Dengi Dengine (Mini Dizi)

Bayram dizisi olarak ekranlara gelmeye başlayan Dengi Dengine dizisi ilk bölümü ile bugün başladı. tanıtımları çok eğlenceli geldiği için diziye bir şans vermek istedim. İlk bölüm, yanlış anlaşılmalar sonucunda rock grubunun ramazan davulcusu olmasıyla başlıyor. Bana hikayesi sıcak gelmişti ama işleyişi de çok hoşuma gitti. Sıcacık bir mahalle komedisi izlediğimi düşündüm.

İlk olarak Şinasi Yurtsever, Benian Dönmez, Dilek Çelebi, Bülent Seyran, Uğur Serhan, Ozan Çelik, Jale Aylanç ve Altan Erkekli diziye renk katmışlardı. Hepsi birbirinden iyi, usta oyuncular olduğu için diziye farklı bir anlam kazandırmışlardı. Emeklerine sağlık her biri muhteşem oyun oynadılar.

Bora Akkaş'ın göz kalemi ve karakteri çok komikti. Fakirliği savunan karakteri beni çok güldürdü. Bu oyuncuya kesinlikle bu karakterler çok yakışıyor.

Su Kutlu tip olarak karaktere çok uymuş. Böyle sert, aykırı bir fiziksel görünüşü var. Bu yüzden karakter için doğru oyuncu olduğunu düşündüm. Bu kızı aşırı tatlı buluyorum. Keşke daha fazla dizilerde görebilsek.

Baran Can Eraslan'ı bir önceki dizisinde keşfetmiştim. Orada yan bir karakter olduğu halde dikkatimi çekmişti. O dizi de tipi çok garip olduğu için bu dizi de kimdi diye düşünüp oynadığı dizilere bakmak zorunda kaldım. O dizi de çok iyi bir performansı vardı. Bu dizide de güzel bir performans sergilediğini düşünüyorum.

Ergül Miray Şahin'i başörtüsü takmadan bir iki kere gördüm başörtüsü o kadar fiziği ile özdeşmiş ki başörtüsüz gördüğümde garipsiyorum. Kesinlikle hayatında da kullanması gerektiğini düşünüyorum. Yüzü çok temiz ve çok yakışıyor. 2013'ten bu yana kendisini takip ediyorum. Bana göre başarılı ve yetenekli bir oyuncu. Dizi de Elif karakteri için bir başka düşünülemezdi.

Musab Ekici'yi günlük dizisinde nefret ederek, bir asker dizisinde severek takip etmeye başlamıştım. Keşke ekranlarda daha çok görebilsek bu yeteneği. Kesinlikle şu an bulunduğu konumdan daha fazla konumda olmalıydı. Fırıncı Mehmet karakteri yakışmış.

Cemre Polat'ı ilk defa görüyorum. Daha önce TRT1'de yayınlanan bir dizide oynamış ama o diziyi izlemediğim için oyuncuyu tanımıyorum. Oyunculuğu bir mini dizi ile bilinmez ama sanki güzel gibi geldi. Umarım uzun soluklu bir dizide oynar da izleme şansımız olur.

Yiğit Ege Yazar'da Cemre Polat gibi tanımadığım bir oyuncu. Galiba yarı animasyon bir çocuk dizisinde oynuyormuş. Fakat gördüğüm kadarıyla yetenekli bir oyuncu. Yine Cemre'de yazdığım gibi bir mini dizi ile bunu bilemem. Umarım uzun soluklu bir dizide izleme şansımız olur.

Murat Kekilli, bu zamana kadar nasıl keşfedilmedi anlayamadım. Kendisinin saygı değer sanatçı kimliğinin yanında oyunculuk yeteneği de varmış. Keşke daha önce ekranda görseymişiz. Bence dizilere çok yakışır. Şahsen ben çok sevdim, hem oyunculuğunu, hem ses tonlamasını doğru kullanmasını, hemde oynadığı karakteri. Dizi de oğlunu kaybetmiş bir babayı oynuyor ve sanki gerçekten acı yaşıyormuş gibi izlerken bende üzüldüm. İnşallah bu diziden sonra başka yapımlarda da görebiliriz.

