TRT2 Kanalı Tekrar Yayın Hayatına Başladı

 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
TRT2 denilince aklıma rahmetlik olmuş bir akrabam aklıma geliyor. Ben küçücüktüm evlerine giderdim TRT2 açık olurdu ben büyüdüm rahmetlik olmadan önce son gördüğümde yine TRT2 açıktı. Her gittiğimde türk sanat müziği çalan ve orada kaldığım saat aralığında Türk sanat müziği eşliğinde sohbet ederdik. O yüzden kanalın tekrar dönmesi o rahmetlik olan insanları tekrar hatırlayıp dua okumama sebep oldu. Ben 30 yaşındayım benim jenerasyonum ve benden sonra ki jenerasyon için belki anlam ifade etmiyor ama eski topraklar için çok büyük anlamı olan bir kanal olduğunu düşünürdüm.
Kanal, 6 Ekim 1986'da yayın hayatına girmiş ve 18 Mart 2010'da kapanmış. O dönemlerde şimdi ki gibi uyduda çok kanal vardı ama kültür ve sanat adına bir kanal yoktu. Bu yüzden kapanması Türk televizyonu ve izleyicisi için büyük bir kayıptı. Neyse ki uzun bir aradan sonra 22 Şubat 2019'da tekrar yayın hayatına başladı. Yayına başlamadan evvel benim gibi Çok fazla TRT kanallarını izliyorsanız kanallarında kanalın açılacağına dair çok hoş bir reklam döndü. Bu da tabii ki sevinmemin yanı sıra merakla beklememe sebep oldu.

Açılışını izlemeyi çok istiyordum ama kanalı arattığımda bulamadım. Daha doğrusu TRT Okul kanalının yerine gelmiş ve ben kanala bakmadığım için TRT2 olarak kanal listesinde aramaya başladım. Bu yüzden ilk yayına başladığı anı kaçırdım. İki üç gün içerisinde kanalın resmi sosyal hesaplarına gelen yorumlara baktığımda TRT Okul kanalının yerine geldiğini anladım. TRT Okul kanalının aynı gün kapandığına üzüldüm çok fazla ilgimi çekmese de yararlı bir kanal olduğunu düşünürdüm.

Şu an TRT2 doğru programlarla yayın hayatına başladı. Kanalda Kültür, sanat, edebiyat, felsefe, müzik, sinema ve tarih yelpazesinden oluşan bir vizyonu var. Benim ilgimi çeken türde bir yayın akışına sahip olduğu için izleme sürem daha fazla oldu. Eski TRT2 kanalına göre daha havalı günümüze uygun programlar seçmeleri iyi olmuş.

Sizde kanalı izlemek isterseniz TRT Okul kanalına kumandanızla geçiş yapmanız yeterli ama kanal yoksa sizinle frekanslarını paylaşayım.

UYDU FREKANS: 
Türksat 4A(SD)
Frekans 11958
Polarizasyon Dikey (V)
Sembol Oranı 27500

Uydu Kanal Numaraları: 
D-Smart 105
Digiturk 66
Tivibu 55
Turkcell TV Plus 45
Türksat Kablo TV 50

 İnternet üzerinden Canlı Yayın: TRT 2 Resmi sitesi

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Blogunuzu yeni keşfettim ve sizi izlemeye aldım. Sizi de bloguma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim en kısa sürede uğrayacağım. :)

      Sil
  2. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba postuna yorum yapamadım. Hayırlısıyla git gel inşallah şimdiden hayırlı tezkereler. Listene eklediğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)