2018 Begendigim Kore Dizileri Top 10

Her yıl olduğu gibi bu yılda top 10 listesi yapmayı es geçmedim. Tüm yıl izlediğim dizileri öneriyorum ama listem çok uzun olduğu için dizi seçmek bazı izleyicilerim için çok zor oluyor. Onlar içinde böyle bir kolaylığı yıllardır yapıyorum. Bu yıl benim için Kore dizisi anlamında verimli geçse de top 10 oluşturmam zor oldu. çünkü bu yıl top 10'um, bu diziyi çok sevdim dediğim dizi yok gibi bir şeydi. Bende normal sevdiğim bir dizi listesi oluşturmak istedim. Yani, konu işleyiş ve oyuncularıyla beni kendine çeken diziler listesi olacak. Bunun yanında iki tane de genel izleyicinin sevdiği ve benim de sevdiğim ama top 10umda olmayan iki dizi olacak. Herkes tarafından sevilen bu dizileri bu yıl özenle seçtim. Çünkü bu yıl herkesin çok sevdiği bir çok dizi çıktı. Bu dizilerin içinden seçim yapmak zordu. Umarım listemi beğenirsiniz, bu arada sizlerin top10 listenizi de yorumlar kısmına beklerim. Sizlerin top 10 listesini de çok merak ediyorum. O halde listeme geçeyim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Bu yıl için şu şekilde bir Top 10 oluşturdum;

1. What’s Wrong with Secretary Kim
2. Mr. Sunshine
3. Ms. Hammurabi
4. My Mister
5. Encounter
6. Are You Human
7. Eulachacha Waikiki
8. Terius Behind Me
9. Pretty Sister Who Buys Me Food
10. The Beauty Inside


Yukarıda da bahsettiğim gibi herkesin çok sevdiği iki diziden sizlere bahsetmek istiyorum. Bu dizilerden biri Seo In-Guk, Jung So-Min ve Park Sung-Woong'un başrol olduğu The Smile Has Left Your Eyes, diğeri ise Do Kyung-Soo (EXO), ve Nam Ji-Hyun'un başrol olduğu 100 Days My Prince dizisi. Bu yıl ki iki dizinin özelliği ikisininde farklı kulvarlarda olmaları. The Smile Has Left Your Eyes Dram, Romantik, Gizem türünü barındırırken, 100 Days My Prince ise Romantik, Komedi, Tarih türünü barındırıyor. 

Şimdi gelin bu dizileri inceleyelim;

The Smile Has Left Your Eyes
Dizisinin sevilme nedenlerinden biri oyuncularıydı.  Oyuncular   karakterler için doğru seçilmiş ve iyi oyunculardı.  Konu  ve tür itibarıyla gizemi içinde barındıran dizi,  merak uyandırıcı ve dikkat çekiciydi.  Başrollerin  uyumları da gözden kaçmıyordu.  Böyle bir durum  varken izleyici tarafından dikkat çekmemesi ve  sevilmemesi beklenilemezdi.  Ben diziden sıkılmamıştım, bu yüzden sizinde sıkılmayacağınızı düşünerek diziyi önerebilirim. 

***

 100 Days My Prince
Sıcacık, hoş ve kafa dağıtmak için dizi arayanlar için yapılmış bir dizi olduğunu düşünüyorum. Romantik, komedi türüne tarihi türünün de eklenmesiyle diziye ayrı bir heyecan katılmıştı. Kurgu ve işleyişini çok beğenmiştim. Başroller minyon tipli oldukları için birbirlerine çok yakışmış ve tatlı durmuşlardı. Dizi izleyiciye Do Kyung-Soo'nun oyunculuğunun ne kadar güzel olduğunu net bir şekilde gözlemlemeyi sunuyordu. Ayrıca ikili sahneler çok hoşuma gitmişti. Bu durum da dizinin bir sonraki bölümünü beklememe sebep olmuştu. Eminim ki bu yüzden genel izleyici diziyi sevmiştir. Durum böyle olunca sizlere tavsiye etmekten çekinmedim. Bence izlemelisiniz.


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Encounter, My Mister, Pretty Sister Wyo Buys Me Food ve The Smile Has Left Your Eyes benim de bu yılki favorilerimden. Sanırım işin içine biraz dram girince daha çok seviyorum :))) The Smile Has Left Your Eyes uluslararası izleyiciler tarafından sevildi ama korede reytingleri çok düşüktü. Her hafta yükseldiğini görmek için bekledim ama olmadı:(
    100 Days My Prince'ı da izlemek istiyorum aslında yetişemiyorum o kadar çok dizi var ki. Teşekkürler liste için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Çok güzel bir yorumdu severek okudum. :)

      Sil
  2. The beauty inside dizisini bende izledim :) Eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)