Korkma Ben Yanındayım (Dizi)

Dizinin tanıtım fragmanları yüzünden nasıl önyargılı olmaya sebep olunur örneğini yaşadık. Tanıtım fragmanlarına bakınca o kadar iğrenç bir konu ortaya çıkıyor ki izleyici olarak lisenin spor salonunda doğuran kız hikayesi izleyeceğimizi düşündürüyor. Tamam dikkat çeksin diye koydunuz da bari uzun fragmanlarda araya sıkıştırsaydınız. İlk bölümde daha fazla reyting alacakken bu fragmanlar az almasına sebep olur. Anlatılan konu dizinin ismi aslında. Dizide çocuğunuz hata yapabilir onlara sırtınızı dönmek yerine destek olun mesajı veriyor. Fakat bunu baltalayan bir tanıtım fragmanı ile başlamak ön yargıya sebep oldu.

Hikayesi Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu, Murat Aygen ve diğer usta oyunculardan oluşan bir kadro ile merhaba dedi. Hepsi karakterinde çok iyiydi. Her sahneleri ışıl ışıldı. Kah gülümsettiler kah ağlattılar kah sinirlendirdiler. Bölüm boyunca severek izledim. Doyumsuz bir seyir zevki vardı.

Nilsu Berfin Aktaş karakter için nokta atışı olmuş. Sarışın olmak yakışıyor ama kahve saçları hem yaşını göstermiş hemde karakterine yakışmış. Sarı saça göre göz rengini de daha net ortaya çıkarmış.Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu ile sahneleri çok güzeldi. İlişki enerjisini net olarak izleyiciye yansıtmışlardı. Dram sahnelerinde ve çaresiz kaldığı sahnelerde duyguyu doğru bir şekilde izleyiciye aktarmıştı. İlk bölümde çok yüksek ve çok iyi bir performans sergiledi.

Eren Ören'i maalesef Nilsu Berfin Aktaş oyunu ile ezdi. Çift olarak izleyeceksek nasıl olacak bilemiyorum. İnşallah karakterine zamanla alışır ve oturur karakteri. Yoksa hem usta oyuncularla hemde Nilsu Berfin Aktaş'la olan sahnelerinde yapay bir oyun izlemiş oluruz. Açıkçası çift olarak hiç yakıştıramadım. Maalesef ikisinin arasında çift enerjisi yoktu. Bölüm boyunca ortalama bir performansı vardı. Hikaye açıldıkça değişir mi izleyip göreceğiz.

Doğaç Yıldız ile Nilsu Berfin Aktaş ağabey kardeş yerine çift olsalardı daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemedim. Ben ikisini daha çok yakıştırdım. Bölüm boyunca gayet iyi bir performans sergiledi. Rap şarkısı söylediği kısımda çok güldüm.

Erdem Kaynarca bu kadar iyi oyuncuyken neden hep saçma sapan karakterleri kabul ediyor anlam veremiyorum. Başrol kumaşı varken kötü varoş karakterleri gidip gidip seçiyor. Şimdiye kadar yardımcı oyuncu olduğu işlerde hep aynı türde üçüncü sayfa haberlerinde görebileceğimiz tarzda karakteri seçti. O yüzden beğenmedim hiç bir şeyini.

Ben diziyi beğendim vermek istenilen mesajın çok net olması ve hayattan parçalar olması hoşuma gitti. Sade ve realist bir anlatım dili kullanılmıştı. Hikayesinin güçlü olduğunu düşünüyorum. Kurgu ve işleyişte iyi olunca bir bütün olarak güzel bir iş ortaya çıkmıştı. Dizi tutar ve ya tutmaz bilmiyorum ama izlenmeye değer bir dizi olduğunu düşünüyorum. Replikleri günlük diyalog ile dikkat çekici cümelelerin harmanlanması ile yazılmıştı. Bu kısmını da beğendim.

