Masumiyet (Dizi)

Hülya için beklediğim dizi sonunda başladı, şükürler olsun. Dizinin ilk adı yanlış hatırlamıyorsam Yaşı 19'u sonradan Masumiyet olarak değiştirildi. Daha ilk ismi açıklandığında gözüme çarpmıştı. Sonra tabii ismi değişti ve oyuncular belli olmaya başladı. Oyuncu kadrosuna bakınca çok heyecanlandım. Özellikle Hülya Avşar'ı görmek diziyi izlemem için bir etken oldu.

Hülya Avşar'ı merak etme sebebim bir önceki karakterini unutturabilecek mi ve bize yeni karakterini sevdirebilecek miydi... Sonuçta akılda kalıcı bir karaktere can verdi ve unutturması zordu. Fakat ilk bölümde ben aradığımı bulamadım. Hatta şöyle ki sosyal medyadan incelediğime göre herkes aradığını bulamadı. Çünkü ilk bölümde Hülya Avşar çok az göründü. İzleyici olarak açıkçası biz bekleyenler sorguladık ve kızdık. Umarım gelecek bölümlerde fazla görme şansımız olur.

Mehmet Aslantuğ'da aynı şekilde ilk bölümde çok az görünen oyunculardan biriydi. Gönül isterdi ki ilk bölümde Hülya ve Mehmet fırtınası essin ama nasip olmadı. Demek ki konu anlatımı için böyle olması gerekiyordu. İnşallah bu iki değerli oyuncuyu gelecek bölümlerde çok görürüz.

Deniz Çakır'ın sahnesi ilk bölümde bayağı fazlaydı. Karakterini izlerken ALLAH'ım kimseyi evladı ile sınmama demeden yapamadım. Deniz çok iyi bir oyuncu olduğu için karakterini yüceltmişti. Yani şahsen ben izlemelere doyamadım. Dizinin kilit noktası bana göre Deniz yani Bahar'dı. İlk bölümden anladığım kadarıyla Bahar karakterinin büyük savaşını izleyeceğiz. Bu arada dram sahnelerde döktürdü.

İlayda Alişan bölüm boyunca saflığı ile bana sinir krizi geçirtti. Kesinlikle ilk bölümün kahramanı tümüyle Ela karakteriydi. İlayda o kadar güzel hayat vermiş ki karaktere hem doğal hem de çok inandırıcıydı. Serkay ile fiziksel olarak güzel olmuşlardı ama karakter yaş farkı beni benden aldı. 18 yaşında minicik bir kızın bu kadar acımasız bir karakterinin olması beni derinden üzdü. Gerçek hayatta bu hikayeleri izlediğimiz içinde daha bir duyarlı izledim.

Serkay Tütüncü kendini her dizisinde biraz daha geliştiriyor. Bilmediğim dizisi yoksa bu dizi dördüncü dizisi olmalı. Her dizisinde yerinde kalmadığı içinde artık Serkay için oyuncu diyebiliriz. İlk bölümde karakteri çok itici ve kötü bir karakter olduğu için bol bol hakaret ettim kendisine. İki tane çiçek gibi kızın hayatına mahveden bir karakterdi. Haliyle hiç sevmedim.

Deniz Işın'da dizide İlker'in mağdurlarından biri. İlker karakteri ile altı yıl sevgili olduktan sonra nişanlanmış. Tabii hiç bir şeyden habersiz zavallım düğün hazırlıkları yaptı bölüm boyu. Ha birde Ela karakterinin sosyal medyadan siber zorbalık yapması ile uğraştı... Deniz Işın ilk bölümde çok fazla etken değildi. Yani varlığı vardı ama sahneleri azdı. Sahneleri olduğu kadarıyla güzel performansı vardı.

Selen Uçer dizide Bahar karakterinin yakın arkadaşı ve ortağı karakterine hayat veriyordu. Hangi karakteri oynarsa oynasın muazzam bir iş çıkarıyor Selen... İlk bölümde de ustalığını konuşturmuştu. Karakteri nasıl ilerler bilmiyorum ama dizide daha çok görmek isterim.

