karakteri gıcık olduğu için karakterine oturmuş ama hiç düzelme yok. Karakteri iyi olsun, kötü olsun neden böyle oynuyor anlam veremiyorum. Mesela şaşırıyor, şaşırdığı zaman çizgi film karakteri şaşırır ya öyle tepki veriyor. Bu durumda bir garip hissettiriyor izlerken. İnşallah bu dizi ile birlikte ilerleyen zamanlarda geliştirir kendini.

Hikaye aşırı kasvetli, işleyiş aşırı boğucu. Sırf hizmetçinin kızı seviyor diye bunun üzerine hikaye kurulması saçma olmuş. Bu dizinin karakter eşleşmesi çok yanlış seçilmiş. Bana göre Berkay Ateş karakteri olmalıydı, İlhan ise Yaman karakteri olmalıydı. Çünkü İlhan ile enerjileri bence çift enerjilerine uygun değildi. Daha çok Berkay ile yakışmıştı. Dizinin müzikleri, seçilen mekanlar ve kıyafetler çok güzeldi. Hatta tüm karakterlerin giydiği kıyafetlere bayıldım. Özellikle Özge'nin kostümleri on numaraydı. Dizinin replikleri çok iyi yazılmıştı. Bölüm boyunca dolu doluydu. Keşke hikaye böyle işleyiş böyle olmasaydı. İşleyiş tamamen dizinin güzel olan kısımlarını silmiş süpürmüş. Yalnız bu dizi tam total izleyicisinin tarzı bir dizi. Bu dizi diğer grupları bilmem ama totalde tutar gibi geliyor. Beni çok daralttı ama seveni de çoktu. Yolu açık olsun. Umarım reytingleri yüksek gelir, ekibin emeğine sağlık.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SAFİR
Tür: Dram, Aile, Romantik
Yönetmen: Semih Bağcı
Senaryo: Burcu Över
Yapımcı: Fatih Aksoy, Mehmet Yiğit Alp
Yapım: NTC Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 4 Eylül 2023
Konu:
Kapadokya'nın ileri gelen ailelerinden Gülsoylar, büyük oğulları Ateş'in Amerika'dan dönüşüyle bir araya gelirler. Babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybeden Ateş, dedesi Ömer'in ezici otoritesine boyun eğmeyerek evden ayrılmış, uzun yıllar sonra annesi Gülfem'in isteği üzerine erkek kardeşleri Yaman ve Okan ile beraber dedesinden aile şirketlerini devralıp büyütmek üzere evine geri dönmüştür. Ateş, Yaman ve Okan için artık birlik olmak vaktidir.
Yaman abisinin dönüşüyle sevgilisi Feraye'ye evlenme teklif etmeye karar verir. Feraye annesini küçük yaşta kaybetmiş; babası Muhsin, abisi Çetin, yengesi Nesrin, yeğeni Eren, üvey annesi Cemile ve onun kızı Aleyna ile birlikte yaşayan, üniversite son sınıf öğrencisi umut dolu genç ve güzel bir kızdır. Babası Muhsin uzun yıllardır Gülsoyların yanında çalışmaktadır. Yaman ile çocukluklarından beri herkesten saklı ilk aşklarını yaşıyorlardır. Yaman daha küçük bir çocukken annesi Gülfem'den aile yadigari Safir yüzüğü gizlice alarak Feraye'ye evlenme teklif emiştir. Feraye ve Yaman her şeyi göze alarak büyük aşklarını itiraf edip evlenmek için gün sayarken yaşanan bir trajedi bütün dengeleri bozar.
Feraye'nin doğum günü gecesinde Yaman'ın kardeşi Okan'la başına gelen felaket, tehlikelerle dolu bir açmaza dönüşerek herkesin hayatını alt üst eder. Feraye ve Yaman aşk, ihtiras, tutku, intikam ve zorbalık sınavlarıyla dolu tehlikeli yollarda kaybolmak üzere kalırlar.
Ateş ise sevdiği herkesi ve ailesini korumak için aldığı radikal kararlarla hem yeni düşmanlar kazanacak hem de kardeşlerini karşısına alacaktır…
Oyuncular:
İlhan Şen
Özge Yağız
Burak Berkay Akgül
İpek Tuzcuoğlu
Erkan Bektaş
Müfit Kayacan
Nur Yazar
Can Bartu Arslan
Gizem Sevim
Münir Can Cindoruk
Serdar Bordanacı
Sevda Baş
Selin Işık
Efe Taşdelen
Serkan Taştemur
Can Remzi Ergen
Aleyna Çalışkan
İlda Özgürel

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Burak Berkay'ı sevmediğimden İlhan'ı da çok sevdiğimden olsa gerek ben Özge ile İlhan'ı yakıştırdım. İmaj konusunda haklısın İlhan'a bişeyler yapmaları lazımdı bence Amerika değil de İtalya'dan gelmiş gibi duruyordu.
    Can Bartu Aslan tek kelime ile efsaneeeeee... Bir önceki dizisinde de bayılıyordum, şimdi daha da iyi olmuş. Özge Yağız gerçekten kendini bir önceki dizisi ile çok geliştirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Berkay iyi oyuncu aslında ama enerjisi geçmemiş olabilir tabii. :)

      Sil
  2. o kadar TV kültürüm yok ki, böyle yabancı gibi bakıyorum ... Aslında hep bir tv dizim olsun haftada bir istemişimdir ama bakalım ne zaman olacak :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)