Yeni Hayat (Dizi)

Serkancılar olarak şöyle toplanalım diyeceğim ama linç yemekten korkuyorum. Çünkü dizisi hiç sevmedim ve beğenmedim. Daha doğrusu senaryoyu çok sevmedim ve Serkan ile Melisa'nın kimyası hiç uymamıştı. Durun! Önce oyuncuları Yazayım sonra neden sevmediğimi uzun uzun yazarım.
Serkan Çayoğlu deyim yerindeyse taş gibi bir oyuncu. Yanlış anlamayın fiziğinden bahsetmiyorum oyunculuğundan bahsediyorum. Her projesinde kendini daha da geliştirmiş olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Dış görünüşünden çok oynadığı projelerde oyunculuğundan bahsedilmesi zaten yeteneğini kanıtlıyor. Dizide karakterinin ismini çok sevdim. Adem yüzbaşı emeklisi bir asker. Bir film projesinden yola çıkarak asker emeklisi olması sanki karakterinin devamı hissini verdi. Bu yüzden karakterini çok sevdim.

Melisa Aslı Pamuk oyuncu olarak ortalama bir oyunculuğu olsa da her projesinde bir şekilde öne çıkmayı başarıyor. Keza bu dizide de öyle olmuş fakat karaktere ve partnerine olmamış. Karakteri izlerken hep Elçin Sangu aklımdan geçti. Yanlış anlaşılmasın performansı yerindeydi ama işte karakterle bütünleşememiş ve sanki Serkan'a ayak uyduramıyor gibiydi. İkisinin sahnesinde bana hiç bir şey geçmedi.

Tayanç Ayaydın tüm oyunculara bir fark atmıştı. Gerek duruşu gerek ustaca oynaması beni etkiledi. Bu durum sevdiğim bir oyuncu olmasından kaynaklı değil. Tamamen objektif olarak izlediğimde de sanki karşısındaki oyuncuların eksiklerini dolduruyormuş hissi verdi. İnşallah Serkan ile daha fazla sahneleri olur. Çünkü bence ikisi daha uyumlu olmuşlardı. Belki kamera arkasında iyi anlaşmışlardır o yansımıştır bilemem. Fakat ikisinin enerjisine bayıldım.

Nilperi Şahinkaya keşke yardımcı karakter olmasaydı. Bana göre Serkan ve Nilperi daha uyumlu olmuşlardı. İkisinden çift enerjisi alabildim. Fakat gidişat gösteriyor ki bu hikayede üzülen Nevin olacak gibi. Eğer başrol karakteri ön plana çıkarmak için karakteri çok kötü yapmazlarsa bu hali ile bayıldım.

İpek Filiz Yazıcı'ya oyuncu olarak asla ısınamadım. Belki bu dizide sevebilirim kim bilir. 
Dram dizilerinin olmazsa olmazı aklı bir karış havada zengin evin prenses kızına hayat veriyor.

Nisa Sofya Aksongur geleceğin iyi oyuncularından olacak gibi duruyor cimcime. O kadar tatlı ve yetenekli ki sarılıp içime sokasım geliyor. Maşallah oyuncu olmak için doğmuş küçük melek.

Devrim Nas'ı tekrar ekranlarda görmekten çok mutluyum. Estetiği Türkiye'ye sevdiren bir oyuncu olmasının yanı sıra çok iyi oynuyor. Buna rağmen hak ettiği yerde olmayan oyuncularımızdan. Diziye renk kattığını düşünüyorum.

Diziyi neden beğenmediğim kısmına gelelim şimdi. Evli iki insanın birbirinden etkilenip üzerine ilişki yaşayacak olmaları konusundan hiç hoşlanmadım. Adem'in mutlu bir ailesi var, kadın bir türlü mutlu olamıyor. Açıkçası bu ilişkiyi kabul edemedim hatta ikilinin birbirinden etkilendiği sahneleri kendimi iterek izledim. Kaldı ki sonradan büyük ihtimal kötü gösterecekleri Adem'in eşi Nevin çok tatlı bir eş. Tamam böyle hayatlar var. Kendinden fedakarlık yapan kadınlar aldatılıyor, erkekler aldatılıyor ama birde bunu izlemekten hoşlanmadım. İkinci kısım biraz mantık hatası olduğunu düşündüm. Yüzbaşı olan ve emekli hatta Özel Kuvvetlerde çalışmış bir askerin kirada oturması ve emekli olup geçinememesi komikti. Yani düşününce rütbesi yüksek üstüne özel kuvvetlerde üstüne büyük ihtimal sınır dışı filanda çalışmıştır ve bir ev bile alamamış. Bir zengin adam geliyor da kiradan kurtuluyor karakterimiz. Bunun haricinde beni rahatsız eden bir kısmı olmadı. Müziklerini sevdim, kamera arası iyi çalışmıştı çekimi de beğendim, oyunculardan da hoşuma gitmeyen yoktu. Açıkçası ben çok sevemedim ama sosyal medyada seveni çok oldu. İzlemeyi düşünmüyorum, yinede bence bir şans verip deneyin belki sizi farklı bir açıdan bakıp seversiniz.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YENİ HAYAT