Tolga Güleç, Ela'nın babası Bahar'ın eşi karakterine can veriyordu. Sulu, ilgisiz ve eşini her daim aşağılayan ve tabii aldatmayı da ihmal etmeyen bir karaktere hayat veriyordu. İlker karakterinden sonra en mide bulandırıcı karakterdi. İnşallah ilerleyen bölümlerde Bahar ( Deniz Çakır) boşar da görür gününü. Terbiyesiz karakter, bak hala dizi olduğu halde sinirleniyorum.

Dizinin görüntü yönetmeni kim bakmadım ama ayıla bayıla izletti diziyi. Ekip işi ama genel olarak bakıldığında ilk göze çarpan ışık ve görüntü kalitesiydi. Bunun yanında yönetmen de çok iyi iş çıkarmıştı. Jeneriğine bayıldım, müziklerine bayıldım, kıyafetlere, aksesuarlara, mekanlara, eşyalara her şeyine bayıldım. Teknik açıdan hiç bir sorun bulamadım. Tek sorun Mehmet Aslantuğ ve Hülya Avşar'ın az gözükmesiydi. Diziyi izlerken bu durumda olan kızların olabileceği aklıma geldi . Dizi boyunca o kızlar için dua ettim. İnşallah doğru yolu bulurlar ve kanmazlar. Sırma Yanık'ın kalemine sağlık her işi gibi yine güzel bir iş çıkarmış ortaya... Her neyse fazla yazdım yine farkındayım. Uzun lafın kısası bu diziye bence bir şans vermelisiniz. Eminim sizde benim kadar beğenecek ve seveceksinizdir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
MASUMİYET

Tür: Aile, Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen:  Ömür Atay
Senaryo:  Sırma Yanık 
Yapım:  Gold Film 
Yapımcı:  Faruk Turgut 
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 24 Şubat 2021
Konu:
Evli ve iki çocuk annesi Bahar’ın (Deniz Çakır) hayatı, 19 yaşındaki kızının yanlış bir adama aşık olmasıyla değişir. Kızı Ela’nın (İlayda Alişan) ilk aşkı, yaşıtı bir üniversite öğrencisi değil babasının, başkasıyla evlenmek üzere olan 35 yaşındaki patronudur. Kızını bu yanlış ilişkiden kurtarmaya çalışan Bahar, ne yapsa da olacakların önüne geçemez. Bahar ve ailesinin hayatı, Ela’nın 19. yaş gününde sonsuza kadar değişir.

Oyuncular:
Hülya Avşar
Mehmet Aslantuğ
Deniz Çakır
İlayda Alişan
Serkay Tütüncü
Deniz Işın
Selen Uçer
Tolga Güleç
Neslihan Arslan
Asena Tuğal
Ertuğrul Postoğlu
Alayça Gidişoğlu
Kimya Gökçe Aytaç
Gizem Ergün
Asena Keskinci
Ozan Kaya Oktu
Adin Külçe
Almina Günaydın
Sevgi Temel
Rüçhan Çalışkur

Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Tam bir dram konusu. 😂 Ben fazla drama gelemiyorum ama annemin bayılacağına eminim. 😊 Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dramdan çok aslında entrika türü daha baskın. :)

      Sil
  2. Ben izlersem krize girerim kesin bu tarz konularda krize giriyorum genelde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin girersin özellikle ikinci bölüm elimi dişlemek istedim. :)

      Sil
  3. Dizi kotom fazlasıyla doldu artık takip edemiyorum dizileri😊

    YanıtlaSil
  4. Baya sevildi bu dizi ama henüz izlemedim😊

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarını çok beğeniyorum. Kaçırmadan takip etmeye çalışıyorum. Dediğim gibi keşke dizilerin uzunluğu biraz daha kısa olsa daha güzel içerikler çıkar da. 3 saat süren dizileri izlemek bilmiyorum, zaman kaybı gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. :)
      Dizi seven için güzel vakit geçirme. :)