Alt tabaka denilen o kısmın güzel betimlendiğini düşünüyorum. Zengin tabakanın ise biraz hayalperest yazdıldığını düşünüyorum. Mesela adam geliyor okulun sahibi temizlik görevlisine diyor ki kızın olduğunu kimse bilemeyecek saklayacaksın... Neden demeden kendimi alamadım. Belki %100 burslu kazandı bilemeyiz ki... Yani özel okullarda sadece uber zengin çocuklar mı okuyor? Mesela benim kuzenim orta halli bir ailenin çocuğu dönem başında sınava girdi tüm soruları yapmış tam not ile %100 burslu okuyor ve şu an notları çok yüksek bu çocuk orta halli bir ailenin çocuğu. O kısmı bir tık saçma geldi bana. Bunun haricinde her şey yerindeydi.

Dizinin çekimi de güzeldi, kıyafetleri ve müzikleri sevdim. Geçişleri ve açıları sevdim, mekanları sevdim. Spoiler vermek istemiyorum ama bir sahne var başrol kızımız merdiven altı bir yere gidiyor o sahne çok iyi yazılmış ve çekilmişti. O gerginliği hissettim ve rahatsız oldum. Kısacası bana empati kurdurdu. Ben diziyi oyuncularıyla, hikayesiyle, çekimiyle beğendim. Reytinglerde nasıl olur bilemem ama şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KORKMA BEN YANINDAYIM

Tür: Dram, Romantik, Gençlik, Aile
Yönetmen: Merve Çolak
Senaryo: Erkan Birgören
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım: MEDYAPIM
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Kanalı: NOW TV
Başlangıç Tarihi: 9 Mart 2024
Konu:
Ailesinin gözbebeği İnci (Nilsu Berfin Aktaş), Ulusözler Koleji’nin burslu öğrencisidir. Sınıf arkadaşı ve aynı zamanda okul sahibinin oğlu Mert’ten (Eren Ören) hamile kalır. Üniversite sınavına hazırlanan ve hayallerine koşan iki gencin hayatı sonsuza kadar değişir. Evlatlarının hayatındaki değişim aileleri de derinden etkileyecektir. İnci’nin annesi Seher (Günay Karacaoğlu), aynı okulda hademe olarak çalışmaktadır. Selahattin (Şevket Çoruh) ile kurdukları dünyada, evlatları için mücadele etmektedirler. En büyük hayalleri de onları her zaman gururlandıran kızları İnci’nin doktor olmasıdır. Turgut (Murat Aygen), Ulusözler Koleji’nin sahibi ve müdürüdür. Baskı ve korkuyla sindirdiği Aylin’le (Didem Balçın) evlilikleri proje gibidir. Aylin her ne kadar bu projenin bir parçası olarak kalsa da evlatları için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Henüz doğmamış bebeğin, iki genç ve aileleri üzerinde estireceği rüzgar merak konusudur.
Oyuncular:
Şevket Çoruh
Günay Karacaoğlu
Murat Aygen
Nilsu Berfin Aktaş
Didem Balçın
Eren Ören
Serhat Özcan
Erdem Kaynarca
Doğaç Yıldız
İpek Türktan

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. bütün yerli dizileri izleyebiliyor musun, yetişebiliyor musun yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, tüm dizilerin ilk 4 bölümüne şans veriyorum sonra her güne bir dizi olacak şekilde eliyorum. :)

      Sil
    2. Bunu ben de merak ediyordum cevabımı almış oldum. :)

      Sil
    3. Başka merak ettiğiniz varsa sorun cevaplarım. :)

      Sil
  2. güldür güldür, çgh, tolga filan izlemiyonmuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, izlemiyorum. Türk programlarının hiç birine bakmıyorum. Program olarak belgesel ve TLC programlarını izlerim. :)

      Sil
  3. Kadrosu çok iyiymiş.Yine çok güzel anlatmışsın, emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)