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Başak Soysal, Cem Özüduru
Senaryo: Elif Usman, Serdar Soydan, Deniz Büyükkırlı
Yapım: OJO Pictures
Yapımcı: Ömer Özgüner, Ümmü Burhan
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 3 Eylül 2020
Konu:
Özel Kuvvetlerden ayrılmış Yüzbaşı Adem’in karşısına çıkan bir iş fırsatıyla başlar her şey. Adem’in, karısı Nevin ve küçük kızları Ece’yle beraber oluşturduğu mutlu çekirdek aileye yeni bir hayatın kapıları aralanmıştır. Adem'in tek yapması gereken, zengin ve güçlü bir iş adamı olan Timur'un genç karısı Yasemin'i korumaktır. Eski bir bordo bereli olan Adem için katıldığı onca tehlikeli operasyondan sonra bu iş neredeyse çocuk oyuncağı gibidir. Nevin ise nihayet rahata erecekleri için mutludur. Adem'in iş teklifini kabul etmesiyle, o ve ailesi, yabancısı oldukları, bambaşka bir dünyanın içine adım atarlar.
Bambaşka dünyaların insanları olan ve taban tabana zıt amaçları çatışan Adem ve Yasemin, başlangıçta nefretle yaklaşırlar birbirlerine. Bu nefretin büyük, tutkulu bir aşka dönüşmesi ise asıl kötü sürpriz olur ikisi için. İmkânsız bir aşktır bu. Bir araya gelmeleri demek, bir yanda bir yuvayı yıkmak, diğer yanda zalim ve güçlü bir adamın tüm öfkesini üzerlerine çekmek demektir. Ama aşk imkansızlıklarla beslenen bir duygudur. Adem ve Yasemin, tüm uğraşlarına rağmen aşka yenik düşmekten kurtulamazlar. Adem'in karısı Nevin ise, kocasını kaybetmemek, ailesini korumak için ne kadar ileri gidebileceğini keşfetmek zorunda kalır. Adem ile Yasemin’in sınavı aşkken, Nevin ile Timur’un sınavı ihanet olur.
Hayat sınavlarla doludur; karakterlerimiz de bu hikâye boyunca birbirlerinden sakladıkları sırlarla, yalanlarla, ihanetle, aşkla ve nefretle sınanacaklar hem kendilerinin hem de en yakınlarının aslında sandıkları kişi olmadığını anlayacak, gerçekte kim olduklarını, hayattan ne istediklerini sorgulayacak, değişecek ve sonunda acı yollarla da olsa, birbirlerini de kendilerini de daha iyi tanıyacaklar, gerçek benliklerini bulacaklardır.
Oyuncular:
Serkan Çayoğlu 
Melisa Aslı Pamuk 
Tayanç Ayaydın 
Nilperi Şahinkaya 
İpek Filiz Yazıcı 
Nisa Sofya Aksongur 
Devrim Nas 
Aziz Caner İnan 
Nebil Sayın 
Ayşe Tunaboylu
Begüm Akkaya 
Furkan Kalabalık 
Övül Özbay 
Seher Terzi

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Guzel incceleme,10 dakika ancak izledim,konuyu merak edip okuyunca,itici geldi.bordobereli rürbesindeki bir askerin,çarpık ilişki konulu bir diziye konu edilmesi itici,mutlu bir ailesi var..Bunu bozup,kontrolü kaybedecek olması saçma...tutacağını zannetmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutup tutmayacağını zaman gösterir ama aynı fikirdeyiz. :)

      Sil
  2. Evli olmasalardı belki güzel olabilirdi ama bende sevemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle evli olmaları beni itiyor. :(

      Sil
  3. Oyuncu kadrosu çok iyi ama konusunu bilemem.

    YanıtlaSil
  4. Rütbeli birini çok saçma bir şekilde uçuk kaçık bir karaktere sokmaları çok yanlış olmuş bence sevmedim bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz, bende bu yüzden sevmedim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)