Âsî Dergisi / Kültür, Sanat, Hayat ve Edebiyat Dergisi

Mayıs ayında Beklemediğim Bir Kargo Geldi adlı bir post yazmıştım. Kargo da sevgili aforizmik blogun kendisine ait dergisinden bahsetmiştim. İçeriği ile ilgili ayrı bir post yazacaktım ki dergiyi evin içinde kaybettim. Gel zaman git zaman sonunda dergiyi buldum ve fotoğraflayabildim.
 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi matbaasında basılan dergi iki ayda bir yayımlanan Kültür, Sanat, Hayat ve Edebiyat Dergisi. Kargom elime ulaşıp dergiye baktığımda ilk dikkatimi çeken rengi oldu. Derginin siyah beyaz oluşu diğer dergilere göre farklı olmasını sağlamıştı. 

"çünkü insan olmanın sanatı din üstüdür" sloganı ile ilk yayıma giren dergi kapağında ki fotoğrafla da beni benden aldı. Fotoğraf A. Hüseyin Yıldırım'a aitmiş ve müthiş bir çekim olmuş. Fotoğrafta ki çocuğun gözlerinde ki yaşam sevinci ve yüzünde ki masumiyet fotoğrafı uzun süre incelememe sebep oldu. Bu yüzden kapak tasarımı bana göre kusursuzdu. 

İlk sayının yazarları; Ali Rıza Kaşıkçı, Arif Onur Solak, Bayram Zıvalı, Behçet Gülenay, Bülent Akyürek, Bilge Avanoğlu, Fadime Gök Alağaş, Fatih Budak, Fatih Memiş, Harun Çelik, Hasan Fahri Tan, Hasan Hüzün, Hikmet Kızıl, İlyas Serim, Mehmet Baş, Mehmet Dere, Melih Bahaddin Küçük, Mustafa Eryaman ve Mustafa Uçurum'du. 


19 sayfadan oluşan derginin içeriğinde yok yoktu. Her bir yazı ve şiir beni içine çekti. Mesela ilk sayfalarda Mustafa uçurum Şiir Dili ve Modernizm başlıklı bir yazı yazmıştı. Yalın dili güzel kullandığı için okurken hem bilgilendim hemde yazı beni içine çekti. Yine Mustafa Eryaman Göbekli Tepe hakkında bir yazı yazmıştı. Dört sayfalık bir yazı olduğu halde bir tane cümleden sıkılmadan okudum ve yine aynı şekilde bilgilendirme amaçlı yazılmış bir yazıydı. Yine Harun Çelik bir göç hikayesi yazmıştı. Samimi bir üslupla yazdığı için yazı beni çok etkiledi. Örneklerimin dışında hemen hemen her yazı, şiir hoşuma gitti. Sonuç olarak günümüzde çıkarılan klasik bir Edebiyat, Kültür dergisi yerine yalın, samimi, sade ve içten bir dergi olduğunu düşündüm. Ayrıca siyaseti karıştırmamalarını da taktir ettim. Sürekli Edebiyat dergisi okuduğum için diğer dergilerle karşılaştırarak incelediğimde ben beğendim. Hatta samimiyetimle yazıyorum çok beğendim. Derginin ve dergi yazarlarının yolu açık olsun, her birinin emeklerine sağlık. Umarım uzun yıllar yeni yayımlarını okuma şansı buluruz.

Resmi sitesi: asidergisi
Facebook: asidergisi
Twitter: asidergisi

Yorum Gönder

0 Yorumlar