Yapımı çok basit bir tatlı düşündüğüm sultan tatlısını ilk geçen yıl annem günü için yapmıştı, gün arkadaşları çok beğenip tarifini almıştı.Sonra evde mevlit yapmıştık o günde bu tatlıyı yapmıştık mevlit sonrası gelenler tarif almışlardı..ve son olarak ramazandan önce misafirlerimiz vardı onlar içinde yapmıştık geçen gün gelen misafirimiz telefonla aradı o gün utandığını tarifi isteyemediğini çok beğendiğini ve tarifi verip veremeyeceğimizi sordu ona da tarifi verdik.Bu günde canımız çok tatlı çekti güzel ve basit olduğundan yapmak istedim yaparken aklıma siz okuyucular geldi belki sizinde işinize yarar diye düşündüm.Sizlerle bu güzel tatlının tarifini paylaşmaya karar verdim..İşte Tarif;
Fotoğraf bana ait değildir. Blogumun sorunu yüzünden kendi çektiğim fotoğraf kırılmıştır. (Kusura bakmayın) |
Malzemeler;
150 gram katı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı kırılmış (toz halinde ufalanmış olcak) ceviz ve ya fındık
(ben ceviz kullandım)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çağ bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 çorba kaşığı (tepeleme) un
Üstü için ;
1 paket Haşhaş
Bir çay bardağı iri kıyılmış Ceviz , fındık ve ya badem
(ben ceviz kullandım)
Şerbet;
3 su bardağı toz şeker (standart su bardağı)
3 su bardağı su (standart su bardağı)
4/1 limon suyu
Yapılışı;
Öncelikle bir kaba oda sıcaklığında beklemiş katı yağı koy.
Üstüne yumurta kır ve elinle yağlar tamamen eriyene kadar karıştır.
Pudra şekeri,ceviz,irmik ekle yoğurmaya devam et.
Önce 4 çorba kaşığı tepeleme elenmiş un'u koy.
Vanilya,kabartma tozu ekle ve yoğur.
Kalan 4 kaşık tepeleme elenmiş unu ekle ve yoğurmaya devam et.
Ele yapışmayacak bir hamur elde et.
(eğer yapışıyorsa bir kaşık daha ellere elenmiş un ekleyerek kabın çevresinde kalan hamuru toparla)
Bir tabağa haşhaş dök,hamuru ceviz büyüklüğünde böl yuvarla hafifçe üstüne bastır.
Bastırdığın hamurun ortasını parmağınla hafifçe oyup üst tarafını haşhaşa bula.
Cevizleri parmağınla oyduğun yere koy.
Yağlanmış fırın tepsisine önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişir.
Şerbetin Yapılışı;
Bir tencereye 3 bardak suyu boşalt
3 bardak şekeri boşalt karıştır.
Ocakta kaynadıktan sonra üstüne limonu sık.
Koyulaşınca şerbet kıvamını alınca kapat.
Fırından çıkan sıcak tatlımızın üzerine dök.
(Fırından çıkan tatlı ile şerbet kaynar olacak .)
Şerbeti çekmeye bırak soğuyunca servis yap.
Afiyet Olsun...
0 Yorumlar
✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)