2018 Begendigim Çin / Tayvan / Tayland Dizileri Top 10

O kadar güzel diziler çeviri buldu ki bu yıl içinde top 10 yaparken çok zorlandım. Gönül isterdi ki daha fazla dizi listeleyeyim ama o zamanda bir önceki postta ki gibi tavsiye listesi olurdu en çok sevdiklerim olmazdı. size top 10 listem haricinde iki adet dizi daha önereceğim. Bu diziler çok sevilen istenilen ve ilgi gören diziler olacak. Çin dizilerini daha çok sevdiğim için listem biraz Çin ağırlıklı oldu. Birde Çin dizileri daha çok ilgi gördüğü için ister istemez listemde etkilendi. İyi ki Diğer Asya dizilerini keşfetmişim, eğer keşfetmeseydim izlemem gerek çok şey kaçırmış olurdum diye düşünüyorum.Her postumda bahsettiğim gibi Tayvan ve Çin aynı dili konuşuyor yani Çince konuşuyor bu yüzden Çin dizilerine karşı ön yargılı olmamalısınız. Tayvan dizisi izleyebiliyorsanız otomatik olarak Çin dizisi de izleyebilirsiniz. İki ülkenin aralarında ki fark Çin'in daha gelenekçi ve daha hoş replikler çıkarması, bölüm sayılarının daha kısa olması... Bunun haricinde iki ülkenin dizileri aynı düzen içerisinde. Tayland dizileri bu iki ülkeden çok farklı. Eğlenceli, kültür olarak diğer iki ülkeye göre daha açık ve bölüm süreleri ideal. Yani ön yargılı olanlar ve ilk defa izleyecekler bence bir şans vermelisiniz. Eminim ön yargıyı kenara bıraktığınızda çok seveceksiniz ve bağımlısı olacaksınız. O halde hemen top 10 listeme geçeyim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Bu yıl için şu şekilde bir Top 10 oluşturdum;

1. Color Of Night (Çin)
2. Tra Barb See Chompoo (Tayland)
3. Meteor Garden (Çin)
4. With You (Çin)
5. A Love So Beautiful (Çin)
6. The Crown Princess (Tayland)
7. Cruel Romance (Çin)
8. The Eternal Love 2 (Çin)
9. Rak Rai (Tayland)
10.See You in Time (Tayvan)

Yukarıda da bahsettiğim gibi top 10 listem haricinde iki diziden baha bahsetmek istiyorum. İkisi de Çin dizisi ve çok fazla ilgi gördü. Bu dizilerden bir tanesi The Love Knot His Excellency’s First Love (Çin), diğeri de Princess Agents (Çin). Princess Agents aksiyon, savaş, romantik ve tarihi türünü içinde barındırırken, The Love Knot His Excellency’s First Love dram, fantastik, komedi ve romantik türünü içinde barındırıyor. Yani iki dizi de tür olarak birbirinden çok farklılar. 

 Bu iki dizinin neden sevildiğini daha detaylı anlatmak istiyorum. 

Princess Agents 

Bu dizi tarihi ve savaş türünde olduğu için en başta izleyiciyi korkutuyordu. Fakat daha sonrasında destansı bir hikaye ve güçlü bir işleyişe sahip olmasından dolayı izleyicisini içine çekti. Tabii kadın karakterin doğru yazılmasının da etkisi büyüktü. İçerisinde bir de romantik bir türü barındırdığı için izleyici diziye daha sıcak baktı. Oyuncuların uyumu ve oyunculukları ile dizi bir bütün olarak iyice pekişmiş oldu. Bu şekilde de izleyici tarafından çok sevildi ve tutuldu. Bu yüzden bir şans vermelisiniz diye düşünüyorum.

***

The Love Knot His Excellency’s First Love 

Bu dizinin en önemli özelliği Victoria Song'un sihirli bir değnek tarafından müthiş bir oyuncuya dönüşmesiydi. Ben hala çok şaşkınım ama bu diziyi izleyen çok şaşırıyor. Çünkü gerçekten ortalamanın altında bir oyunculuğu olan Victoria Song birden mükemmel bir oyuncuya dönüşmüş. Nasıl yaptı, eğitim mi aldı ya da doğru diziyi mi buldu bilmiyorum ama aşırı derecede farklı bir havası vardı. Bu yüzden de izleyiciden tam not aldı. İkinci özelliği ise başrol oyuncularının uyumuydu. Bir çift ancak bu kadar birbirine yakışırdı. Aslında sadece başrol değil yan karakterler de çok ilgi çekti bu dizi de. Fantastik ama hoş bir aşk izlettiren bu dizi bu şekilde çok sevildi. Bana göre herkesin izlemesi gereken bir dizi. Bu yüzden şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)