      Sil
  6. Oyuncu kadrosu sebebiyle merak ettiğim bir dizi benimde. Bir göz atayım ilk bölüme o halde. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Bir şey yapmadan düzelmişşşş :D
    Seninle konuşunca pek tutulmaz belki dedim ama aksi oldu, seveni çok oldu gibi, tabii nasıl devam edecek onu göreceğiz. Doğrusu hiç ilgimi çekmiyor yaa, evet günümüzün sorunları ama çok drama gelemiyorum, hele haksızlığa. Zaman geçsin bakalım konuştuğumuz gibi olacak mı? :) Yorum için teşekkürler, emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. :)
      Reytingler her an değişebiliyor hiç bilemiyoruz. Uzun süre birinci sırada olan dizi bir bakıyoruz 10. sıralara inmiş, 10. sıradaki dizi 1. sıraya yükselmiş. O yüzden izleyiciye güven olmuyor. Bakalım neler olacak yazdığın gibi bekleyip göreceğiz. :)

      Sil
  8. Araştırmalısın, seversin belki. :)

    YanıtlaSil
  9. Dizinin yeni bölümünü bekliyorum, kıza kim saldırdı öldürmeye teşebbüs etti o kadar aklım karıştıki, en sonunda ben teşebbüs ettim diyeceğim aklım çok karıştı hahahaha kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz annemle aynı konuşmayı yaptık yani ben bile dövdürmüş olabilirim artık o derece dizi gizemli hale geldi ama ben son
      yayınlanan bölüme göre Hale (Hülya Avşar) yaptırdı diye düşünüyorum. İlker'le o gece kavga edince Ela o sinirle evden çıktı ya da korkup kaçtı zaten ormanlık bir yerde ya o taş ev ormanda da Hale'nin tuttuğu adamlar kızı dövdü diye düşünüyorum. İlker'de zaten çok alkollü olduğu için İlker'in arabası ile Ela'yı o yere atıp geri arabayı getirmiş olabilirler diye düşünüyorum. Tabii İlker'in başka düşmanı, sevmeyeni yoksa. Hale çok fena bir kadın herkesi parmağında oynatmak için oğlunu bile harcar. Tabii ağırlık olarak İlker yapmış gibi işleniyor konu. Bakalım gerçekten İlker mi yaptı yoksa ters köşe mi olacak göreceğiz. :)

      Sil
    2. Ben Hale'de olabilir diye düşünüyorum yada hiç beklemediğimiz birisi çıkacak gibi geliyor bana. Bu akşam yeni bölüme heyecanlıyım her ne kadar İlker yapıyor gözükse de onun yapmadığına eminim. Bu işin altından bir şey çıkacak ama işte ne çıkacak onu çok merak ediyorum. En sonunda avukat dahii diyeceğim hahaha :)

      Sil
    3. Avukat ve şu sekreter bozuntusu metres çok sinir bozucu. Bakalım bu akşam neler olacak ben fragmanını bile izlemedim biraz heyecanlı olsun diye. :D

      Sil
    4. Sabırsızlıkla bekliyorum bende fragmanları sizin aksinize bin kere izlemişimsir belki hahah Sekreter bozuntusunun ve Hale'nin ikisinin bu işte bir parmağı olduğunu düşünüyorum bende. Ela babasının aldattığını yada babasının kardeşi aldatıldığını keşke yengesine söylese. Ama o sekreterden bir şey çıkacak gibime geliyor. Bez Bebek Yağmur'da olabilir gibime geliyor artık o sinsiliğinden sonra hahahaha

      Sil
    5. Herkes olabilir, bakalım izleyip göreceğiz. :)

      Sil
  10. mehmet Aslantuğ için izliyorum bende

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)