Bambaşka Biri(Dizi)

Ters köşeli, tahmin edilen ama yine de şok etkisi yaratan bir dizi bu gün yayın hayatına başladı. Ethem Özışık yine döktürmüş. Bekliyordum ama bu kadar kurgusu güzel bir dizi olacağını düşünmemiştim. Tam bir internet dizisi havası var. Ama sosyal medya yine beni sinir etti. Bilemiyorum yani bu sezon böyle mi geçecek anlamadım. İzleyici her zaman eleştirecek şey bulurdu da bu sezon bir garipler yani. En azından eleştirseler de hakkını verirlerdi. Böyle nereye sarsam bir rahatlasam gibi yorumlar, çok rahatsız edici. Bak kaç dizi başladı ve aynı şey oluyor, biz aynı diziyi mi izliyoruz şu an algısı oluyor bende.

Burak Deniz'i artık magazinsel olarak sevmesem de oyunculuğu bir başka. Gerçekten dünya çapı düzeyinde oynuyor oynadığı zaman. Resmen karakterini oynamıyor yaşıyor ve her karakterinin altından başarı ile kalkıyor. Bence Kenan karakteri Burak için biçilmiş bir kaftan olmuş. Ben Burak'ta çok çeşitlilik seviyorum. Bir karakteri diğerine benzemiyor. Kariyerini doğru yönettiğinden kaynaklı hep farklı karakterlerle kaşımıza çıkıyor. Bu yüzden de oyunu asla sıkmıyor. Bölümün kesinlikle kahramanıydı.

Hande Erçel dram komedi dram komedi şeklinde karşımıza çıkıyor ama bence dramdan vazgeçmemeli. Komedi dizilerinde elbette sevimli duruyor ama dram dizilerinde karakterlerini daha iyi oynuyor. Yani komedi oyuncusu değil dram oyuncusu. Bölüm boyunca yorumları okudum, devamlı ekranı yeniledim, bir gözüm ekranda bir gözüm telefondaydı resmen ve çıldırdım. Bu kadar bir insanın hakkı yenmez. Tabii ki sevmeyebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama işini iyi yapıyorsa hakkını da vermek lazım. Sonunda böyle bir tweet attım ve etkileşim aldım. Gerçekten tek olmadığıma çok sevindim. Ve daha fazla bir şey söylememe gerek yok bence.
''Hande'den ne istiyorsunuz ya kız kendini geliştirdi geliştirmeye devam ediyor yerinde de saymıyor. Yok yapmacık, yok poz kesiyor... Nasıl görmek istiyorsanız kızın her hareketini öyle yorumluyorsunuz ön yargısız izlemeyi deneyin. ''
Leyla bence güzel bir karakterdi, Hande de çok iyi oynamış. Ben Burak ile çok yakıştırıyorum, farklı bir enerjileri var bu da yeni projelerinde her zamanki gibi izleyiciye yansımıştı.

Cem Davran'ı dizide gördüğüme sevindim, uzun zamandır ekranlardan uzaktı. Doğru aklımda kaldıysa en son yine Burak Deniz'in olduğu bir internet dizisinde oynamıştı. Cem Davran usta bir oyuncu zaten aslında çok bir şey yazmaya gerek yok bence diziye renk katmış ve karakteri çok zor bir karakter. İzleyiciye öyle bir duygu vermeli ki izleyici o duyguyu net şekilde almalı. Fakat ben güveniyorum Cem Davran bu duyguyu, baba olmak duygusunu çok net verecek bize.

Menderes Samancılar dizinin kilit noktası bir karaktere hayat veriyor. Umarım bu dizide kalıcı olur. Böyle usta bir oyuncuyu izlemek güzel oluyor. Karakteri çok gizemli ve kim olduğunu aşırı merak ettim.

