Doğduğun Ev Kaderindir (Dizi)

Demet Özdemir'i kariyeri boyunca ilk defa dram ve ciddi bir dizide izleyeceğimiz için diziye ilgim vardı. Beklemesini dört gözle bekledim diyebilirim. Dizi ile ilgili çok fazla bilgi vermediler ama tv8 dizileri genelde bir adet oluyor ve seçici oldukları içinde güzel çıkıyor. Bu sisteme güvenerek diziye şans vermek istedim.

İbrahim Çelikkol yaşını aldıkça yüzü gözü daha bir oturdu. Bebeksi suratından geriye erkeksi ve evin reisi suratı geldi. Bence gelecekte yani yaşlılık halinde kesinlikle hep evin babası, dedesi karakterlerinde göreceğiz. Diğer erkek oyuncuları bilmem ama bu karakteri ile o roller çok yakışacak eminim. Mehdi mahallesin gözü kara delikanlısı. gözlerimi kapayıp böyle bir karakteri hayal etsem İbrahim'in fiziksel yapısı aklıma geliyor. Gelecek bölümlerde nasıl işlenecek karakter bilmiyorum ama müthiş ve oturaklı bir karakter olacak gibi geldi. Ayrıca Demet Özdemir ile kimyaları da tutmuştu.

Demet Özdemir sonunda kendini gösterebilecek. O kadar çok seviniyorum ki dram bir diziyi seçtiği için... Türk dizi dünyasını düşününce kariyerinde diğer kadın oyunculara göre çok geride kaldı. Daha doğrusu kendini gösteremedi birde son projesinde partneri yüzünden itici ve antipatik bulununca kariyeri tamamen farklı yöne gitti. Fakat bu dizi tamamen algıları ve ön yargıları yıkacak gibi duruyor. En azından Demet rol yapamıyor algısının biteceğini umuyorum. Zeynep karakterini çok sevdim Mehdi ile çilesini izlemek güzel olacak.

Engin Hepileri iki projedir neden böyle karakterler oynuyor? Sanki aynı karakteri oynuyor, hissediyorum. İnşallah değişik bir işlenişi olur ama sanki takıntılı aşık ve aşık olduğundan dolayı kötülük yapacak gibi geldi. Yani anlayacağınız ha Uygar, ha Faruk.... Bana göre performansı her zamanki gibiydi, müthiş.

Zuhal Gencer'de Engin Hepileri gibi hep evlerde hizmetçilik yapmış çocukları tarafından üzülen anne rolünde oynuyor. Bu karakterden çıkamamasının yanı sıra hep tripli diyalogları oluyor. Ondan oynadığı karakterlerin devamı gibi olmuş. Performansı iyiydi ama açıkçası sahnelerinden sıkıldım. Senaryo da ve diyaloglarda biraz daha iyi yazılabilirdi. Açıkçası oynadığı karaktere de sinir oldum.

Nal Kırmızıgül ilk bölümde çok uyumlu ve sakin bir karakter gibi duruyor. Son yıllarda hep kötü karakterli projelerde olunca en çok merak ettiğim karakter oldu. Zeynep karakterinin babası olarak nasıl bir işlenişi olacak acaba?

Senan Kara dizi de Zeynep'in ikinci annesi karakterinde oynuyor. Bana göre çok emek vermiş kendi annesine göre Zeynep'e daha çok değer vermiş bir karakter. Bu yüzden çok sevdim. Kitapta nasıl bilmiyorum ama umarım bu şekilde işlemeye devam ederler.

Nurşim Demir usta oyuncu olduğu için onun hakkında yazmak eleştirmek bana düşmez. Performansı gayet iyiydi.

Dizinin müzikleri çok arka planda kalmış. Çok fazla vurucu, dikkat çekici bir müziği yoktu. Genel olarak ilk bölümde diyalog halinde ve yavaş geçti. Bölüm başından sonuna kadar dümdüz bir bölümdü. Açıkçası beni heyecanlandıran bir başlangıç olmadı. Fakat aynı yazarın daha evvel bir kitabı uyarlandı ve efsane diziler arasında yerini aldı. Bence ilk bölüm böyle başladı ama sonra çok acayip bir hikaye çıkacak. Yani ters köşe olacağımız bir hikayesi var gibi. Çekimi ve çekim renk paleti çok güçlüydü. Tamamen seçilen dekorlar, kıyafetler ve mekanlar birbirine uyumluydu. Oyuncuların yanı sıra arka plana da gözüm çok takıldı. Açıkçası ben çok başarılı buldum. Oyuncu kısmında da bir problem yoktu. Yeni ekranda gördüğüm oyuncularda kendi karakterlerinde güzel performans çıkarmışlardı. Bence bu diziye şans verilebilir. Bu akşama diziniz yoksa deneyin.
  Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR

Tür: Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Çağrı Bayrak
Senaryo: Eylem Canpolat,Ayşenur Sıkı
Uyarlama: Dr. Gülseren Budayıcıoğlu - Camdaki Kız
Yapım: OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TV8
Başlangıç Tarihi: 25 Aralık 2019
Konu:
Mehdi ve Zeynep’in zorlu aşk hikayesi anlatılacak. Çocukken bir çok zorlukla karşılaşan Mehdi ve Zeynep büyümüşlerdir ama verdikleri zorlu hayat mücadelesi devam etmektedir. Çocukluk döneminde aldıkları yaralar Mehdi ve Zeynep’in ortak noktasıdır. Mehdi ve Zeynep bu yaralar ile yaşamayı öğrenmişken bir birlerinin ilacı olacaklar. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan “Doğduğun Ev Kaderindir”, insanlığın en büyük ve derin sorgulamalarından biri olan “İnsan kaderini değiştirebilir mi?” sorusunun cevabını arıyor. 
Oyuncular: 
İbrahim Çelikkol
Demet Özdemir 
Engin Hepileri
Fatih Koyunoğlu
Zuhal Gencer
Nurşim Demir
Nal Kırmızıgül
Senan Kara
Sultan Köroğlu Kılıç
Sinan Demirer
Zeynep Kumral 
Mehmet Korhan Fırat
Helin Kandemir
Naz Göktan
Elif Sönmez
Kayra Zabcı 
Cengiz Aydoğan
İncinur Sevimli 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)