Kimse Bilmez (Dizi)

Yaz sezonu dizisi olarak tamamen ön yargı ile baktığım dizi sonunda başladı. Oyuncuların hatırına şans vermek istediğim için pek umudum yoktu. Yine de başladığı dakikalarda ön yargımı kenara bırakıp izlemeye başladım. Ve ön yargının kötü bir şey olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Çünkü kısmını yazımın sonuna yazacağım ondan hemen oyuncular hakkında bölümüme geçmek istiyorum.

Keremcem'e Ali karakteri cuk oturmuştu. Bence geçtiğimiz sezonu düşününce kadına kötü davranan, kaba adamların yerini Ali karakteri ile kibar, tatlı, insana insan gibi davranan adamlar alacak. Eğer karakteri bozmazlarsa böyle karakterlere ihtiyacı vardı Türk televizyonlarının. Gerçekten artık kadına şiddet yapan başrol erkeklerden bıkmıştım. Tam zamanında ilaç gibi geldi. Bana göre karakteri dört dörtlük oynadı.

Özgü Kaya'ya bölüm boyu hasetlenip durdum. Kadın hem güzel hemde yetenekli bir oyuncu. Resmen kariyerine ve hayata 2- 0 öne başladı. Düşününce insan ne genler var diye sorgulamadan duramıyor. Bence karakter için Özgü olmuş, hatta Keremcem ile de yaş farkı olmasına rağmen yakışmışlardı.

Engin Hepileri kötü karakterlere hiç yakışmıyor ya hu. Böyle zengin oturaklı efendi adam karakterleri daha güzel oluyor gibi geliyor. Fakat karakterin hakkını vermişti. Ne kadar kötü karakterlere yakıştıramasam da hiç pot durmuyordu. Sadece Özgü Kaya ile bir sahnesi vardı, bu sahnede olaylar başlıyordu. O sahnede cidden sinir oldum ve Engin olduğu için rahatsız oldum. Onun haricinde çok güzel performans sergiledi.

Burak Serdar Şanal' da kötü karaktere yakıştıramadım. Dizi yazılarımı okuyorsanız Burak'ı çok sevdiğimi biliyorsunuzdur. Bu yüzden mi bilemiyorum hiç kötü gelmedi. Hatta karakter pot durmamıştı , garip bir havası vardı. Psikopat bir karakter ama izleyici olarak bana psikopat gelmedi. Tam tersi ekrana ellerimi sokup yanaklarını hamur gibi yoğurmak istedim. Maşallah ALLAH sevdiklerine bağışlasın çok yetenekli ve yakışıklı bir oyuncu. Bence izleyici onu kötü olarak görüp nefret etmeyecek, herkes çekici bulup çok sevecek. Bu yönden bakarsak oyunculuk doğru ama karakter seçimi yanlış.

Zeynep Elçin'i yanlış hatırlamıyorsam bir iki dizide görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla güzel bir performansı vardı. Senaristler eğer Burak Serdar Şanal ile yazarlarsa kimyaları çok uyacak güzel bir çift yaratmış olurlar. Fakat başrollerle aşk üçgeni yazarlarsa oyuncunun oynadığı karakterin pek etkisi kalmaz. Umarım Burak ile yazarlarda karakteri ön plana çıkar. İlk defa izliyormuş gibi izlediğim için beğendim.

Zehra Yılmaz'ın nasıl bir karakteri olacak merak ediyorum. İlk bölümde iyi ya da kötü bir karakter olduğu belli değildi. Çok havada bir karakter olduğu için nasıl yazılır düşünemiyorum. Fakat Engin Hepileri ile sahnelerinden gördüğüm kadarıyla güzel bir çift çıkardı. Keşke Özgü ile değil de Zehra ile yazsalardı. Fiziksel olarak ikisini çok beğendim. Zehra'nın oyunculuğunu seviyorum. Artık kötü karakterde olması sıktı, bu yüzden inşallah iyi karakterdedir.

Ferdi Kurtuldu oynadığı karaktere nasıl düşünüldü acaba? Böyle bir karakteri oynayacak bir oyuncu düşünsem aklıma hiç gelmedi. kimin aklına geldiyse helal olsun resmen on ikiden vurmuş. Seçim için on numara beş yıldız. Karakterin hakkını sonuna kadar vermişti.

Selda Özbek beni rencide etmeyecekse yazmak istediğim bir şey var. ''Dizide tek ve en gıcık olduğum karaktere can veriyor.'' O kadar itici bir karakter ki her sahnesinde ayrı bir gıcık kaptım. Oyunculuğunun önünde saygı ile eğiliyorum. İzleyici olarak bana oyunculuğuyla negatif enerjiyi direk gönderdi.

Hakan Altıner ve Selda Özbek bir çocuk dizisinde eşlerdi. Tekrar başka bir dizide eş olmaları sanki o karakterlerin devamı hissini verdi. Ekrem karakteri iflas etmişte bir mahallede eşi Aslı ile yaşamaya başlamışlar gibiydi. Bu dizide nasıl olacaklar merak ediyorum. Usta oyuncu olduğu için hakkında yazmak bana düşmez.


