Azize (Dizi)

Buğra Gülsoy için heyecanla beklediğim dizi sonunda başladı. Dizi genel baktığımda beklediğime değen bir dizi olmuş. Fakat yine de ilk bölümde bazı eksiklikler olduğunu düşündüm. Bunlardan yazının devamında bahsedeceğim ama önce bir oyunculara bakalım.

Buğra Gülsoy'un oyunculuğuna aşığım. Bakışları, mimikleri, ses tonunu sahneye göre doğru ayarlaması beni benden alıyor. Hangi karaktere girerse girsin çok çekici geliyor. Fakat bir önceki dizisinde ki ponçik karakterden sonra bu karakter izleyicide nasıl bir etki yaratacak merak ediyorum. Karakteri şahsen ben çok sevdim. Biraz sert ama zamanla yumuşacık, tatlı bir karakter olacağını düşünüyorum. Çünkü içten içe iyi bir karakter olduğu belli.

Hande Erçel bir önceki dizisinden bu yana oyunculuk konusunda çok değişti. O abartılı, yapay oyunculuğunu yavaş yavaş daha gerçekçi hale getirmeye başladı. Yani vasatlıktan ortalama bir oyuncu kıvamına geldi. Hemen hemen piyasada bulunan kadın oyuncuların düzeyine gelmesi beni çok mutlu etti. İzlerken karakterde, duygu geçişlerinde hiç bir problem yoktu. Yani oyunculuğu pot durmuyordu ve karakter oturunca, karakterle bütünleşince daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Sadece şu ses tonunu ayarlama kısmında hala iyi değil ama oyunculuğu güzelleştiği için dikkatli izlemedikçe belli olmuyor. Bu arada Buğra ile çok yakışmışlardı kimyalarını beğendim.

Mustafa Yıldıran dizide en midemizi bulandıracak karakteri canlandırıyor. Gerçekten böyle erkeklerin gerçek hayatta olduğunu bilmek midemi bulandırıyor. Daha ilk dakikadan Balkan karakterine hakaretler, beddualar yağdırdım bile. Karakteri izlerken çok rahatsız oldum. Mustafa Yıldıran müthiş bir oyuncu. Zaten bu yüzden izlerken midem bulandı. Resmen karakterle bütünleşmiş ve Balkan olmuştu. Seyirci olarak tamamen bu enerjiyi, havayı aldığım içinde sahnelerini izlerken zorlandım.

Çetin Sarıkartal 'dan da Mustafa Yıldıran kadar nefret ettim. Paşa karakterinden sonra İskender karakteri biraz ağır geldi. Balkan ve İskender karakterlerine baktığımda ''babasına bak oğlunu al'' dedim. Gerçekten ikisinden de midem bulandı. Bu kadar iyi oynamayın beyler.

Mustafa Avkıran'ın karakterine de hiç alışamadım. Yine bir önceki karakterine çok alıştığım için kötü olmasını sindiremedim. Fakat gerçekten usta bir oyuncu. Bir sahnede bir kaç tane oyuncu vardı ve hepsine resmen oyunculuk öğretiyordu. Hayran olmamak elde değildi. Çok sahnesi olursa izlemelere doyamayız.

Duygu Sarışın neden hep kötü kadın olmak zorunda? Sanki hep aynı kadının farklı hayatlarını oynuyor gibi. Sanırım artık kötü kadın olmasından sıkılmaya başladım. Keşke biraz da iyi bir kadın karakterde görebilsek. Performansı aynı karakteri oynadığı için aynı gibi geldi. Açıkçası pek bir albenisi yoktu.

Tugay Mercan'ı Buğra Gülsoy ile aynı dizide gördüğüme çok mutlu oldum. Keşke düşman değilde arkadaş, dost olarak izleseydik çok güzel olurdu. O saf, masum karakterinde görmeye alıştığım için diğer oyuncularda olduğu gibi hırslı, gözü kara karakterine alışamadım. Sanki ters köşe olmuşum gibi hissettirdi. Okan karakterini nasıl işleyecekler çok merak ediyorum. Bence Turgay bu karaktere yakışmış.

Orhan Kılıç, Adnan adında bir karaktere can veriyor. İlk bölümde çok kendini gösteremedi ama iyi bir oyuncudur. Eminim ki güzel bir iş çıkaracaktır. İlk bölüme göre performansını beğendim.

Dizide genç oyuncular haricinde tüm oyuncular tanıdıktı. Hepsi kendini ispatlamış iyi oyunculardı. Hatta neredeyse hepsi bir önceki sezonda ekranda olduğu için karakterleri konusunda kafa karıştırıcı performansları vardı. Ben yukarıda da yazdığım gibi bir kaç oyuncu da tuhaf oldum. Bir kaç bölüme kadar hepsine alışırım diye düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim eksiklikler senaryo ile ilgili eksikliklerdi. Aslında eksiklikte değilde mantık hatası varı. İzleyince hepsini sizde göreceksiniz. Mantık hataları genelde Azize karakterinin sahnelerinde vardı. Mesela özel bir odada tuvalet banyo muhakkak vardır Azize gitti üzerine Kartal'ın gözünün önünde değiştirdi. Ya da Kartal vurulduktan sonra o kadar adamdan hiç biri gidip vurulduğu bölgeye bakmadı elini kolunu sallayarak Okan karakteri vurdu ve izledi. Bunun gibi minik hatalar vardı. Spoiler vermek istemiyorum ama bir çok sahnede fark ettim. Dikkatli bir izleyici değilseniz çok önemseyeceğiniz sahneler değildi. İlk bölümde tüm karakterler çok soğuktu, sıcak bir duygu hissetmedim. Dizinin çekim rengi, açıları, seçilen mekanlar çok güzeldi ama abartılı zenginlik sahnelerini sevemedim. Dizinin müziklerini sevdim, jenerik kısmına bayıldım. Bence konu olarak da ilgi çekici bir konusu var, oyuncular zaten iyi oyuncular... Daha ne olsun? Vaktiniz varsa, bu güne diziniz yoksa şans verebilirsiniz. Ben sevdim, belki sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 11. sırada, tekrarı ise 39. sırada tamamladı.
AZİZE
Tür: Dram, Romantik, Suç
Yönetmen: Volkan Kocatürk
Senaryo: Emre Özdür, Başar Başaran, Meryem Gültabak
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: İnci Gündoğdu, İsmail Gündoğdu
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 19 Kasım 2019
Konu:
İmkansızlıklarla dolu tutkulu bir aşk hikayesini konu alan Azize, bir intikam ve aşk hikayesi. Güçlü bir mafya ailesi olan Alpanlar tarafından ailesi dağıtılmış, hayatı paramparça olmuş bir kız çocuğu; Melek. Şimdiki adıyla Azize... İntikamına giden yolda kendisi ile mücadele etmeye başlayacak Azize'nin hikayesi.
Oyuncular:
Buğra Gülsoy 
Hande Erçel 
Mustafa Yıldıran 
Mustafa Avkıran 
Duygu Sarışın 
Selen Öztürk 
Tugay Mercan 
Başak Daşman 
Çetin Sarıkartal 
Orhan Kılıç 
Cenk Kangöz 
Serkan Altıntaş 
Asuman Çakır 
Ufuk Şen 
Ceylan Batı 
Zeynep Kızıltan
Efekan Can 
Galip Erdal
Taha Baran Özbek

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Buğra gülsoy un oldduğu diziler hep baş listede yer aldı.
    Mutlaka izlerim

    YanıtlaSil
  2. Sevdiğim KIZIM dizisinin 2 karakteri bu diziye gelmiş. Kötü karakteri amma da abarttılar, biraz dozu kaçtı gibi. Zenginlik de abartılı. dizinin genel heyecanı iyiydi. Bu arada twitterda dizi izlerken yazdığınız anlık tepkiler çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde en sevdiğim iki karakterdi. Gerçekten öyle ilk bölümde bazı şeylerin dozu kaçmıştı. :)
      Dizileri izlerken kendimi kaptırıyorum sanırım, televizyonla konuşan teyzelere dönüyorum ondandır. Yorum için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Ekran yüzü olmadığını hiç düşünmemiştim kendine göre bir aurası var. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)