Günlük Yüz Bakımımı Nasıl Yapıyorum

Şükürler olsun ki sivilcelerimden kurtulduğumu daha önce yazmıştım.   Çok fazla kozmetik ürünü denedim ama maalesef hiç biri yüzümde başarılı olmadı.   Aslında kullandığım süreçte oldu ve çok bayıldığım ürünler oldu ama bıraktığım an  maalesef  tekrar sivilcelenme  yaşadım. Bir ara  bu döngü o kadar çok başımı döndürdü ki  hiç bir zaman sivilcelerden kurtulamayacağımı düşündüm.  Artık tamam bitti  bu şekilde yaşamaya mahkumum dediğim an  tüm ürünlerden vazgeçip sadece yıkama jeli kullanmaya başladım. 

İlk başta  cildimi tanımadığım halde yaptığım yanlışları bir kağıda yazdım ve nedenlerini düşündüm.  Neden bu ürünü kullandığımı  sorguladım sonra  internet üzerinden neden sivilce çıkar  başlığını araştırdım.  Cildim yağlı olduğu için neme ihtiyacı olduğunu düşünmedim. Daha doğrusu yanlış  bildiğim doğrulardan  birini çözmüş oldum. Bu nu nasıl düzeltebilirim diye düşündüm. Ben kurak memleket Ankara'da yaşıyorum. Haliyle deniz  havasının verdiği nemden yoksunum  yani  cildimin  gözenekleri  su almıyordu.  İlk önce bunu çözmem gerekiyordu. İkinci olarak sadece dışarıdan değil içeriden de su   takviyesi almam gerektiğini düşündüm ve günde en az 1 litre su tüketmeye başladım.  Genel olarak 2 litreyi geçmesini sağladım. 
Şimdi gelelim neler yaptığıma; 


 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

İlk başta sivilceyi önleyecek içeriği olan bir ürün almak istedim bunu da Neutrogena Visibly Clear Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli olmasında karar kıldım.  
Bu deneyimimi blogumda uzun bir yazı ile anlatmıştım. tık tık
Günlük olarak ve deneyimleyerek bu ürünü kullanmaya başladım. Sabah  uyandığım an yüzümü yıkayıp, akşamda yatmadan evvel yıkayarak   cildimin temiz bir görünüm de olmasını sağladım. 



Sınrasında her kullandığımda içeriği saf   tüm  cilt tiplerine uygun yatıştırıcı ve   söndürücü bir ürün gerekliydi. Bunu   aloe vera  jel'den yana kullandım. 
Aloe vera cildi  onarıcı etkiye sahip bir bitki bu jelde  diğer kozmetik  ürünlerine göre daha masum. cildim çok kötüyken x bir markanın x bir sivilce kremini  kullanmak istemedim. Çünkü daha kötü yapabilirdi.  
Bu jel ile uzun uzadıya yazdığım yazıma da buradan  ulaşabilirsiniz. tık tık

Bu şekilde günlük  bakımımı yapmış oldum.  Yani    su içtim, yüzümü temizleme jeli ile yıkadım ve  aloe vera jel ile  bakımı tamamladım. 

İstikrarlı bir şekilde  bu  sıralamayı uygularken  bunun yanında bir de üstte bahsettiğim  cildin nem yani  dışarıdan su alması konusu vardı. 


İlk etapta bitki yağlarını internetten araştırdım. cilde iyi gelen bitkisel yağları buldum. Bunlardan en dikkatimi çeken lavanta yapı oldu. çünkü lavanta yapığını mikrop öldürücü etkisi çok net ve keskindi. Cildinize pamuk yardımı ile sürebilirsiniz yazıyordu ama bu bana doğru gelmedi. Çünkü lavanta yağı uçucu bir yağdır. Bu sürdüğünüz an cildiniz yanar. Bende böyle bir bilgi varken illa sürmek mi gerekir diye düşündüm. 

Cildimin nem almasını sağlamak için buhar banyosu yapmaya karar verdim. 

Buhar banyosu çok basit bir banyo. Cam bir kaseye bir ve ya iki bardak kadar su kaynayıp koyuyorsunuz. sonrasında kafanıza bir örtü geçirerek üzerine eğilerek durabildiğiniz kadar duruyorsunuz. Mesafe olarak ne yakın ne çok uzak kalmamaya özen gösteriyorsunuz. Ben elime saat alıp 10 dakika kadar zaman tutup kalabiliyorum ama 5 dakika bile olsa kafi.

Ben bu buhar banyosuna mikropları su yardımıyla suratıma yapışarak temizlesin diye bir iki damla lavanta yağı dökerek yapmaya başladım. Bence çok işe yarayan bir uygulama oldu. 

Bu şekilde sivilcelerimden kurtuldum ama kurtuldum diye bırakmadım hafta 1 kez buhar banyosu ve günlük jellerimi uyguluyorum. Şimdi sadece sivilce izlerim kaldı. Bu sivilce deneyimimden öğrendim tek şey cildimiz için nem çok önemliymiş. Keşke daha evvel sivilceye odaklanmak yerine nem için bir şeyler yapsaydım. Şimdi izleri için uğraşmak zorundayım. Hep dua ediyorum inşallah izler yok olur gider kalıcı olmaz. Çünkü benim sivilcelerim içi irin dolu sivilcelerdendi ve farkında olmadan tepe bölümlerini koparıp kabuklanmasını sağlıyordum. 



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Aloe vera jelinde farmasininki doğal geliyor bana sertifikaları olduğu için güveniyorum ben %93 aloe vera içerikli onu da deneyebilirsin

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)