Lion 2016 (Film)

-spoiler içermez-
Bu postumda size çok üzüldüğüm bir o kadar da etkilendiğim gerçek bir hikayenin senaryolaştırdığı bir filmden bahsedeceğim. Adı, Lion. Film kalbime o kadar işledi ki hangi cümlelerle anlatsam bilemiyorum. Hani anlatılmaz izlenir cinsinde bir film. Konusu, Saroo Brierley'in yaşadıklarını anlattığı ''A Long Way Home'' isimli otobiyografik romandan uyarlanmış ve Avustralya, ABD, İngiltere ortak yapımı bir film. Yaşanmış bir hikaye olduğunu bilip izlemeye öyle başlarsanız çok farklı bir bakış açısı ile izlemiş oluyorsunuz. Şahsen bende öyle oldu ve filmin sonuna kalbimi bırakarak bitirdim. Filmin başrollerini Dev Patel ve Nicole Kidman paylaşıyor ama film iki kısımdan ayrılıyor. İlk kısımda karakterin 5 yaşındaki hali ve 5 yaşındayken nelerle başa çıktığını izliyoruz. İkinci kısımda ise başka bir ülkeye gitmiş, kültürünü dilini unutmuş ama yine de geçmişini bulmayı arzulayan bir karakter olarak izliyoruz. Bu şekilde film akışı ve sürükleyici hale gelmişti.

Filmde tüm oyuncular kendi sahnesinde iyiydi ama Sunny Pawar, Dev Patel, David Wenham ve Nicole Kidman bir harikaydı. Sunny Pawar küçücük yaşına rağmen duygu değişimleri muazzamdı ve sahnelerinde ki performansı her daim yüksekti. Kesinlikle gelecekte çok iyi bir oyuncu olacak. Dev Patel ve Nicole Kidman'ın uyumuna da bayıldım. Birbirlerine karşı elektrikleri tutmuş olmalı ki ikili sahnelerinde bir bakışları izleyiciyi etkilemeye yetiyordu. Ayrıca Nicole Kidman gerçek bir usta olduğunu bu filmle bir kez daha kanıtlamıştı. Üvey ama kalbi kocaman bir anneyi bu kadar iyi başkası oynayamazdı. David Wenha'da Dev Patel ve Nicole Kidman'a çok güzel uyum sağlamıştı.

Ben bir izleyici olarak filmi çok beğendim. Çekiminden, mekanlara, oyuncularından, senaryosuna kadar her şeyi dört dörtlüktü. Bu yüzden kesinlikle bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Ölmeden önce izlenilecek filmler listenize eklemelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

LİON (A Long Way Home)





Tür: Dram, Aile, Gizem
Yönetmen: Garth Davis
Senaryo: Luke Davies
Yapımcı: Iain Canning, Emile Sherman
Uyarlama: Saroo Brierley, Larry Buttrose - A Long Way Home
Süre:118 dakika
Ülke: Avustralya, ABD, Birleşik Krallık
Dil: İngilizce, Hintçe, Bengalce
Çıkış Tarihleri: 
10 Eylül 2016 (TIFF)
25 Kasım 2016 (ABD)
19 Ocak 2017 (Avustralya)
20 Ocak 2017 (Birleşik Krallık)
Konu:
5 yaşındaki Saroo, Hindistan kırsal kesimindeki bir köyde ailesiyle birlikte fakir ancak mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak ağabeyinin gelmesini beklediği tren istasyonunda yaşadığı kötü tesadüfler sonunda evinden kilometrelerce uzaktaki, başka bir dilin konuşulduğu Kalküta'da kendini yapayalnız bulur. Burada sokaklarda zor bir hayat yaşadıktan sonra önce yetimhaneye alınır, sonra da Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Tazmanya'da yaşayan yeni ve zengin ailesiyle rahat bir gençlik dönemi geçiren Saroo, aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulma isteğiyle Hindistan'a geri döner. (Alıntı)

Dipnot:
Film dünya galasını 10 Eylül 2016'da Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı, 25 Kasım 2016'da ABD'de gösterime girdi, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı ve dünya çapında 140 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. 89. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Patel), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kidman) ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil 6 adaylık elde etti. (Alıntı)
Oyuncular: 
Dev Patel
Sunny Pawar
Rooney Mara
David Wenham
Nicole Kidman
Abhishek Bharate
Divian Ladwa
Priyanka Bose
Deepti Naval
Tannishtha Chatterjee

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bu filmin adını daha önce duymuştum ama yorumları pek yoktu bende pek güzel değil diye düşünüp izlememistim şimdi hakkında güzel bi yorum okuyunca izlemeye karar verdim en kisa zamanda izlicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün izledim filmi ve çok ama çok beğendim özellikle çocukken yaşadıkları beni çok etkiledi kesinlikle herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum

      Sil
    2. Beğenmene çok çok sevindim. Bende Badla adlı Hint filmini izleyeceğim bir türlü fırsat bulamadım herkes çok övüyor bu aralar Amitabh Bachchan ve Taapsee Pannu başrollerde PİNK filmleri çok güzeldi, ondan bu da kesin güzeldir. :)

      Sil
  2. Pink filmini duymuştum ama izlemedim güzel diyorlar fırsat bulursam izlerim, eğer ki fırsat bulursan bajrangi bhaijaan adlı filmi izlemeni tavsiye ederim ben çok çok begenmistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim onu ama tavsiye için teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)