Son Yaz (Dizi)

Yılın ilk dizilerinden biri de Son Yaz dizisiydi. İlk açıklandığı günden itibaren merak ettiğim dizilerden biriydi. Bu diziyi ben daha erken bekliyordum ama yeni yıla hazırlamışlar. Bu yüzden geç başladığını düşünüyorum. Yine de beklediğime değdi.

Alperen Duymaz oynadığı karakter ile harikalar yaratmış. Dizi boyunca en sevdiğim karakter Akgün karakteri oldu. Farklı bir havası vardı. Aslında hisleri var ama yokmuş gibi davranıyordu. Hislerini saklayan insanları severim. O yüzden kendime yakın hissettim. Tabii övülmeyi hak eden Alperen Duymaz oyunculuğunun da etkisi büyüktü.

Ali Atay bildiğimiz Ali Atay. Ustalaşmış oyunculuğu izleyiciyi etkiliyordu. Oynadığı karakter bana geçmiş projelerinden birini hatırlattı. Ali Atay'ın bir internet dizisi vardı. Orada polisti ve ailesini geride bırakmıştı. Bu karakteri de o karakterine yakın bir karakter. O karakterini sevmiştim, bu karakterini de sevdim. Ali Atay'a bu tür karakterler yakışıyor. Alperen Duymaz ile iyi ikili olmuşlardı.

Funda Eryiğit'i anne karakterine hiç yakıştıramadım. Daha doğrusu bu kadar büyük çocukları olan anne karakterine hiç yakışmamıştı. Kızı karakteri ile gerçek hayatlarında da aralarında pek yaş olmadığı için yan yana gelince tuhaf duruyorlardı. Tabii ki bu oyunculuğunu gölgede bırakmamıştı. İlk bölüme göre performansı yüksekti. Belli ki karakterini sevmiş ve benimsemişti. Bende bu enerjisi izlerken hissettim. Ali Atay ile de güzel çift olmuşlardı.

Hafsanur Sancaktutan ve Alperen Duymaz'ı birbirine yakıştıramadım. Alperen ile Funda olsa daha mı hoş olurdu diye düşünmeden edemedim. Alperen görünüş itibarıyla çok büyük ve olgun duruyor. Hafsanur ise yaşından çok çok küçük görünüyor. O yüzden kimyalarından çok fizik olarak yan yana beğenmedim. Hafsanur hala ses tonunu karakterine göre ayarlayamıyor. Çok ince olmasının yanı sıra duygu değişiminde sesini kullanamıyor. Tek tip olduğu içinde bana duygu geçmiyor. Fakat oyunculuğunu seviyorum. Ortalama bir oyunculuğu vardı onu biraz daha geliştirmiş. Bu duruma sevindim.

Sinan Tuzcu'ya oynadığı karakter çok yakışmış. Bir önceki karakterinden farklı bir karakteri canlandırdığını düşündüm. Yine baba karakterine hayat verse de farklı bir karakter hissini izleyici olarak bana iyi geçirdi. Genellikle aynı karakteri oynayan oyuncuları izlerken sıkılıyorum ama kesinlikle usta olduğunu bu diziyle yeniden kanıtladı.

Şebnem Dönmez bu karakterlerden bıkmadı mı acaba... Gerçekten merak ediyorum. Sanırım hep aynı karakter teklifleri geliyor bu da biraz üzdü beni. 2013 yılından bu yana bir konuk olduğu dört dizide oynadı. Üç dizisinde benzer karakteri oynaması yine mi dedirtti bana. Zengin havalı kadın karakterinden sıyrılması lazım. Dizi de performansı iyiydi.

Ata Nedim Arman çok tatlı bir çocukmuş. Sanırım yeni bir oyuncu ama çok doğal bir çocuk. Bu kadar iyi oyuncu içinde hiç sırıtmıyordu. Gelecekte başarılı bir oyuncu olabilir.

