Havuç Tarator Yapılışı

Yıllardır misafirlerime severek yaptığım aslında meze olan ama ikramlık olarak salata yerine geçen taratorun yapılışını sizinle paylaşmak istedim. Ben bu mezeyi poğaça ve börekle çok yakıştırıyorum. Hatta sade poğaça yapıp içine koyup yiyorum. misafirlerime ikram ederken de ikramlık tabaklarımın yanına minik kaselere koyarak servis yapıyorum. Havuç sevmeyen misafir çıkabiliyor ama genel olarak seviliyor. 10 yıla yakındır yaptığım için yoğurt kısmında süzme kullanılmasından yanayım. Diğer yoğurtlarla da denedim ama diğerleri tadını süzme yoğurt kadar güzel olmadı. Yani diğer yoğurtlarda daha süt gibi tadı oluyor, biraz ekşi olması havucun tatlılığıyla damakta farklı bir ahenk yaratıyor. Galiba bu mezeye tadını veren de yoğurdu. Ben süzme yoğurt olarak BİM'in Dost süzme yoğurdunu tercih ediyorum. Marketlerden farklı markalarında aldım ama Dost markasının süzme yoğurdu daha ekşi ve keskin geldi. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Umarım sizlerde beğenip, severek tüketirsiniz.
Malzemeler
3 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
3 ve ya 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 ve ya 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı

  • Önce havuçları bir kaba rendeliyoruz.
  • Sonra 2 diş sarımsağı minik minik doğruyoruz.
  • Sıvı yağı geniş çaplı bir tavaya döküyoruz ve sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından rendelenmiş havuçları yavaşça ekliyoruz.
  • Havuçlar yumuşayıp, suyunu çekip, kavrulmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir kaseye 3 ve ya 4 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt ile damak tadınıza uyacak şekilde tuz ekleyip çırpıyoruz.
(Süzme yoğurt katı olduğu için küçük bir su ekleyip açabiliriz. Evde süzme yoğurt yoksa normal yoğurdu iyice süzüp kullanabiliriz ama süzme yoğurt daha güzel tat veriyor.)


  • Sonra soğumuş havuçları yoğurda ekleyerek karıştırıyoruz.
  • En az on beş dakika, en çok yarım saat dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar