Kader Bağları (Dizi)

Tek bana sıkıcı gelmiş olamaz dediğim bir dizi ekranlara merhaba dedi. Mübalağa yapmıyorum gerçekten öyle oldu. Yani herkes çok güzel ilk bölümdü çok sevdik filan yazdı. Bende tam tersini düşündüm. İnanılmaz sıkıcı geldi, inanılmaz klişe geldi ve ilk bölümü üçüncü bölüm gibiydi. Hiç ilk bölüm havası yoktu.

Ayça Ayşin Turan kilo mu almış anlamadım ama yüzü biraz garip geldi. Ayça'nın yanakları şişmiş gibi hissettim. Bölüm boyunca ne olmuş yüzüne diye düşündüm. Belki saçlarından dolayıdır bilemiyorum ama yüzü şiş gibiydi. Saçlarında perma mı var ne varsa onu acilen eski haline getirmesi lazım. Oyunculuğu güzel bir oyuncumuz Ayça bu dizide de yine döktürmüştü. Karakterini sevdim.

Serkan Çayoğlu kendi sesini kuıllandığında bu oyunculuğuna da yansıyor. Bak kaçıncı projesi oldu ben hala ilk projelerinde neden dublaj kullanıldığını anlamıyorum. Ses tonu tam bir seslendirme ses tonu birde. Kerem karakteri ilk bölümde nahif bir karakterdi ben Ayça Ayşin Turan ile yakıştırdım. Bence kimyaları uymuştu.

Sanem Babi'ye kara kedi karakteri yakışmış. Yüzü pek sinsi birine benzemiyor ama oyunu ile bu karakterin üstesinden geleceğini düşünüyorum. En azından beden dili ile hırslı, takıntılı, sinsi kadını oynar diye düşünüyorum. Bence ilk bölümde gayet güzel performansı vardı Serkan ile kimyaları olmasa bile karakteri çok başarılıydı.

Arzu Gamze Kılınç ne zaman mimik yapacak diye yıllardır bekliyorum. Hep aynı surat ifadesi hep aynı soğukluk... Hangi karakteri oynarsa oynasın çok donuk geliyor. Bu dizi le birlikte oyunculuğunu beğenmediğimi fark ettim. Keşke biraz mimik yapsa. Güncel bir dizide oynuyor ama Hatice Aslan keşke oynasaydı bu karakteri diye düşünmeden edemedim.

Aslı İçözü neden Güllerin Savaşı dizisindeki karakterini tekrar oynuyor anlamadım. Suratsız, fitneci, kuralcı kahya karakterini daha önce oynamıştı şaşırdım. Ayrıca Gülfem gibi Rana kızı çıkarsa ona da hiç şaşırmam.

Dizinin Karadağ çekimleri çok hoştu masal gibi anlatır gibi bir çekim yapılmıştı. Bir bütün olarak baktığımda da başarılı buldum. Benim sevdiğim renk tonunu kullanmaları benim açımdan albeniyi yükseltmişti. Bu tona ne deniyor bilmiyorum ama turuncu ve ya sarımsı renk aşırı hoşuma gidiyor. Bu arada evet dizinin hikayesi ve işleyişi çok sıkıcı ama replikleri dolu doluydu. Diyalogları güçlü yazılmıştı. Dizide kullanılan müzikler güzeldi ,kıyafetleri de sevdim. Ne kadar sıkıcı bulsam da ilk bölümün günahı olmaz derler, belki ilerki bölümler entrika dolu olur ve açılır . Bence ilk bölüm gibi değil üçüncü bölüm gibi yazılması sorundu dizide. Bu durumda sıkıcı olmasına sebep olmuştu. İlerleyen bölümlerde bakalım neler olacak, yolu açık olsun. Ben sevemedim ama seveni çok fazla olduğu için tavsiye ediyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KADER BAĞLARI
Tür: Romantik, Aile, Entrika, Dram
Yönetmen: Benal Tairi
Senaryo: Sema Ali Erol, Mahir Erol, Türküler Özgül, Redife Zerener
Yapımcı: İnci Gündoğdu, İsmail Gündoğdu
Yapım: Süreç Film
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 30 Eylül 2023
Konu:
Yolları bir üzüm bağında kesişen iki gencin tutkulu, delidolu sevdalarının öyküsünü; iki ayrı dünyanın insanı Sevda (Ayça Ayşin Turan) ve Kerem’in (Serkan Çayoğlu) aşk ve mücadele sınavını konu alıyor.
Oyuncular:
Ayça Ayşin Turan
Serkan Çayoğlu
Arzu Gamze Kılınç
Alptekin Serdengeçti
Nazlı Bulum
Sanem Babi
Mehmet Aykaç
Zeynep Köse
Tolga İskit
Aslı İçözü
Betül Çobanoğlu
Yusuf Akgün

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Cumartesi olmasa izlemezdim. Fena değildi bence. Konu klişe olsa da güzel ilerledi, devamında pek çok konuya açık bence. Sarı tonlar dizilerde benimde hoşuma gider, biraz mevsime uygun olmuş sonbahar konsepti. Başroller de yakışmış. A.A.Turan ın bir kaç dizisini seyrettim. Bence estetik yok yüzünde ,o nedenle öyle doğal ve güzel duruyor. Herkes gibi kendini sivri surat yapayım diye uğraşmamış. Kutlarım kendisini. Başrol S. Çayoğlu nu ilk kez izliyorum, biraz donuk ama seyredilir bir jön. Ay uzun bir yorum oldu, vlhasıl biz beğenenlerdeniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenen çok oldu, Ayça'nın yüzünde bir şey var tam olarak ne bilmiyorum kilo almış olabilir. :)

      Sil
  2. Şey gibi değil miydi üç dört farklı diziden gördüğümüz biraz da kitaplarda okuduğumuz kısımlar toplanıp bir araya gelmiş. Sanki herşeyi biliyorduk. Herşey çok tahmin edilebilirdi ve bu beni çok sıktı.
    Ayça ve Serkan güzel olmuşlar ben beğendim. Sanem de rolüne güzel olmuştu. Fettan karakedilerden fına gelmişti, masum karakediyi ilgi çekici buldum. Üçüncü bölüm yorumuna yyürekten katılıyorum. Bu nasıl ilk bölüm dedim, hatta sonra bir mutlu son eklense film olup bitermiş bile öyle bir havası vardı.
    Arzu Gamze Kılınç Siyah Beyaz Aşk'takinin aynısı gibi gözüktü gözüme, sanki o karakteri buraya transfer etmişler. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun tam yerinde olmuş ve gerçekten öyle tüm klişeleri biraraya toplamışlar gibiydi. :)

      Sil
  3. İlk bölümden sıkıcı geldiyse izlemeyeyim:)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)