Peki bu kimchi'yi ben nasıl yaptım ..Hemen tarif vereyim;
Kimchi
Kimchi
Malzemeler;
1 adet Beçu (Çin marulu ,Kore lahanası) ( Türk marulu ya da lahanası kullanılmaz)
4 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız 1 ve ya 2 diş kullanabilirsiniz ya da daha fazla)
Bütün sarımsak büyüklügü kadar 1 tane taze zencefil ve ya 1 çay kaşığı toz zencefil
1 orta boy elma
1 büyük havuç
4 çorba kaşıgı gochugaru (kore pul biberi)(acı sevmiyorsanız 1 ve ya 2 kaşık kullanabilirsiniz )
4 çorba kaşıgı gochugaru (kore pul biberi)(acı sevmiyorsanız 1 ve ya 2 kaşık kullanabilirsiniz )
(Ben bizim pul biberini kullandım 4 kaşık çok acı oldu 3 kaşık olsaymış iyiymiş isot veya pul biberi kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2-3 çorba kaşığı tuz (ben kaya tuzu kullandım turşudan kalan)
Yapılışı;
*Beçunun dışını yıkayın sonra 4 e bölün her kesilen parçayı kare şeklinde dograyın.
*Daha sonra bol su ile yıkayın suyunu süzdürün.
*Ardından tuz ile karıştırın 1 gece kapalı bir kabın içerisinde bekletin.
*Ertesi gün Beçuları bol su ile 3-4 defa yıkayın hatta her yıkayışta tadına bakın. (çok tuzlu oluyor 1 sefer yıkarsanız ben 5 defa yıkadım).
*Suyunu süzdürün
*Daha sonra 1 orta boy elmayı soyun rendeleyin.
* Havucu rendeleyin.
*Sarımsakları rendeleyin. 3 karışımı karıştırın.
* Kırmızı pul biber,zencefil ve az miktarda kaynar su ile bu karışımın özdeşmesini saglayın.
*Son olarak bu malzemeleri birbirine karıştırın ve üzerine sirkeyi ekleyin.
*Bu karışım olduktan sonra lahanaları geniş bir kaba alın ve elinizle bütün malzemeleri karıştırın.
*Son olarak olan karışımı cam bir kavanoza ya da plastik kaplarınıza koyun.
*1 gün oda sıcaklıgında bekletip daha sonrasında buzdolabında saklayın.
*İstediginiz zaman çıkartıp üzerine susam döküp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Aslında kıpkırmızı oldu pul biberin rengi çıktı fakat çekerken ışıktan dolayı beyaz gibi duruyor |
10 Yorumlar
Tuzunu bayagı bir yıkamıssn sen uzun süre dayandı mı? Bide buzdolabında koku yaptı mı?
YanıtlaSilOna rağmen tuzluydu yinede iyice iyice emiyor beklediği için.Kapalı şişede olduğundan hayır yapmadı. :3
SilEllerine sağlık tadı nasıldı ben onu çok merak ettim
YanıtlaSilTadı idare ederdi. Bizim turşulara can kurban dedim yine de. :)
Sil(Okuyucu gülerken sandalyeden düştü)😂😂😂😂😂
SilEhehehehe. :D
SilPirinc unu ile bu sosu karistirip yapmistik .bu sekildede gayet hizli olmus pratik.tadi nasildi ? Bir de cin marulu migros ve carrefour da var ama buyuk olanlarda 😊
YanıtlaSilBen bizim turşularımızı parmakla gösteririm. Aaa! Türk turşusu geçiyor diye. ( burası buz mu kesti ne?) Soğuk espri bir yana ciddi anlamda bana uymadı hoşlanmadım. :)
SilÖzbekistanda koreli çoktur ve kimchiyi oZbek damak tadına uygun yapmışlar. Gerçekten de çok lezetli ve yemeğin yanında mükemmel gidiyor. Allah nasib ederse tekrardan gidersem mutlaka tarifini öğrenir gelirim. Bursa da sizinle paylaşmak isterim :)
YanıtlaSilBilgilendirme için teşekkür ederim, bekliyorum tarifi. :)
Sil✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)