Yani denemek isteyen olursa ve ''-Muhallebi yapamam ayol! Ben hiç uğraşamam.'' diyorsanız puding ile de deneyin güzel oluyor. Yalnız şerbetinin şekerini azaltmanız lazım puding hazır olduğu için içerisinde de yüksek miktarda şeker barındırdığı için bayıcı bir tat elde edebilirsiniz. Bu yüzden pudingin şeker oranını da göz önünde bulundurarak damak tadınıza uygun şeker katarsanız iyi olur. Mesela biz annem yaptığında 1,5 su bardağı şeker koymuştu baydı ben yaptığımda yarım bardak koydum tam denk geldi, damak tadımıza göre. Tabii bizim ailecek hayatımızda şekerli içecekler - yiyecekler bulunmadığı için ne kadar az olursa bize daha uygun oluyor. Bu yüzden puding ile denerseniz şerbetine damak tadınıza göre şeker ayarlamanız lazım.
Şimdi hemen tarife geçiyorum;
Şerbeti için;
1 paket tuzsuz etimek 1,5 bardak şeker
2 bardak portakal suyu
1 bardak su
1 paket şeker vanilin
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı;
- Portakalın dış kabuğunu rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz. (2 ve ya 4 portakaldan çıkıyor)
- Bir tencereye tüm malzemeleri (portakal suyu, su, portakal rendesi, şeker ve şeker vanilin) koyuyoruz.
- Bir taşım kaynatıyoruz. (Kaynadıktan sonra 3-4 dakika kadar daha)
- Sonra sıcak olarak kare borcam ve ya tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Üzerine hindistan cevizinin hepsini döküyoruz.
1 litre süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şeker vanilin
1 paket beyaz kremşanti
Yapılışı;
- Süt, un, nişasta,toz şeker, şeker vanilini bir tencereye koyuyoruz sonra karıştırıp ocağın altını yakıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Muhallebi biraz ılık olduktan sonra toz krem şantiyi içine döküyoruz.
- Ardından mikserle çırpıp krema kıvamına getirip soğuyan etimeklerin üzerine döküyoruz.
- İsteğe göre üzerine süslüyoruz.
***Ben tekrar hindistan cevizi ile süsledim ama siz tercihinize göre süsleyebilirsiniz isterseniz parça çikolata koyabilirsiniz isterseniz üzerine tekrar çikolata sosu ya da meyve sosu yapıp dökebilirsiniz isterseniz kırılmış kuru yemiş (fındık,fıstık,ceviz vb.) dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.
10 Yorumlar
Ne güzel bende değişik bir Etimek tatlısı arıyordum iyi oldu teşekkür ederim 😊ellerinize sağlık çokta güzel görünüyor 😊sevgiler
YanıtlaSilRica ederim, tam denk gelmiş, inşallah damak tadına uygun bir tarif çıkar. Çok teşekkür ederim. :)
Silkeşke dün görseymişim, misafirim vardı yapardım
YanıtlaSilNasip.. Bir daha ki sefere yaparsın inşallah. :)
SilÇok güzel bir tatlıya benziyor. Elimden mutfak işleri pek gelmiyor. Fakat anneme tarifi göstereceğim. Malzemeler kolay bulunan malzemeler gibi görünüyor. Bu yüzden annem bu tarifi çok sevecektir. Kalemine sağlık. :))
YanıtlaSilYemek yapmayı bilsem de hamur işi ve ağır tatlılar benimde elimden gelmiyordu artık yavaş yavaş giriyorum bu konuda da mutfağa ama önce kolay basit şeylerden başladım. Umarım damak tadınıza uyar. :)
Silharika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
SilEllerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
Sil✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)