Beş Çayı

Şimdi fotoğrafa bakıp birde başlığa bakıp ikisi ne alaka diye düşündüğünüzü duyabiliyorum. 
Kahve koymamın sebebi artık beş çayı içmememizden sebep.
Hatta gün içinde karşılıklı oturup kahve bile içilmiyor evde. 
Yani o güzel kültür bitti bizde, bizim evde.

Çocukluğumu hatırlıyorum da 16.00- 17.30 arası güzel bir yer sofrası kurulur, o dönemde ve saatte hangi program varsa açılır yemişler, hamur işleri, o gün evde aperitif ne varsa konulur ve güzel bir ve ya bir buçuk saat geçirilirdi. Hem izlenilen programda konuşulan konu tartışılır, hemde güzel bir sohbet ederdik. Bazen bunu sadece evdeki bireylerle yapardık, bazen akrabalarla, bazen de komşularla yapardık. 

Zamanla biz bu güzel saatlerden vazgeçtik. 
Bazıları bu dünyadan göçtü, bazıları büyüdü evlendi gitti, bazıları artık farklı işlere daldı. 
Bu şekilde biz her gün dört gözle beklediğimiz bu sohbetten vazgeçtik.
Tabii sadece beş çayından değil, ilişkilerimizden de vazgeçtik.

Mesela o günlerde aynı sofrayı paylaştığım komşularım, arkadaşlarım artık yok ya da o sofrada olup bu gün hayatta olmayanlar. Bilmiyorum hayat şartları mı yoksa teknolojinin bu kadar gelişmesinden mi gitgide yalnızlaştık. Artık aynı evin içinde bile herkesin kendi özel hayatı var ve birbirimize zaman ayıramayacak duruma geldik. Bence bu çok kötü bir durum. Sanırım yaş aldıkça konuşacak insanlar arıyorum çevremde, yalnızlaştığımı ve hayatı kaçırdığımı fark ediyorum... Bu gün bu kahveyi içerken oturdum bunları düşündüm. Keşke çocuk olduğum doksanlı yıllara dönebilsem ve o sofralar tekrar kurulsa. 

O eski samimiyete geri dönmeyi ve tekrar mutlu olduğum o çocuk olmayı çok isterdim...
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Tam olarak 20 yaşına bastım. Mutsuz değilim elhamdülillah. Çok şükür öyle çok kötü bir şey de yaşamadım. Hani yüzde yüz mükemmel her şey desem, yalan olur. Hayatın akışı içinde yaşayıp gidiyorum. Sıradan ama kötü olmayan bir yaşamımım var, şükürler olsun diyorum. Ve çocukluğumda öyle muazzam geçmedi, sıradandı. Ama çocukluğuma geri dönmeyi o kadar çok isterdim ki, bu duygularımı hiç kimseye anlatamam. Hani diyor ya yıldızlar mi gelecek mi yoksa geçmiş mi daha uzak size diye..? Geçmişim çok uzak bana. Anılarımda yaşıyorum şuan. Anıların iyisi de kötüsü de hüzünlendirirmiş. Çok hüzünlüyüm, ama öyle kötü bir hüzün değil bu, güzel bir hüzün. Çocukluğumu çok seviyorum ve iyiki ikimizde doyasıya yaşamışız. Birde şimdiki çocuklar büyümeye taktı ya, demek istiyorum ki bende sizin gibiydim ama büyümekte inanın hiçbir guzel taraf yok. Fakat geçmişteki çocuk ben bunu nasıl anlamıyorsa onlarda anlamayacak. Zaman akıp gidiyor, kıymetini çok iyi bilin. Çocukluğumuzun hızlıca geçmesini engelleyemiyoruz ama şöyle diyeyim o zaman; çocuk "kalabilenlere", ruhunu unutmayan ve yaslandirmayanlara, ve tüm güzel çocuklara selam olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınız muazzamdı ve iki defa okudum. Resmen duygularıma tercüman olmuşsunuz ve maalesef doğru. Bu gün bile yarın geçmiş olacak ve eminim ben bu günü de özleyeceğim... Her gelen gün diğerini aratıyor günümüzde, duygu yoksunluğumuz da artıyor. Hani diyorlar ya robotlar gelecekte insanlığı ele geçirecek diye bence robotlar ele geçirmeden biz duygularımızı tamamen kaybedip robotlaşacağız. Herkes kabuğuna çekildiği sürece bu süreç daha da hızlanacak gibi geliyor. Evet, tüm güzel çocuklara selam olsun. :)

      Sil
  2. Sanırım yayınlaya basmayı unuttum tüh:/ Yorumum geldi mi renklitirtil size?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüh, olsun siz yeniden yapın bana gelirse yayınlarım. :)

      Sil
    2. Telefonumdan her defasında yorum yapamıyorum blogunuza:( yayınla tuşuna basmıyor ama sizden kaynaklı degil sorun, benden kaynaklı sanırım. Bilgisayardan yorum yapayim bari.. teşekkürler :)

      Sil
    3. Birde öyle deneyin ya da telefonunuzun ve telefonunuzdaki tarayıcının geçmişini silin. Belki çerez vb. bir durum vardır. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)