Yaz Şarkısı (Dizi)

Nilsu Berfin Aktaş diziye uygun olmuş mu emin olamadım. Karakterinde çok sevimli bulamadım sanki. Belki başka biri oynasaydı karakteri bambaşka bir havası olabilirdi gibi geldi. Tabii bunu tam anlamak için bir kaç bölüm geçmesi lazım. İlk bölüme göre performansı güzeldi.

Mustafa Mert Koç'u severim ama bu karakteri ile birleşemediğini düşündüm. Nilsu ile güzel görünüyorlardı partner olarak enerjilerini sevdim ama karakterine tam olarak adapte olamamış gibiydi. Belki ilk bölüm olduğu için olabilir. Bölümler ilerledikçe düzeleceğini düşünüyorum.

Efekan Can bu hikayede yanan karakter olacak ilk bölümden çok belli oldu. Belki kötü biri olur kim bilir. Zaten kötüyü oynamak yakışıyor kendine. İlk bölümde performansı iyiydi. Ben ikinci adam sendromu yaşadım. Karşılaştırdığım zaman Nilsu ile daha çok yakıştırdım. Hem kimya olarak hem fizik olarak bence çok uyumlulardı. Aşırı derece iyi bir enerji aldım. Fakat ikinci adam olduğu için haliyle öne de çıkarsa kötü yapacaklardır.

Oya Başar'ı ekranda görmeyi özlemiştim. Her şeyi ile mükemmel bir oyuncu. İyi ki böyle usta oyuncularımız var. Bölüm boyunca her sahnesini gözlerim ışıl ışıl izledim.

Yeşim Ceren Bozoğlu beni dizide güldüren tek oyuncuydu. ''Saçıyla beni dövdü.'' repliği bayağı güldürdü beni. Ay Allah iyiliğini versin Yeşim Ceren ne oyuncusun ama. Dört dörtlük mükemmel biri.

Zehra Yılmaz yine bir dizide ikinci kadın ve fettan biri. Artık her oynadığı dizide aynı rahatsızlığı yazmaktan bıktım vallahi. Zehra neden yan rolde oynuyor anlamıyorum. Kızda güzellik var, fizik var, oyunculuk zaten var ortalamanın çok çok üstünde ama neden yan rol... Gerçekten artık başrol olmayı hak etmiyor mu? Birde kıza hep aynı karakter gidiyor. Fettan, ara bozucu, içten pazarlıklı, kötü... Bir kere yüzüne yakışmıyor kızın bunların hiç biri. Tamam karakterinin hakkını veriyor ama o sinsi bakış yok kızda. Çok büyük haksızlık yapılıyor bu kıza.

Neyse sözü uzatmadan toparlayayım. Dizi Karadeniz doğası ile başladı ama sert bir şekilde devam etti. Sert bir giriş yapmasını sevdim. Ben Karadenizliyim zaten haliyle Karadeniz doğası ile başlaması ruhumu okşadı. İlk defa bir yaz dizisinde ilk tanışma olmadı ve tüm oyuncular zaten tanışıyordu. Bu bana göre büyük bir farklılık. Çünkü şimdiye kadar hiç bir dizide uzun suredir zaten tanışan bir başlangıç izledim. Hatta bu durum yüzünden herkes ikinci bölüm mü izliyoruz diye yadırgadı. Benimde tam tarsi hoşuma gitti. Daha başlayacak diziler var ama başlayanların içinde bence en çok yaz dizisine benzeyen bu dizi oldu.

Komik, kıpır kıpır, gençlik iyi yansıtılmış, çekim rengi tam yaz stili, seçilen mekanlar kıyafetler zaten ben yaz dizisiyim diyor, daha ne olsun... Sadece dizinin replikleri çok boş geldi, hatta bomboş geldi. Çok havada, çok düz, çok günlüktü. Yani şöyle baktığımda cımbızla bile çekilecek bir tane replik yoktu. Başrol kızın bir acısı var ve ya başına bir şeyler geliyor hiç mi şöyle edebi güçlü cümleler görmeyiz anlayamadım. Şöyle altını biraz doldursaydınız bir iki hislendirseydi bizi güzel olurdu. Komik cümleler vardı güldüm de ama yer yer hislenmek istedim. En azından başrol kızın aşkını hissetmek isterdim Ama hikaye ve işleyiş güzeldi ben sevdim.

Bence tam hikayenin ortasından başladı bu da yerinde olmasına sebep olmuştu. Yormadı, üzmedi, sıkılmadım bilakis eğlendim. Replikleri haricinde her şeyi ile güzeldi. Gerçek bir yaz dizisi arıyorsanız hemen şans vermelisiniz. Eminim çok seveceksiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YAZ ŞARKISI
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Doğa Can Anafarta
Senaryo: Ramazan Demirli, Zafer Özer Çetinel, Görkem Tüzün
Yapımcı: Yaşar İrvül, Efe İrvül
Yapım: Pastel Film
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 9 Temmuz 2023
Konu:
Okumak için geldiği İstanbul’da babasının hayaline tutunan ve o hayali annesinden gizlice gerçekleştirmeye çalışan Yaz’ın (Nilsu Berfin Aktaş) hikayesini konu alıyor.
Oyuncular:
Nilsu Berfin Aktaş
Mustafa Mert Koç
Efekan Can
Oya Başar
Yeşim Ceren Bozoğlu
Zehra Yılmaz
Duygu Karaca
Su Şanad
Merve Sevin
Ömer Kılıç
Selin Vardarlı

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Oyuncuların çoğunu daha önce izlemedim.Tam yaz dizisi gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Mert Koç'u kadrodan çıkarırlarsa müko bir dizi olacak, bence zaten o olmadan da dizinin anlatacak yeterince hikayesi varmış. İkinci adam sendromu koymaya hiç gerek yoktu. Ayrıca diyelim ki illa koydunuz artık bir sefer de baştan esas adam görünmeyenle olayı kapatın, bi seferde o kazansın da bizde bir değişiklik görelim diye isyandayım. :)
    Zehra Yılmaz o kadar çok aynı karakteri oynuyor ki iyi oyuncu olduğuna ikna olamıyorum ben artık, galiba gerçekte de böyle bir kadın olduğuna ikna olmak üzereyim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekte çok tatlı birine benziyor büyük ihtimal tek tip kadın karakteri geliyor hep. :( Mustafa Mert Koç bence renk katmış ama bu dizide ikinci adamın kazanmasını isterdim. Bir defa olsun dizilerde ikinci adam mutlu olsun. :)

      Sil
  3. Yaz filmlerini niyeyse hiç sevmiyorum. Hoş normal zamanlarda da çok dizi film izlemem ama yazlık olanlar sanki daha değersiz gibi geliyor hep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir görüş açısı tabii ki ama emek var sonuçta değersiz demek doğru gelmedi. Daha çok yaz senaryoları gençlik üzerine oluyor. Yaz dizilerinde sorun bana göre çok güzel başlayıp 4 bölümden sonra drama bağlaması. Yani dizi tür değiştiriyor bu da hoşuma gitmiyor.

      Sil
    2. Bizim ülkemizdeki bütün diziler dönüp dolaşıp hep aynı eksene kayıyor. Bu da dediğiniz gibi can sıkıcı oluyor.

      Sil
  4. Bu dizi hiç çekmedi beni. Denk gelince anında değiştiriyorum. Bu seneki yaz dizilerinden ilgimi çeken olmadı pek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi benimde oraya gidiyor. :) Sezon sonunda detaylı olarak yazarım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)