Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır

Ben bu aralar kendimi hamur işlerine  adamış durumdayım her gün yeni bir tarif yapıyorum ...
Bu da poğaçam..
Malzemeler:




1 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1,5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Peynir (Yarım kalıp)
Maydanoz (Yarım Demet)
1 çay kaşığı pul biber 
Yeteri kadar un

Hazırlanışı:
İç Harcı:
Peynirimizi eziyoruz,maydanozları inceden biraz kalın doğruyoruz. Peynir ile karıştırıyoruz.Ardından pul biberi de ekleyip harmanlıyoruz.
------------------
Öncelikle kaba maya ve ılık suyu koyuyoruz elimizle hafif bir şekilde karıştırıyoruz.
Maya eridikten sonra yumurta beyazı,sıvı yağ,un ve tuzu iyice ekleyip  yoğuruyoruz.
(Unu olabildiğince az eklemeye dikkat edelim  ki yumuşak bir poğaça olsun)
Kulak memesi kıvamına  gelen hamurumuzu yağlanmış tepsiye  ceviz iriliginde parçalara bölüp  içine malzemeleri koyup kapatalım.(İster yarım ay şeklinde, ister yuvarlak)
Tepside 45 dkk ve ya 1 saat  hatta daha fazla  bekletelim  mayası gelene kadar.
  (Fırında bekletirsek kapalı yerde daha iyi olur)
Sonra yumurta sarısını  poğaçalarımızın üstüne sürüp istersek üzerine susam ve ya.
Fırınınıza göre  derecesini ayarlayıp ( normali 200 derece ama  fırınınızın pişirmesine bağlı ben 180 derecede pişiririm  fırınımı tanırım) pişirin..
Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar