Eylül Toparlandı Gitti İşte

renklitirtil

Eylül toparlandı gitti işte,
Ekim filan da gider bu gidişle,
Tarihe gömülen koca koca atlar,
Tarihe gömülür o kadar.
**Turgut Uyar**
Eylül ayını bu güzel dize ile uğurlamak istiyorum. Çünkü ne zaman eylül bitse bu dize aklıma geliyor. Sanki eylüle bağdaştırmışım gibi geliyor ve kendimce anlamlar yüklüyorum. Dizeleri düşününce ne kadar doğru yazmış Turgut Uyar. Hepimiz bir gün hatta belki de bir dakika sonra tarihe gömüleceğiz. Kimler kimler geçmiş bu dünyadan kimseye kalmamış sana bana mı kalacak?

*** 

Fakat sonunda öleceğimizi bile bile neden mutsuzuz anlayamıyorum. Daha doğrusu neden mutsuz hissediyorum kendimi. Aslında bakarsanız iç huzurum var, ev huzurum var, her şey istediğim gibi , elbet ufak tefek sorunlarım var ama çok büyük sorunlar değil ve artık içsel olarak neden aramaya başladım. Dışarıdan bakınca neşeli, mutlu, ışıl ışıl görünüyorum ama içerisi büyük bir yığın. Hayatımda bir şey eksik ama ne bulamıyorum, bulamadıkça da öfkeleniyorum. Dönemsel bir sorgulama ve iç hesaplaşma olduğunu düşünsem de rahatsız ediyor. Aklıma şey geliyor, yaşımı aldıkça çok duygusallaşıp kendimi yalnızlığa mı itiyorum acaba. Bu durum da içsel olarak bir yerlerde mutsuzluk hissetmeme sebep oluyor. böyle düşünmemin sebebi son aylarda anlamsız bir şekilde geçmişe özlem duymamdan kaynaklı. Yani böyle düşünmemin başka bir sebebi de yok. 

***

Genel olarak dışarıdan kendime baktığımda biraz şımarıklık mı yapıyorum diye de düşünüyorum. Son günlerde çok tuhaf ve karışık duygular içerisinde olmak beni ruhsal olarak yıpratıyor. Sonbahar sendromu olmasını umduğum bu duygular artık rahatsız ettiği için size yazmak istedim. Birde doğum ayım olan eylül ayını bu şekilde uğurlamak istedim. 

***

Sizde durumlar nasıl?
Merak ediyorum sizde de böyle duygular oluşuyor mu yoksa ben mi çok abartıyorum?

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Dönem dönem gelgitler yaşamaktayım hatta birgünüm bir günümü tutmuyor o kadar ayarsızım

    YanıtlaSil
  2. Dışarıdan bakınca neşeli, mutlu, ışıl ışıl görünüyorum ama içerisi büyük bir yığın. Hayatımda bir şey eksik ama ne bulamıyorum, bulamadıkça da öfkeleniyorum.

    Dizi aşığı renkli tırtıl'a diziden bir replikle cevap yazayım: Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır:) Bence her şeyin yolunda olması çok iyi bişey değil. Zikzaklar ve iniş çıkışlar hayatın süsü, anlamı diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çukur mu izliyorsun? :D
      Haklısın ama çok üst üste geldi bir şeyler. Bu da bunalttı. :)

      Sil
  3. Geçmişi hatirlamak hatalarimi hatirlamak demek benim için, kırgınlığım özlemimden fazla. Ama çocukluk başkadır:) siz neyi özlüyorsunuz geçmişinize dair? :) eğer özlenecek kadar güzel bir geçmişiniz varsa ne mutlu size, bazilari geçmişinden kaçmaya çalışır-bkz ben:)- böyle söylüyorum ama güzel şeylerde can acıtır bilirim, bittiği için. İyi gelir mi size bilmem ama aamir khanin bir filminde görmüştüm "üzülme bitti diye, sevin yaşandı diye." şımarıklık olur mu yaşadığınız:) yine de bu kadar sıkmayın canınızı. hayatin döngüsü bu galiba. bende alışamıyorum bazen ama... yapacak bir şey yok:) aileniz ve huzurunuz varsa diğerleri küçük şeyler, bu kadar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişin her şeyini özlüyorum. :)
      Çok güzel ve doğru bir sözmüş. Evet, aile ve huzur olunca gerisi pek önemli değil. :)

      Sil
  4. Yazdiklarinla birebir ayni hissediyorum ben de. Her sey yolunda ama ben memnun degilim. Neden? Bulamiyorum. Simariklik ediyorum gibi geliyor bana da ama oyle de degil. Sadece buyuyunce her sey hayallerimdeki gibi olur saniyordum. Ama hayaller gerceklikle ortusmuyor. Baska insanlarla kesistiklerinde onlarin iradeleri uzerinde hicbir etkimiz yok. O yuzden hayallerimiz hep biraz eksik kaliyor ve mutsuz oluyoruz. Bir de cevrede herkesin hayati mukemmelmis gibi gozuktugu icin sanirim bu kadar yorulmak istemiyoruz. Her sey kolayca olsun ama hayatta kolayca olan ne var ki. Guzel seyler hep cok calismaktan kaynaklaniyor. En azindan ben bugun bunu ogrendim. Umarim yarina unutup eski miskin hallerime donmem. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle aynı hisseden birilerini bulmak ne kadar güzel. Belkide yazdıkların yüzünden mutsuzuz... Umarım dönmezsin. :)

      Sil
  5. Bence de mevsimsel olabilir, belki tatlı esintiler farklı duyguları hatırlamamıza neden oluyor.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)