Tart Kalıbında Kolay Pasta
Keki İçin :
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket vanilin
2 çay bardağı un (klasik bardak)
Çikolata sosu:
1.Hazır aldığımız pasta kremasını süt ile çırpıp kıvamına gelince beklemeden kekimizin ortasına yayıyoruz.
2.1 su bardağı damla çikolatayı benmari usulü eritip yarım su bardağı süt ile çikolatayı açıyoruz ve üzerine son olarak elde ettiğimiz çikolata sosunu yayıyoruz.
1 çay bardağı süt (klasik bardak)
1 buçuk çay bardağı şeker (klasik bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ (klasik bardak)
Kreması için:
Dr. Oetker marka Pasta Kreması Vanilinli
Süt (klasik bardak)
1 buçuk çay bardağı şeker (klasik bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ (klasik bardak)
Kreması için:
Dr. Oetker marka Pasta Kreması Vanilinli
Süt (klasik bardak)
Çikolata sosu:
Yarım su bardağı soğuk süt (klasik bardak)
Daphne marka Damla Çikolata Bitter
Daphne marka Damla Çikolata Bitter
Yapılışı:
Kek:
1.İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
2.Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
3.Vanilin, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek malzemelere ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
4.Tart kabımızı katı yağ ile yağlayıp unluyoruz ve elde ettiğimiz hamuru ortasından başlayarak döküyoruz.
5.Her tarafa eşit yayılması için tart kalıbını sallayıp, yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
6.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kabuklaşana kadar, üzeri kabullaştıktan sonra 170 derecede içinin pişmesini sağlıyoruz.
7.Kek ılık hale geldikten sonra süt ile kekimizi ıslatıyoruz.
Üzeri için:
2.Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
3.Vanilin, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek malzemelere ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
4.Tart kabımızı katı yağ ile yağlayıp unluyoruz ve elde ettiğimiz hamuru ortasından başlayarak döküyoruz.
5.Her tarafa eşit yayılması için tart kalıbını sallayıp, yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
6.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kabuklaşana kadar, üzeri kabullaştıktan sonra 170 derecede içinin pişmesini sağlıyoruz.
7.Kek ılık hale geldikten sonra süt ile kekimizi ıslatıyoruz.
Üzeri için:
2.1 su bardağı damla çikolatayı benmari usulü eritip yarım su bardağı süt ile çikolatayı açıyoruz ve üzerine son olarak elde ettiğimiz çikolata sosunu yayıyoruz.
Yaklaşık 3-4 saat bekledikten sonra ikram ediyoruz. (1 gün beklerse tadı daha iyi oluyor.)
Afiyet olsun.
0 Yorumlar
✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)