Diziyi sevdim, hikayesi klişe olsa da işleyişi farklıydı. Bu durumda beni diziye çekti. Aslında ben diziye oyuncuları için şans vermek istemiştim. Fakat gerek işleyişi, gerek kurgusu, gerek replikleri beni kendine çekti. Ne kadar oyuncular için başlasam da albenisi çok yüksekti. Burak Arlıer'in yönetmenliğini yanlış hatırlamıyorsam bir dönem dizisinde izlemiştim. Orada çekim stilini sevmiştim. Yine bu dizi de başarılı bir iş çıkarmıştı. Arka plan çekimleri ve açıları çok güzeldi. Yalnız dizide, ilk bölümde kullanılan mekanları çok sevmedim. Çeşme çekimlerinde kullanılan evi de beğenmedim. İç dekoru güzeldi o ayrı ama evden hoşlanmadım. İnşallah İstanbul'a giderler ve orada daha güzel iç açıcı mekanlarda çekimler yapılır ya da ev değişir. Ayrıca giyilen kıyafetleri de sevmedim. Özellikle Funda hiç güzel giydirilmemişti. Doğum günü çekimlerinde kullanılan kıyafetler felaketti. Yalnız dizi için kullanılan müzikler güzeldi, sahnelere uygundu. Genel olarak baktığımda dizi güzeldi. Tek sorun mekan ve kıyafetlerdi. Bunların haricinde hiç bir kusur bulamadım. Vaktiniz varsa diziye şans verin, bence seversiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SON YAZ
Tür: Dram, Romantik, Gençlik, Polisiye 
Yönetmen: Burak Arlıer
Senaryo: Deniz Dargı, Cenk Boğatur, Cem Görgeç
Yapım: Saner Ayar
Yapımcı: O3 Medya
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 1 Ocak 2021
Konu:
İdealist Cumhuriyet Savcısı Selim Kara (Ali Atay), 8 yıl önce hapse yolladığı organize suç lideri Selçuk Taşkın’dan (Arif Pişkin) reddedemeyeceği bir teklif alır. Selçuk Taşkın, Savcı Selim Kara’nın bütün suç örgütünü çökertecek davasında, tanıklık yapmayı istemektedir. Ancak bunun için tek bir şartı vardır; oğlu Akgün Gökalp Taşkın’ı (Alperen Duymaz) Selim Kara’nın bizzat koruması…
Suç dünyası içinde büyümüş, tehlikeli ve sorunlu görünümünün ardında duygusal bir genç olan Akgün için bu kabul edilmesi güç bir durumdur.
Hayat beklemediği bir yerden daha sınar Selim’i; İzmir’de çocukları ile yaşayan eşi Canan (Funda Eryiğit) boşanmak istemektedir.
Ailesi ile işi arasında kalan Savcı Kara, baş belası olarak gördüğü Akgün’ü ailesinin yanına İzmir Çeşme’de bulunan Adalet Sitesi’ne götürmek zorunda kalır.
Selim’in beklenmeyen misafiri Akgün’ün gelişi site sakinlerinin tüm dengelerini altüst edecek; Ege’de başlayan bu rüzgâr, herkesin hayatını değiştirecek büyük bir fırtınaya dönüşecektir.

Oyuncular: 
Alperen Duymaz
Ali Atay
Funda Eryiğit 
Hafsanur Sancaktutan
Emre Karayel
Sinan Tuzcu
Şebnem Dönmez
Arif Pişkin
Sezer Koç
Halil Babür
Yasemin Yazıcı
Erdem Şanlı
Yunus Narin
Ata Nedim Arman
Sarp İkiler 
Cengiz Okuyucu

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. artık eve gitme vaktim geldi :) eğer cuma günlerini doldurmamışlarsa aklımda :)