Ömer Turan kim bilmiyorum. Hakkında hiç bir bilgi yok, dizide Murat Kekilli'nin oğlu karakterine hayat veriyor. Sanırım yeni bir oyuncu ama sanki tanıyor gibiyim. Tipi biraz Kazım Koyuncu, biraz Barış Akarsu'ya benziyor. Bu yüzdende yüzü sanki yıllardır gördüğümüz ekran yüzü gibi. Çok garip ve dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Eğer oyuncuysa yolu açık olsun ve hakkında bir iki siteye bilgisini koysun. Cidden tam olarak kim olduğunu merak ettim.

Dizi de yer yer komik sahnelerin yanı sıra, repliklerinde de ince espriler vardı, bu da bir çok sahnede gülümsememe ve gülmeme sebep oldu. Tabii konunun temelinde acı bir hikaye vardı, dizinin bu yönü de beni çok hüzünlendirdi. Dizi 5 bölüm boyunca bir ramazan ayını konu alacağı için eski adetlerimizi ve eski bayramları bol bol göreceğimizi düşünüyorum. İlk bölümde, ''ah o eski ramazanlar'' vurgusunu hissettim. Ayrıca dizinin öğüt verici bir işleyişe sahip. Arada bir bazı sahnelerde unuttuğumuz yerleri hatırlatmışlardı. Çekim ve açılar diziden çok televizyon filmi izliyormuşum hissi yarattı bende. Seçilen mahalle, mekanlar hoşuma gitti. Müzikleri komedi türüne uygun ve güzeldi. Murat Kekilli'nin şarkılarına yer verilmesi iyi düşünülmüştü. Sonuç olarak diziyi çok sevdim. Bayram boyunca evde olacaklar için güzel bir alternatif olabilir. Bence bir şans verin ve bayram boyunca izleyin. Benden size güzel bir tavsiye olsun.
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 7. sırada, tekrarı ise 42. sırada tamamladı.
DENGİ DENGİNE

Tür: Komedi, Gençlik
Yönetmen: Osman Nail Doğan, Murad Zaloğlu
Senaryo: Osman Nail Doğan
Yapım: İstanbul Medya Akademisi, Medya Fikir Kulübü
Yapımcı: Ogün Şanlıer, İbrahim Elma
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma
Yayın saati: 20.40
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç tarihi: 3-7 Haziran 2019
Konu:
Arkadaşları Toprak’ı elim bir trafik kazasında kaybeden Mert, Gökçe ve Bora; bir rock festivalinde sahneye çıkmak isteyen Toprak’ın en büyük hayalini gerçekleştirmek için babası Seyfi ile beraber çalışmaya başlarlar. Ancak bu uğurda para kazanmaları ve çekecekleri kliple festivale kabul edilmeleri gerekmektedir. İş arama serüvenleri tuhaf bir rektör olan Niyazi’nin odasında son bulur. Niyazi’nin teklifiyle mahalle muhtarının yanına gider ve kendilerini bir anda ramazan davulcusu olarak bulurlar.
Oyuncular: 
Bora Akkaş
Su Kutlu
Baran Can Eraslan
Şinasi Yurtsever
Benian Dönmez
Dilek Çelebi
Bülent Seyran
Uğur Serhan
Ergül Miray Şahin
Musab Ekici
Cemre Polat
Ozan Çelik
Yiğit Ege Yazar
Jale Aylanç
Murat Kekilli 
Altan Erkekli

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bu kanaldaki komedi dizileri kaliteli oluyor genelde
    Tanıtım ve güzel haber için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER, RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.:)

    YanıtlaSil
  3. Tüm bölümleri izledim, izlemeyenlere de sonra internetten izlemesini tavsiye ederim. Birçok değerimizi hatırlatırken inanılmaz eğleniyorsun. Oyuncuları tek tek anlatmışsın aynı şeyleri düşünüyorum. Kekilli biraz vasattı sadece ama o da müziğini konuşturdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Kekilli'yi ben çok beğendim ilk defa ve eğitimsiz olduğu halde çoğu oyuncuyum diyen oyunculardan iyiydi. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)