Congolais Yapılışı

Bu tarifi yaptıktan sonra yemelere doyamadım resmen 1 güncük diyetimi bozdum.Özellikle tadının  ülker cocostarı andırması  ve benim  sevdigim çikolatalardan biri olması bu tarife +1 özellikte kazandırdı.Misafirlerim başta baktıgında  sert gibi görünüyor dediler sonra ayy yumuşakmış bu dediler  hatta bu işin sonunda  yetmedi misafirlerime diyebilirim.Çok basit az malzemeli yani şöyle bir bakayım 15-20 dakikacık zamanımı alan bir tarif oldu.Hadi malzemelere geçelim...



Malzemeler:
3 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
3 yumurta akı
Fırın pişirme kağıdı
40 gram Bitter çikolata 
Yapılışı:
Bir kaba hindistan cevizi 3 yumurta akı,şeker konulur ve  karıştırılır.
(Başta susuz  olacakmış gibi oluyor karıştırdıkça   cıvık bir hal alıyor)
(çok cıvık olursa kıvamını ayarlamak için hindistan cevizi eklenebilir)
Yağlı kağıt  serilmiş tepsiye iki kaşık yardımı ile ( şekli önemli değil) dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecede  üstü kızarana kadar pişirilir
(benim 10-15 dakikada kızardı)
Fırından çıkan  kurabiyelerimiz biraz soguduktan sonra Benmari usulü eritilmiş çikolaraya  bandırılır.
Buzdolabına konularak soguması beklenir.
Afiyet olsun..


Yorum Gönder

0 Yorumlar