    YanıtlaSil
  2. Diziyi görmüştüm ve Ali Atay için izlemek istiyordum aslında. Güncel takip etmek benim için zor olabilir bölümleri biriktikçe bir göz atacağım. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ali Atay için merak ediyordum. Yazacağınızı düşünüp gelip okuyayım dedim. Aslında konusu film yapmak için ideal duruyor. Dizide gereksiz uzatmalara gidip konudan sapmazlar umarım. Ali Atay'ı yeniden ekranda göreceğim için çok mutluyum. Teşekkürler paylaşımınız için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburen uzatmalar olacaktır. Malum bölüm süresi çok fazla. :)

      Sil
  4. Ah cuma günleri dolu keşke başka gün olsaydı :)

    YanıtlaSil
  5. Bu sıralar turk dizileri izlemiyorum. Atiye ve bir başkadır dışında.. simdi sadece onları takip ediyor ve yeni sezon bekliyorum. Yalniz su ali atay var ya büyük oyuncu. Leyla ile mecnunu cok severek izlemiştim. Kendimce bir not birakmak istedim:) cok sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Fragmanlardan bile ilgimi çekmedi, sıkıldım artık böyle tarz dizilerden. Eğelenceli şeyler çekseler güzel olmaz mı? Ama sen beğendiysen iyi, Youtube'da çok fazla ilgi görmedi gibime geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceli şeyleri de insanlar kabullenemiyor :)

      Sil
  7. aaa ben bu diziyi ilk kez görüyorum şu an tv den bayağı uzağım galiba . ama kadro güzelmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç :) Çok fazla tanıtımı döndü. :)

      Sil
  8. Dizi benim de hosuma gitti. Alperen duymaz i bodrum masalindan beri cok severim. Ali atau da diger oyuncular da baya iyi is cikarmis. Dedigin gibi anne kiz yas farki cok sacma olmus baya da elestiri aldi. Ben izlemeyi dusunuyorum diziyi. Eline saglik.

    YanıtlaSil
  9. Dizileri izlemeden önce burada yazılarını okumak çok daha verimli oluyor. Emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil

  10. Çok nadir Türk dizisi izliyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Genelde dizilerin ilk bölümlerini mutlaka izlerim, gidişata karar vermek için. Dediğiniz gibi anne rolü hiç olmamış. Daha küçük çocuk annesi olabilir ama o koca kızın ancak ablası olabilir.
    Bi de konu ilk bölümde belli olunca sevmiyorum. Herşeyi anladık bunda da sanki. Bir bölüm daha izler ,sarmazsa bırakırım gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci bölümünü daha çok sevdim ben maksimum dört bölüm şans veriyorum, bence gençlik dizisine dönecek belki biraz Medcezir tarzı olabilir. :)

      Sil
  12. Babam izlerken çok kısa bir süre ben de izledim ama konusunu pek anlayamamıştım çok iyi oldu emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. yedi bölümdür izliyorum bence gayet güzel gidiyor. ali atay, savcı rolünde bomba oynuyor. diğerleri de iyi. son bölümde ortalık bayağı bir karıştı. belki de merakla beklediğim tek dizi şuanda. umarım değerini reytinglerde de görür. saçma sapan dizilerden bıktım. devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istediğiniz gibi olur. :)

      Sil
    2. halil sadi yi kim oynayacak çok merak etmeye başladım.

      Sil
    3. Umarım iyi bir oyuncu olur. :)

      Sil
  14. Diziyi sıkı takip ediyorum hatta en net takip ettiğim dizi diyebilirim. Oyunculukları çok beğeniyorum özellikle Ali Atay'ın dizi de oynuyor olması bile dizinin kaliteli olduğunu gösterir benim için. Her bölüm heyecan giderek artıyor, sürükleyici bir o kadar aile içinde yaşanılanlar çok samimi. Mafya kısmını bilemem nasıl ilerleyen bölümlerde şekillenecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dizi git gide daha iyi oluyor. Hatta konunun tamamen oturup ne anlatılmak istendiğini vermeye başladığını düşünüyorum. İlk bölümler işleyişte konu da çok havadaydı. Mafya olayı bitmez gibi geliyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)