Yılbaşı Eğlencesi Bana Göre Değil

Yeni bir yıl, yeni bir 365 gün. 
Yılbaşınız nasıl geçti, neler yaptınız merak ediyorum...
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Beni sosyal medyadan takip ediyorsanız bilirsiniz benim temizlik sevgim var. Kesinlikle hastalık olarak görmüyorum, kabul etmiyorum...Bu bir ihtiyaç, bu bir hobi benim için. Haliyle yılın son iki haftası her gün deli gibi temizlik yaparak geçti (ayın otuzunda yani cuma günü bitti şükür). Çünkü benim inanışıma göre bir yıla nasıl girersen öyle devam edersin. Bende tertemiz girmek için tüm evi dip bucak temizledim. Temizlerken kendimi çok yormuşum, farkında olmadan ezmişim. Bu yüzden yeni yıla biraz yorgun girdim.

Ailem ve ben yılbaşı kutlamıyoruz. Daha doğrusu aynı evde yaşayan insanlar haricinde birilerini davet etmiyoruz ve gitmiyoruz. Bu yıl ilk defa herhangi bir hazırlık yapmadan girdim. Geçmiş yıllarda güzel yiyecekler hazırlardım dışarıdan kırıntı, kuruyemiş filan alırdık onları da yapmadık. Yemek yedik, çikolata çekirdek vardı evde çayın yanında onları yedik, televizyon ışığında Gönül Dağı dizisini izledik ve 00'dan hemen sonra uyuduk. Babamı kaybettikten sonra özel günler anlamsız geliyor bize ama bu yıl hiç bir şey yapmadık ve tamamen anlamsız geldi.

Hazırlığı filan geçtim hediye bile gelmedi, bizde almadık. Aslında düşününce böyle iyiymiş... Her yıl kura çek, birilerine hediye al, kartpostal yaz postala filan iş içinde işti. Oh mis! Vallahi çok rahat oldu. Herkese birer yazılı mesaj attım, büyüklerimi de aradım bitti. Benim yılbaşı programım böyle geçti. Umarım tüm yıl boyunca da sessiz, sakin, huzurlu bir yıl geçiririm.

Herkese tekrar hayırlı ve güzel bir yıl dilerim.

Dipnot:
Bu arada sosyal medyadan bahsetmişken bu hesaplar haricinde benim başka bir hesabım yoktur. Diğer renklitirtil'larla bir alakam yoktur.
Snapchat: renklitirtilblg

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Mutlu yıllar. Bazen sakinlik iyidir :)

    YanıtlaSil
  2. Vallahi ben kimseyi aramadım, kimseye de mesaj atmadım. :D Böyle uğraş içine girmeyi sevmiyorum.

    Sevdiceklerime de küçük hediyeler hazırladım ama bunlar gerçekten maliyetli şeyler değil, ufak tefek şeylerden birer güzel paket yapıyorum. Ben bana gelen hediyeden ziyade birilerine hediye hazırlamayı sevdiğimden sanırım keyifle yaptım. :)

    Yeni yıla öyle ailecek her zamanki türden bir yemek yiyerek girdik tek fark hem annemin hem eşimin aldığı doğum günü pastalarıydı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yolladığım kartpostala el emeği şeyler koyarım. Vallahi ben hediye almayı severim. Hediyede vermesini severim ama en çok hediye verilmesini severim. :) Doğum günü pastasını her yıl evde kendim yapardım. İki tane pasta ne güzel olmuştur. Afiyet olsun. İyi yıllar dilerim. :)

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum. Mutlu yıllar. :)

    YanıtlaSil
  4. Allah babacığına rahmet eylesin... Biz de yeni yıl kutlamıyoruz, bildiğin şeyler işte, her akşam çay demlenirse, çay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, ALLAH razı olsun. :) Bizimde öyle akşam çayımız muhakkak olur.. :)

      Sil
  5. Bizde çekirdek aile olarak sıradan bir gün gibi geçirdik yılbaşı akşamını. Küçükken maaile toplanır, hep birlikte keyifli zaman geçirirdik. Bazen o zamanları özlüyor olsam da sakinlik de güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimde öyleydi yedi sülale bir araya gelirdik. Şimdi o kadar saçma geliyor ki hele babamdan sonra tüm özel günler saçma geliyor doğum günleri dahil. :)

      Sil
  6. Allah rahmet eylesin. İnsan sevdiklerini kaybedince bu dünyada ki her şey anlamsızlaşıyor bende babam kadar sevdiğim dedemi kaybettim. 1 ocak doğum günüm olmasına rağmen içimden hiç bir şey yapmak gelmedi bana iyi gelen şeyi yapmak istedim yeğenlerimle girdim yeni yıla. Babacığının mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH razı olsun, senin de dedeciğinin mekanı cennet olsun inşallah.

      Sil
  7. Sevdiklerimizle geçireceğimiz bir yıl olsun.
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)