Çünkü kısmına gelirsem;
Çünkü dizi beklediğimden farklı bir işleyişe sahipti. Oyuncuların iyi olmasının yanında işleyiş ve konu da çok iyiydi. Evet, teknik açıdan ilk bölümde eksiklikler vardı ama oyuncular, konu ve işleyiş tüm her şeyi kapatmıştı. Hatta çok dikkatli izlememe rağmen beni hiç rahatsız etmedi. Teknik kısımda geçişler, açı ve görüntü kalitesi bir tık daha iyi olabilirdi. Fakat ilk bölümün günahı olmaz düşüncesi ile sonraki bölümlerde daha iyi oturacağını düşünüyorum. Birde yapımın ilk işi olduğu için eksikliklerin olması bana göre çok doğal geldi. Zaten olmasaydı tuhaf olurdu. Dizinin başlangıç ve ortalarına kadar yavaş ilerlemesi izleyicinin konuyu anlamasının sağlanması iyi düşünülmüştü. Özellikle sonuna doğru dizinin yükselmesi bende, ''İşte, dizi şimdi başlıyor'' düşüncesini uyandırdı. Genelde ilk bölümde dizinin son kısımlarına doğru dizi yavaşlar ve bölümü kurtarmak adına sahneler çekilir. Çok dizi izliyorsanız ilk bölümlere dikkat ediyorsanız bu şekildedir. Fakat bu dizi de bölümün sonlarına doğru dizi yükseldi ve sanki bir filmin finali gibi bitti. Bu yüzden senaristlerin ellerine sağlık demeden kendimi alamadım. Bu şekilde hem ilk bölümde sıkılmadım, hemde dizide bir albeni oluştu. Belki daha yavaş bir bölüm finali yapsaydı ikinci bölüme merak edeceğim bir kısım olmayacaktı. Şimdi ikinci bölümü iple çekiyorum ve diziyi eğer işleyiş saçmalamazsa izlemeyi düşünüyorum. Birde yazmayı es geçmeyeyim, dizinin müzikleri müthişti. Jenerik kısmı yoktu o yüzden yazılara dikkat etmedim ama kim yapıyorsa ellerine sağlık. Müzik olması gereken her sahneye her şarkıyı o kadar güzel uydurmuşlardı ki, düzenine bayıldım. Bu şekilde çok dikkat çekici bir bütünlük yakalanmıştı. Bence dizi ufak eksikliklerin haricinde bir bütün olarak çok çok iyiydi. Yaz günü evde dizi izlemek istiyorsanız bu diziye kesinlikle bir şans vermenizi tavsiye ederim. Bence diziyi kaçırmayın, bu şekilde devam ederse televizyonda ki altın dizilerden biri olabilir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
 Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 4. sırada, tekrarı ise 9. sırada tamamladı.


KİMSE BİLMEZ
Tür: Dram, Romantik, Gizem, Aksiyon
Yönetmen: Kartal Çidamlı, U.Hakan Eren
Senaryo: Hasan Burak Kayacı, Kemal Çelik, Ahmet Özdemir
Yapım: Baba Yapım
Yapımcı: Osman Enes Yakut
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 11 Haziran 2019
Konu:
Sevda, o gün bir markanın yüzü seçilmiş ve yıldız olma hayallerine yaklaşmıştır. Artık her şeyin yolunda gideceğini zannederken beklemediği bir haberle sarsılır. Kardeşinin Pilot adında acımasız bir mafyanın eline geçtiği ve para bulmazsa öldürüleceğini öğrenir. Sevda, kardeşini kurtarmak için kendisine saplantılı bir şekilde aşık olan Uygar Sarıkaya'dan para ister. Ancak hiç beklemediği bir teklifle karşılaşır. Başka bir çözüm bulamayan Sevda kardeşini kurtaracak parayı alıp kaçar ama sonunda sıkışır. Gidecek bir yer bulamaz ve Sevda'nın kaçışı Ali Hüroğlu'nun evinde sonlanır. Yaptığı iyiliklerle "Ali Hoca" olarak ünlenen Ali'nin hayattaki tek amacı, kayıp kardeşini bulmaktır. Ali ve Sevda yakınlaşırken, Uygar'ın, Sevda'dan vazgeçmeye hiç niyeti yoktur. Uygar'ın planlarında yüzünden, Ali'nin kayıp kardeşiyle karşılaşması hiç de hayal ettiği gibi olmaz. Öte yandan Sevda'nın Ali'ye olan ilgisi korkunç bir sırrın kapılarını aralar. Bu sır Sevda'yı Ali'ye imkansız kılmaktadır.
Oyuncular: 
Keremcem
Özgü Kaya
Engin Hepileri 
Burak Serdar Şanal
Zeynep Elçin
Zehra Yılmaz
Ferdi Kurtuldu
Kubilay Penbeklioğlu
Özlem Başkaya
Yiğit Koçak
Selda Özbek
Hakan Altıner
Timur Ölkebaş
Burak Haktanır
Onur Dikmen
Mehmet Ali Kaptanlar
Adnan Biricik 
Ahmet Mekin 


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Güzel izlenebilir
    Inceleme için tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Bir sey sorsam? Sendeki bu yazma yetenegi nereden geliyor?Her yeni dizi ciktiginda bakayim renkli tırtıl ne yazmış diyorum.O kadar zevkli ki bunlari okumak:))
    Ha bir de inanmiyorsan ya da sen de gicik kapiyo olsan bile söylemeni rica ediyorum:burcun ne? ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem, küçük yaşlardan bu yana yazmayı seviyorum, hiç düşünmedim. :)
      İnanmıyor ve gıcık kapıyor bölümünü anlamadım. :)
      Başak burcuyum. :3

      Sil
    2. Öncelikle cevabın için
      Çook tesekkur ederim. Çevremdeki birçok kişi ya burclara inanmiyor ya da inanan kişilere gıcık oluyorlar. Sen de oyle olsan bile burcunu soylemeni rica etmiştim:))

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)