Mozaik Pasta Nasıl Yapılır


Yaz günlerinin en güzel tatlısı olarak gördügüm tatlı geçenlerde aklıma düştü misafirim de gelecekti bende hem kolay hemde havalar azıcık ısındı diye mozaik pasta yapayım dedim.Sizle de tarifi  paylaşmak istedim.

Malzemeler:



Petit beurre bisküvi (500 gr)
Kakao (2,5 ve ya 3 kaşık damak tadınıza göre)
Toz şeker (3 ve ya 4 kaşık damak tadınıza göre)
Süt (1 su bardağı)
Margarin (125 gram)

Hazırlanışı:

Öncelikle kakao toz şeker ve sütü çırpıyoruz iyice topaklık  kalmayana kadar.
Daha sonra yağı eritiyoruz ve çırptıgımız malzemelerin içine katıp çırpmaya devam ediyoruz.
1,2 dakika bekledikten sonra  bisküvileri çok fazla  ufalamamak şartıyla elimizle parçalıyoruz.
(un haline getirmemeye dikkat bir parçayı 4 parçaya filan bölelim küçük olmayacak.)
İçine damak tadımıza göre  ceviz, fındık vb. pastaya uyan kuru yemişler de atılabilir.
Daha sonra streç folyo ya da büyük boy buzdolabı poşetinin  içine boşaltarak şekil veriyoruz.
(çogu  kek kalıbı ya da her hangi bir kalıba streç folyoyu  serip  boşaltıyor tamamen size kalmış ben üşengeç oldugumdan buzdolabı poşetine boşaltıp şekil veriyorum.)
Sonra buzdolabının buzluk bölümünde  en az 2-3 saat bekletiyoruz.
(tavsiyem 1 gün bekletin ama acelesi varsa en az 2-3 saat bekledikten sonra kıvamını tadını alıyor.)
Afiyet olsun ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar