Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 5

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Tasarrufta bu yıl için son yazımı yazmadan yılımı bitirmek istemedim. ALLAH nasip ederse 2019'da da bilinçli tüketimime devam edeceğim. Bu yıl benim için çok verimli geçti. İlk defa bu yıl bilinçli ve ekonomik yaşadı ve bu durumu çok sevdim. Çünkü aç gözlü olan tarafımı törpüledim, paramın kıymetini bildim ve param cebimde kaldı. Bu yüzden de iyi ki ben böyle bir karar almışım ve uygulamışım diyorum. Geçen ay yazdığım yazı da kozmetik anlamında yıl boyunca cebimden 29 lira çıktığını yazmıştım. Eğer 31 ocağa kadar herhangi bir alışveriş yapmazsam 29 lira harcamış olarak yılı kapatacağım. Bu tasarruf bana ne kadar çok kozmetik aldığımı fark ettirdi. Hatta çoğunu unutmuşum, son kullanma tarihi gelmişti bile. Daha nereden baksanız 2019'u çıkaracak kadar ürün var elimde ve hepsini bitirmeden ürün almak istemiyorum. Yani mini bir kozmetik dükkanı açabilirmişim elimdekilerle. Çoğunun son kullanma tarihi yaklaştığı için inşallah çöpe gitmez.
Bu ay bitirdiğim ürünler şunlar;



 

Mr. Green Çok Amaçlı Pudralı Lateks Eldiven M/L:
Daha önce M ve S olanını bitirmiş ve yine yazmıştım. Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum bu yüzden kopyalıyorum. Genelde yüz, ayak ve el olarak kremleri tüketiyorum. Yüzüme ve ayaklarıma krem sürerken midem bulanıyor. Bu huyumdan nefret ediyorum ama yapabileceğim bir şey yok. Ayrıca banyo ve tuvalet temizliği yaparken de eldiven kullanıyorum. Ondan sürekli alırım. İlk defa BIM'den eldiven aldım ve memnun kaldım. Sizde benim gibi huyluysanız tavsiye ederim.

Sea Color Bal Köpüğü Saç Boyası:
Yine yazdığım bir ürünü bitirdim. Daha evvel yazdığım için yine kopyalıyorum. Saç boyasında Sea Color tek markam. 2 ve ya 2,5 senedir saçlarımı boyatıyorum. Maalesef artık 28 yaşındayım ve beyazlarım var. Bu yüzden mecburen boyamaya başladım. Bir kaç kez kuaförüm gel boyayım dese de sağlıklı ve herkes tarafından sevilen saçlarımın zarar göreceğini düşündüm. Bu düşünce ile evde boyamaya başladım. Kullanmaya başladığımda bir çok marka denedim ama iyi gelmedi. Ya çabuk aktı ya da saçımı döktü. Sonunda bu markayı keşfettim. Kutudan 2 tüp boya çıkıyor oksidan ile iki tüpü karştırıyorum birde yarım şişe tatlı badem yağı ( beslesin, parlak göstersin, sağlıklı dursun diye) karıştırıp boyuyorum. Önceki yazılarımda karamel ile bal köpüğünü karıştırıyordum artık sadece bal köpüğü ile boyuyorum.

Komili Yeni Doğan Islak Pamuklu Havlu:
Bayagı çok ıslak mendik tüketiyorum bu yüzden de çeşit çeşit alıp eve yığmışım. Tamamen bitmesi için sanırım son 5 taneydi. Büyük ihtimal içi kurumuş olanlar olabilir diye düşünüyorum. Onları da artık birazcık çeşme suyu ile ıslatarak kullanacağım gibi görünüyor. Çünkü uzun zaman oldu. Bu ıslak mendillerde yeni doğan olanlarını çok seviyorum. Hem kokuları çok tatlı oluyor hemde paraben, parfüm, boya ve alkol içermedikleri için daha sağlıklı oluyorlar. Ondan satın alırken tercihim bu yönde oluyor. Bu markadan memnun kaldım ama pahalıydı diğer markalara göre.

Şanlı Kapsikumlu Merhem:
Şanlı markasının ürünlerini kullanmaya bayılıyorum. Sıvı yakı, merhem, bant yakı... Hepsinden elimde mevcut. Çok fazla kemik ağrısı çektiğim için ayda bir ve ya iki kez kullanmak zorunda kalıyorum. Özellikle omuzumla ilgili bir problem var ve bu yüzden hastaneye gitmeyi planlıyorum. Bu merhem bana göre yakıdan daha etkiliydi. Önce üşür gibi yapıyor sonra sıcacık yakıyor bu şekilde ağrıyı uyuşturuyor ve o bölgeyi sakinleştiriyor. Bence muazzam bir ürün, tekrar almak için sabırsızlanıyorum.

Koleston Oksidasyon Kremi:
Saçımı boyarken iki farklı rengi karıştırdığım için hep oksidan alma gereği duyuyorum bunun içinde bildiğim bir marka olmasına dikkat ediyorum. Çünkü kimyasal bir madde ve saçlarımdan çok saç derime etki ediyor. Bu tercihimi de Koleston'dan yana kullanıyorum. Hem boyarken saç diplerimi yakıp kaşındırmıyor hemde çok keskin bir kokusu yok. Sanırım Rossmann'dan tanesini 3,45'e almıştım. Şu an elimde 3 adet var yeniden almak gerek.

Fresh Life Baby Wet Wipes:

Evde büyük boy ıslak mendil kullanırken dışarıda da küçük boy kullanıyorum. Topluluğun olduğu yerlerde elimi oraya buraya sürdüğüm için kendimi kötü hissediyorum. Birde musluk başlıkları olan tuvaletleri kullanmak zorun da kaldığımda mecburen ıslak mendil kurtarıcı oluyor. Bu markanın ıslak mendilinin içerisinde 15 adet mendil vardı. Zamanı mı geçti bilmiyorum çok ıslak değil ve hemen kuruyordu. Çok sevdiğimi düşünmüyorum.




Lapitak ayak kokusuna karşı bakım kremi:
Blogumda daha evvel kullandığımı ve beğendiğimi yazmıştım. Tıktık Maalesef şimdi bitti ve bu yazıda yerini aldı. Bir daha alır mıyım derseniz evet, düşünmeden alırım.

Holika Holika Aloe %92 Duş Jeli:
Holika Holika ürünlerini çok kaliteli buluyorum. Bu duş jeline de bayılmıştım. Mis gibi kokuyordu. Cildimi yumuşacık yapmıştı.

İsmini bilmediğim bir milyoncu ruju:
Bu ürüne para vermedim. Çünkü bir milyonculardan kozmetik kullanmıyorum. Fakat bu yıl kuzenimin düğününde açık pembe bir ruja ihtiyacım olduğu için bir yakınımdan almıştım. İçi yeşil gibiydi, sürdüğümde pembe oluyordu ve çok kalıcı bir rujdu. Öyle ki makyaj temizleme mendiline bile zor çıkmıştı. Ürün bende kalmışken ve azıcıkken kullandım bitti. Şimdi çöpe...

Naturis Badem Yağı:
Bu badem yapına bayıldım. Saçımı boyarken bu marka vazgeçilmezim gibi bir şey oldu. Bir şişesi ile 3 defa saçımı boyayabiliyorum. Ekstra olarak bakım için kullanmadım ama saçımı yumuşacık yapıyor. Elimde 4 şişe var ve bitmesini istemiyorum.


İşte bu ayda bunları kullandım. Gelecek aya neler çıkacağını çok merak ediyorum. İnşallah 2019'da da bu tasarruf konusunda istikrarlı olurum. Hepinize şimdiden iyi yıllar. 



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Tassarruf önerilerin ile epey ekonomi yaptım.Tanıtım için ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)