Leke (Dizi)

Diziyi tam sevecektim ki tekne olayından sonra buz gibi soğudum. Keşke bu tür bir işleyişi olmasaydı. Tamam adı Leke de en azından hırsızlık üzerine işlenseydi keşke. Tekne sahnesinden sonra midem bulandı ve çok gerildim. İşleyişte daha farklı bir konu beklerken bu şekilde gitmesi çok sinirlendirdi. Ve eminim büyük bir ihtimal dizi tutar ve yüksek reyting alır. Çünkü entrika, gözyaşı ve  karanlık bir işleyişi var.  Türk televizyonu izleyicisi böyle konuları işleyişleri çok sever.

Burak Sevinç çok güzel bir performansı vardı ama gaddar ve soğuk karakter tatlı suratına hiç uymamış gibiydi. Melis ile uyumunu beğendim, mimikleri karaktere oturmuştu. Karakter klişe bir karakterdi. İşte zengin adamın geçmişte yaraları var ve bu yaralardan dolayı kimseye güvenmiyor. O yüzden zamanla kalbi yumuşayınca güzel aşık karakter olacak hissi verdi.

Melis Sezen'e pek ısınamadım ama hakkını yiyemem çok iyi oyuncu. Yeni nesil oyunculara baktığım zaman oyunculuğu hep ortalamanın üstünde geldi. Oynadığı karakterin doğru ve yürekli bir karakter olmasını çok sevdim. Kardeşi ile olan sahnelerine bayıldım. Sıcacık güzel bir ilişkileri vardı.

Selen Uçer'in karakterinin ismi Serpil'di. Bu karakteri asla unutmayacağım. Tam bir pislik, kalbi kara bir karakterdi. Oyun olduğunu bilmesem Selen'e beddualar basardım. O kadar gerçekçi oynadı ki sinirden tırnaklarımı yedim.

Nail Kırmızıgül aklıma Deli Yürek dizisinde ki kuşçuyu getirdi. Neden bilmiyorum ama öyle bir havası vardı. Küçük ama bilge sahneleri hoşuma gitti. Bence dizide iyi olan nadir karakterlerden.

Tolga Güleç'in tecavüzcü, tacizci rolleri bitmiyor. Resmen bu karakter yapıştı kaldı güzelim adama. Şimdi ki karakterini tahlil edeceksem haliyle sevmedim. Karakteri başrol kadın oyuncunun başına bela olacakmış gibi geliyor. Oyunculuğu ne kadar iyi olursa olsun karakteri çok yavan ve tatsızdı.

Kerim Tuna Kaba çok yetenekli bir çocuktu. Bir kaç kez reklamlarda görmüştüm ama ilk defa bir dizi de izleme şansım oldu. Gerçekten sanki işitme engeli varmış gibi performans sergilemesi hoşuma gitti. İşaret dilini çok iyi kullanması da gözümden kaçmadı. Demek ki güzel ders almış diye düşündüm. Maşallah umarım iyi yerlere gelir.

Başta da yazdığım gibi diziyi tam sevecektim ki buz gibi soğudum. Oyuncuların hatırına bölümün sonuna kadar izledim ve oyuncuları tek tek incelediğimde hepsi iyiydi ama senaryo sanki toplama senaryo gibi olmuştu. Yani piyasada geçmişte yayınlanan dizilerden parça parça alınmış da bir dizi yapılmış gibiydi. Bir çok dizinin havasını hissettim. Fakat en çok Binbir Gece dizisini hatırlattı. Yani işleyişinde değil ama sanki kemik konusunda yani alt yapısında dizinin izleri var gibiydi. Dizinin çekimlerinde özenildiği belli oluyordu. Set ekibinin özverili ve iyi olduğunu düşündüm. Sosyal medyadan baktığıma göre dizi bayağı sevildi. Ben bölümün sonunda çok sinirlendiğim için izlemeyi planlamıyorum ama izlemeye ve şans vermeye değer bir dizi olduğunu düşünüyorum. Eminim ki ikinci, üçüncü bölümlerde dizi daha iyi olacaktır. Bu yüzden bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 10. sırada, tekrarı ise 26. sırada tamamladı.
LEKE

Tür: Entrika, Dram, Romantik, Aile
Senaryo: Yıldız Tunç
Yönetmen: Metin Balekoğlu
Yapım: Tims & B Production
Yapımcı: Timur Savcı &Burak Sağyaşar
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 16 Nisan 2019
Konu: 
Yasemin’in hikayesi Almanya’da başlamış, hayatın iniş çıkışları içinde kendini yetiştirme yurdunda bulmuştur. Ancak yaşamaktan korkmamış, hukuk fakültesine girmeyi başarmıştır. Artık hem okuyup hem de çalışmaktadır. Hayattaki tek amacı, babaları farklı olduğu için yetiştirme yurdunda büyüyen işitme engelli kardeşinin velayetini almaktır. Bir yandan da kardeşi Murat’ın ameliyatı için para biriktirmektedir.

Cem, varlıklı bir ailenin iki çocuğundan büyük olanıdır. Çocukken annesi Belkıs ve babasını ayrı düşüren, hayatlarını alt üst eden bir olaya tanık olmuştur... Cem; işinde başarılı, parlak bir adam olur. Ancak geçmişte yaşananlar yüzünden kadınlara mesafeli ve güvensizdir.

Yasemin ve Cem’in hayatı; Cem’in şirketinin organizasyon gecesinde yaşanan bir olayla kesişir. İki kırık kalp, iki yaralı ruh… Karanlık sırların, ihtirasların, entrikaların arasında yeşermeye çalışan saf bir aşk… Gurur mu galip gelecek aşk mı?
Oyuncular:
Burak Sevinç 
Melis Sezen 
Selen Uçer 
Mehmet Bozdağan 
Nail Kırmızıgül 
Tolga Güleç 
Nurinisa Yıldırım 
Ferdi Sancar 
Tuğçe Açıkgöz 
Lale Başar 
Selahattin Paşalı
Kerim Tuna Kaba 
Yağmur Özbasmacı 
Ziya Çiçek
Serap Öner 
Aslı Turanlı 
Mert Asutay 
Mehmet Avcı 
Ali Savaşçı

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bende tekne olayinda sogudum acikcasi pek bi bayikti...Bir tutam Elimi birakma katilmıs diziye ama nasip diyelim ya 😒😅

    YanıtlaSil
  2. Bencede tekne olayı diziyi kötü bir intiba bıraktı. Biraz eğitici hayatla mücadele eden bir kızın doğru yolda yürüyen kendine leke sürülmesine engel olmaya çabalayan lekesiz bir hayat kendini kanıtlayan bir kız olarak devam edilse bence daha iyi olur. Entrika hiç olmazzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle güzel olurdu dizi aşırı derecede rahatsız ediciydi. :)

      Sil
  3. Açıkçası ben hiç izlemedim çünkü adından dolayı soğudum iyiki de bakmamisim ama Burak sevinç için üzülüyorum kerim tekin gibi adam tam 90 lar adamı romantik komedi tarzı dönem filmi 90 lar falan çok yakışırdı ,senaryo buraka olmamiş

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)