Dizide eksiklikler var mıydı diye düşündüm ama bulamadım bence dizi olması gereken şekildeydi. Sadece boş ev sahnesinde bir iki hoşuma gitmeyen yer vardı. Mesela Leyla Savcı ama silahı yerine sopa ile eve giriyor birde arı meselesi var o sahnede gereksiz geldi. Arı beni sokacak alerjim var dedi dedi resmen sonunda soktu. Yalnız orası çok gerçekçiydi. Benim bir tanıdığımın arı sokması alerjisi var. Ortamda elli kişi olsun o elli kişi içinde tek onu arı sokar ve hastanenin yolu görünür. Her yaz muhakkak iki üç kez başına gelir hatta geçen hafta yine arı soktu. Neyse diziye döneyim daha gergin daha gerilimli bir bölümde ya da sahne de arı sokması sahnesi olmasını isterdim. Müzikler, çekim filan her şey güzeldi eleştirecek bir şey bulamadım. Ben sanırım bu diziyi takip ederim, hoşuma gitti. Bence sizde bir şans verin bence seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BAMBAŞKA BİRİ


Tür: Dram, Romantik, Gerilim, Suç
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ethem Özışık
Yapımcı: Timur Savcı, Burak Sağyaşar
Yapım: TIMS&B Productions
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 11 Eylül 2023
Konu:
Ormanda vahşice işlenen Hamdi Atılbay cinayeti, karışık geçmişini arkada bırakarak artık yeni düzenini kurmak isteyen genç savcı Leyla ile düzenli ve şöhret dolu bir hayata sahip olan hırslı gazeteci Kenan’ın yollarını kesiştirir. Ne var ki bu cinayet, sadece onların aşklarının değil aynı zamanda hayatlarıyla ilgili bildikleri doğruların yıkılacağının da habercisidir.
Oyuncular:
Burak Deniz
Hande Erçel
Cem Davran
Menderes Samancılar
Ferit Aktuğ
Dilşah Demir
Begüm Akkaya
Kardelen Arnavutoğlu
Uğur Uzunel
Polen Emre
Gülçin Hatıhan
Aslı Orcan
Berrin Arısoy
Muttalip Müjdeci

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Yine bir sürü yeni dizilerle başladı yayın dönemi. Bu diziye denk gelmemiştim hiç. Biz dün akşam Güldür Güldür'ün eski bölümlerini izledik. :)

    YanıtlaSil
  2. İlk bir saatine bakabildim, gerisini izleyemedim. İnşallah en baştan bakıp kesintisiz izleyeceğim.
    Hande komedi oynarken çok yapmacık oynuyor. Dram oynarken role daha iyi giriyor. Halka'da Müjde de bence çok iyi bir iş çıkarmıştı. Kısa sürse de Azize'de de aynı enerjiyi almıştım. Burak Deniz'i genel olarak sevmiyorum. Bu dizide de stylingi hiç olmamıştı bence, ama oyunculuk olarak çok iyi orası ayrı tabiki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Hande konusunda düşüncelerine katılmıyorum bence Hande tam olması gibi oynadı sadece ses tonu yani konuşma tarzı hıçkırık gibi olduğu için öyle gözüküyor yoksa oyununu Halka'dan sonra geliştirmeye başladı. :)

      Sil
  3. Ben dizinin ilk bölümünde herşeyin anlatılmasını sevmiyorum. Katil, neden katil olduğu, hepsi belli. Ilk bölüm den sonra neyi seyredicrz, savcının olayı çözmesini mi?Bilemedim. Hande Erçel güzel kadın savcı olarak tam oturmadı bende, belki ilerleyen bölümlerde rolüne girer. Öyle baygın baygın bakan savcı pek olmamış. Mehtap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin senaristi Ethem Özışık, böyle bir bölüm yazdıysa bir bildiği vardır. :) Hande Erçel'in ilk çıktığı günden bu yana bakışları öyleydi. :)

      Sil
  4. Mesela şükran ovalı da savcı oynadı👍 onla kıyasladım ister istemez . Mehtap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esra Bulut Behzat Ç.'nin eşi. Canan Ergüder oynuyordu karakteri ve onunla Şükran'ı karşılaştırdığım zaman Şükran hiç yapamıyor. Anlatmak istediğim oyuncular farklı oyunları farklı verdikleri enerji farklı. Şimdi sen Şükran ile kıyaslıyorsun ama Hande'de dişil enerji çok yüksek, Şükran'da ise eril enerji yüksek. Sen dişil enerjisi yüksek bir oyuncudan eril enerjisi yüksek gibi davranmasını istiyorsun. Hande'nin ses tonu bile incecik. Açıkçası ben hayatımda hiç Savcı birini görmedim bu yüzden Şükran tam bir Savcı diyemem tıpkı Canan ve Hande'ye diyemediğim gibi.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)