Kralın Kızı / The King's Daughter, Soo Baek Hyang (Güney Kore)

-spoiler içermez-
TRT1'in tekrardan bir Kore dizisi almasını beklemiyordum. Bu yüzden Kore dizisinin bitiminden sonra bu dizinin gelecek olması beni çok şaşırttı. Tabii ki bir yönden de sevindirdi. Çünkü benim için Kore dizisi demek TRT1 demek. Zaten TRT1 sayesinde Kore dizileri izlemeye başlamıştım.

Ben bu diziyi yayın döneminde izleme şansı bulmuştum. Bu yüzden tarihi dizi önerisi isteyenlere genel olarak önerdiğim bir dizidir. Dublajlı olarak izlemek biraz garip geldi ama sevdim. 
Dublajda sesler her karaktere uygundu senkronda gayet yerinde yapılmıştı. Bu yüzden ağız kısmına odaklanmadan izleyebildim. Dizinin bölüm sayısı sizi korkutmasın, TRT1 diziyi iki bölümü birleştirerek bir bölüm haline getirip yayınlıyor. Yani bir önce ki Kore dizisi kadar bir bölüm izlemiş olacaksınız. 

Yayın zamanı yine bir önceki dizi gibi 17.45'te yayınlanıyor. Yani haber önü olması ve öğrenci kesimin eve girdiği saate denk gelmesi doğru bir saat olduğunu gösteriyor. Sadece hafta içi yayınlanması da benim açımdan çok iyi oldu. Hafta sonları dolu olduğum için izleme şansım olmazdı. Bu şekilde bölüm kaçırmadan izleme şansım oldu. Dizi genel olarak aksiyon ve dramı içeren bir dizi. Bu ikisi varsa entrika tabii ki oluyor. Bu diziyi izleten de bana göre bu yanıydı. Ortalara doğru beli birazcık sıkabilir ama genel anlamda dizi yüksek devam eden bir diziydi. 

Ben diziyi seveceğinizi düşündüğüm için öneririm. Dublaj konusunda da kanal iyi olduğu için dizi sizi çekecektir. Vaktiniz varsa mutlaka bir şans verin. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
15 Ocak 2019 Salı gününden itibaren hafta içi her gün 17.45'de tekrarı ise 05.50'de TRT1'de.

The King's Daughter, Soo Baek-hyang
( 제왕의 딸, 수백향, 
Je-wang-ui ttal, Su Baek-hyang)
Tür: Aksiyon, Romantik, Tarih
Senarist: Hwang Jin-Young
Yönetmen: Lee Sang-Yeob, Choi Joon-Bae
Yapımcı: Kim Jin-min
Üretim şirketi: Munhwa Broadcasting Corporation
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Günleri: Pazartesi ve Cuma
Yayın Tarihi: 30 Eylül 2013 - 14 Mart 2014
Saati: 20:50
Bölüm sayısı: 108
Süresi: 35 dakika
Konu:
Dizi, kendisinin, Kral Yung’un gerçek kızı olduğunu bilmeden, annesi Chaehwa, üvey babası Kuchon ve kız kardeşi Solhi’yle mutlu bir köy yaşamı süren Solnan’ın, tüm ailesini kaybetmesiyle seyri değişen yaşamı ve gerçek kimliğini öğrenene kadarki süreçte gelişen olaylar üzerine kuruludur.
Dizide Solnan’ın gözü hep yükseklerde olan kardeşi Solhi, Solnan da dahil herkesi kandırarak onun yerine geçmiş ve prenses olmuştur. Bir kızı olduğunu Solhi’nin saraya gelmesiyle öğrenen Kral Yung ise, kendi oğlu Myong ile eski kralın oğlu Jinmu’nun yerlerini onlar henüz çocukken gizlice değiştirmiştir. Dizi gerçek kimliklerini bilmeyen prensler ile prensesin, gerçekleri öğrenene kadar başlarından geçen olayları, uğradıkları ihanetleri ve kesişen yaşamlarını anlatmaktadır.
Oyuncular:
Seo Hyun-jin
Seo Woo
Lee Jae-ryong
Jo Hyun-jae
Seol Woo-Hyung
Jun Tae-soo
Myung Se-bin
Yoon Tae-young

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Trt her kültürden azıcık da olsa yayın yapmalı.

    YanıtlaSil
  2. Bu dizi gerçekten mükemmel bir dizi Solnan❤Myong çiftide mükemmel. Trt1e böyle bir dizi yayınladığı için teşekkürler

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)