Zemheri (Dizi)

Ya yalan yazmayacağım ben diziyi hiç sevmedim. Aşırı klişe ve aşk konusu aşırı hızlı ilerledi. Aslında yönetmeni, senaristi ve yapımı çok severim çokta heyecanlıydım. Fakat beklentimin altında bir başlangıç oldu. Bu tür işlenişi seven çok izleyici olacaktır ve çokta sevilecektir ama beni açmadı.
Konu bir yanda acıları olan fakir ve babası sevilmeyen adam, fakir kız ve babasının üzerine iftira atılmış masum kız... Diğer yanda kötülükle beslenen zengin ağabey kardeş. Buna bir de işlenişte klişe olunca beni ilk bölümü biraz sıktı. Fakat bu ilk bölümde böyle olup daha sonra çok heyecanlı olabilir. Çünkü bazı dizilerin ilk bölümü bu şekilde başlar ve sonra açılır. Ben yine de iki ve üçüncü bölümüne de şans verip izleyeceğim. Eğer sizde benim gibi düşündüyseniz bir kaç bölüm şans verebilirsiniz. Konu ve işlenişe rağmen oyuncular muazzam oynamışlardı.

Ayça Ayşin Turan ve Alperen Duymaz uyumu diyorum başka bir şey demiyorum... Bence geç kalınmış bir partnerlik. İzlerken keşke gerçek hayatlarında da birlikte olsalar diye düşündüm. Fiziksel olarak o kadar uyumlu duruyorlardı ki bu da gerçeklilik katmıştı. Birde kimyaları uymuş o çekim bizlere yansıyordu ondan muazzam olmuşlar. İkisinin de oyunculuğunu seviyorum ilk bölümde performansları çok güzeldi.

Caner Cindoruk kötü rolde olmasaydı keşke. Böyle sinsi karakterlerde olduğu zaman buz gibi soğuyorum. Şöyle masum, tatlı, yürekli bir adam olsaydı ne vardı. Güzel oynadığı içinde gerçekçi şekilde nefret ediyorum kendinden.

Hazal Filiz Küçükköse bir önceki karakterinin devamı gibi yazılmış. Aynı duygusal geçişler aynı beden dili hatta aynı hezeyanlar... O yüzden en sıkıcı bulduğum ve izlerken sıkıldığım karakter oldu. Hazal keşke daha fazla karakterlerde oynasa... Bu karakter oyunculuğuna çok fazla bir şey katmayacaktır.

Emir Çubukçu'ya da çok sinir oldum. Esas kızımızın abisi karakterine can vermesi bir yana bencil bir ağabey karakterine can veriyor. Hiç sevmediğim erkek tipi olduğu içinde sinir oldum. Oyunculuğu güzeldi, ilk bölüme göre performansı yüksekti.

Nihal Koldaş, Müfit Kayacan, Lila Gürmen, Şebnem Dönmez ve Zerrin Tekindor usta oyuncular olduğu için bir şey yazmak bana düşmez. Güzel oynamışlardı.

Dizinin yönetmenliğini Hilal Saral yapıyor. Haliyle kötü olmasını bekleyemezsiniz. Ekibini kurmuş, özene bezene bir dizi çekmiş bana da beğenmek düşer... Teknik kısımda hiç bir sorun görmedim dört dörtlüktü. Müziklerine bayıldım ve stil danışmanının seçimlerine hayran kaldım. Fakir kısmının kıyafetleri güzel değildi ama zengin kısmının kıyafetleri çok hoştu. Hatta bir kaçının benzerini bulabilir miyim diye düşündüm. Dizi de tek sorun biraz klişe olması ama onu da ilk bölümün nazarı olarak görebiliriz. Genel olarak sosyal medyada beğenildiği ve bayıldım yazan olduğu için bir şans vermelisiniz.Belki sizler seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ZEMHERİ

Tür: Aile, Suç, Entrika, Dram, Romantik
Yönetmen: Hilal Saral
Senaryo: Sema Ergenekon
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 15 Ocak 2020
Konu:
Ayaz öyle bir yol ayrımında kalır ki; merkezinde Firuze'nin taht kurduğu hayatından, hayallerinden, geleceğinden vazgeçmek zorunda kalır. Kalbini istemese de Berrak'a teslim eder. Bu feda annesi uğrunadır. Ancak arkasında acı ve hayal kırıklığı içinde bıraktığı Firuze'nin yüreği taşlaşır. İlk ve son defa inanmıştır, artık kalbinin kapıları inanmaya sonsuza dek kapalıdır. Fakat hayat yine bildiği gibi yazar hikayeyi, bir kördüğüm noktasında denk getirir herkesi. Firuze babasının suçsuzluğunu ispatlamak her şeyini ortaya koyduğu anda beklemediği bir sınavdan geçmek zorunda kalır. Kalbini kıran adamı, babasının özgürlüğü için mücadele etmek zorunda kalacağı Ertan'ın yanında bulur. Hayat bu dörtlü çıkmazda Firuze'ye ne getirecektir?
Oyuncular:
Ayça Ayşin Turan 
Alperen Duymaz 
Caner Cindoruk 
Hazal Filiz Küçükköse 
Emir Çubukçu 
Nihal Koldaş 
Müfit Kayacan 
Lila Gürmen 
Şebnem Dönmez 
Zerrin Tekindor

Yorum Gönder

0 Yorumlar