Artan Kek Topları Yapılışı

Artan ya da yenilmeyen kek oluyor mu evinizde ve ya bayatlamaya yakın kek... Ben çok fazla kek yaptığım için benim evimde oluyor. Bir süre sonra kalan keki kimse yemek istemediği için de farklı arayışlara giriyorum. Ve ya diyelim ki hiç bir şey yok ama misafir gelecek, marketten aldığım hazır kek ile bu tarif kurtarıcım oluyor.  Bazen de yaptığım kek tepsiye yapışıyor çıkmış mecburen keki  çıkartırken dağıtıyorum. Hazır keki, dağılmış keki ya da kalan keki olduğu gibi ikram etmek yerine bu tarifi yapıp farklı bir hava katıyorum. Bazen çikolatayı benmari usulü eritip toplara birer kürdan takarak çikolataya batırıyorum. Bazen hindistan cevizine buluyorum, bazen de çubuk pasta süsleri ile süslüyorum. Hayal gücüm hangisini istiyorsa o şekilde işlem yapıyorum. Bana, hem basit geliyor hemde ıslak olduğu için farklı bir sunum gibi geliyor. Özel olarak ikram etmek istediğim zaman çikolataya batırıp donduktan sonra muffin kağıtlarına koyuyorum. Çikolata ikram etmek yerine böyle bir ikramlık yapmak daha şık geliyor. Özellikle bayramlarda samimi olduğum misafirlerime ikram ederken severek ikram ediyorum ya da evimde verdiğim özel toplantılarımda. (gün, mevlit vs.) Hafif bir tadımlık olmasının yanı sıra içerisine fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişler konulmuşsa yerken büyük bir haz veriyor. Denemeyen varsa bu basit tarifi hazır kek ve ya evde yaptığınız kek ile denemenizi tavsiye ederim.

Artan Kek Topları Yapılışı 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.



Malzemeler:
Artan kek (maksimum 12 dilim)
1 su bardağı dövülmüş ya da robottan geçirilmiş kuru yemiş.
(ceviz, fındık, antep fıstığı, badem vb.)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın

Süslemek için:
Hindistan cevizi ve ya benmari usulü eritilmiş çikolata

Yapımı: 
1.Derin bir kapta kekleri güzelce ufalayın.
(Artan kek çoksa malzemeyi çoğaltabilir, azsa azaltabilirsiniz. Hazır kek kullanabilirsiniz.)

2.İçerisine kakao şeker ve tarçın ekleyip güzelce karıştırın.

3.Sonra kuru yemiş kullanacaksanız kullandığınız kuru yemişi ekleyin ve bir kez daha karıştırın.

4.Sütü azar, azar ekleyerek kıvamını alana kadar yoğurun.
(Süt fazla gelirse ya da az gelirse ayarlamanız lazım. Cıvık ya da katı olmaması lazım.)

5.Kek kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve buzdolabında 10-15 dakika bekletin.

6.Sonra çıkarıp çikolataya bulayacaksanız her bir topa kürdan batırıp benmari usulü eritilmiş çikolatanın içine sokarak bulayın.

7.Eğer hindistan cevizi kullanacaksanız bir tabağa hindistan cevizine dökün ve topları tek tek bulayın.

Ardından buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Aaa ne güzel bir fikir.Kekin bayatlamasına fırsat kalmıyor ama özellikle bir kek yapıp bunu denemeli.Normal kekten daha şık bir sunum olur.Sanırım krem şantiyle de yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel oluyor. Krem şanti ile hiç yapmadığım için bir şey yazamam denemek lazım. :)

      Sil
  2. Güzel fikir, güzel tarif :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)