Şahin Tepesi (Dizi)

Dizi hakkında ilk bilgiler çıktığında annem -''Bu bizim gençliğimizin dizisi mi? Ay! Ne izlerdik Dallas gibi diziydi. Kesin buna bakalım aynısını mı yapmışlar.'' dedi durdu. Bu dizinin ilk bölümüne annem için şans gibi bir şey oldu. Neden bilmiyorum fragmanları dönerken ama hiç içimden izlemek gelmedi. Hatta yüzeysel bir izleme yaparım diye düşündüm. Fakat dizi başladı ve sonrasında ilerledikçe düşüncelerim değişti.

Zerrin Tekindor ve Ebru Özkan'ı birlikte yazmak istiyorum. İkisinin de aynı düzeyde olduklarını düşünüyorum. Ana karakter olarak iki oyuncunun seçilmesi çok yerinde olmuş. Zerrin Tekindor asil duruşu ile kötü karaktere çok yakışmıştı. Herkesin bildiği karakteriyle Matmazel'den kötü bir kadın karakter çıkabileceğini hiç düşünmezdim. Sanırım bu yüzden bölüm boyunca hayranlıkla izlediğim bir performansı oldu. Ebru Özkan ise anaç ve daha masum bir karaktere daha iyi gitmişti. Bu yüzden bana göre karakter eşleşmesinde bu iki oyuncu için doğru karar verilmişti. Yalnız Melek yani Ebru Özkan'ın karakteri beni benden aldı. Karakter o kadar tutuk, o kadar her şeyi sineye çekmiş bir karakter olarak yazılmıştı ki içimi şişirdi. Umarım işleyişte karakterin gözü açılır ve güzel bir mücadeleye girer.

Murat Aygen genel olarak çapkın ve sinsi karakterlerin oyuncusu oluyor. Bu dizi de nasıl bir karakteri var ilk bölümden çözemedim ama bence bu karakteri de çok fena bir karakter olacak. En azından Tuna ve Melek'in birbirine daha çok düşmesine zemin hazırlayacak gibi duruyor. Bu dizide de çapkın canı sağ olsun.

Esra Dermancıoğlu'nu sanki ilk defa iyi bir karakterde izleyecek gibi hissediyorum. Başımıza taş mı yağacak ne olacak ki yapımcılar sonunda oyuncuya iyi kadın karakterini vermeyi düşündüler anlayamadım. Hangi yapımda olursa olsun oyuncuya kötü kadın karakterini yapıştırmışlardı, sanki tek düzey gidiyor gibiydi. Bu karakterde görünce şükür ettim yazsam abartı olmaz. Sonunda bir şans tanınmış ve farklı karakterleri de oynayabileceğini herkese ispatlama şansına kavuştu. Eğer böyle devam ederse ben karakterini çok beğendim. Hatta Esra'nın karakter seçimi konusu da mis gibi olmuş.

Kaan Taşaner'in bu dizi de olacağını bilmiyordum. Bir iki gün önce dizi hakkında bilgiler araştırırken dizi de olduğunu fark ettim ve şaşırdım. Dizide sonuna kadar kalıcı olur mu bilemiyorum ama avukat karakterini yakıştıramadım. Genelde daha başrol karakter ya da ona yakın karakterlerde olduğu için bu dizi de çok yan karakter kalmış gibi geldi. Tabii sonrasında sahnesi çoğalır mı bilemiyorum. Karakterini yadırgadığım için sevip sevmeme konusunda emin değilim.

Leyla Tanlar'ın ilk dizisinde ki performansını da finaline kadar sevememiştim bu dizide de ilk bölümden sevemedim. Fakat Zerrin Tekindor ile olan sahnelerinde de bayıldım. O sahnelerde çok iyiydi ama bölüme genel baktığımda iyi değildi. Yani, ortalama düzeyde bir oyunu oldu. Can verdiği karakterini sevdim. Bence iyi ortalık karıştırıcı bir karakter çıkarabilir senarist. İnsanın yaşamındaki en cahil dönemini canlandırdığı için bolca hata yaparak güzel bir sinsi karakter ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Mustafa Mert Koç'u ne zaman ekranda görsem arabada şarkı söyleyen fenomenlerden biri olduğu aklıma geliyor. Ha ekrana yakışıyor mu yakışıyor, yetenekli mi yetenekli ama yaş ortalaması yüksek izleyicisi kazanmak istiyorsa şu arabada şarkı söyleme işini bırakması gerekiyor. Sosyal medyadan bilen benim gibi izleyicilerin bakış açısını bu durum çok etkiliyor. Bu da yeteneğini gölgeliyor. Karakter konusunda haşin bir karaktere can veriyor. Böyle karakterleri çok severim. Bir iki bölüm sonra karakter daha iyi oturursa sahneleri eğlenceli olur.

Boran Kuzum'u çok seviyorum. Hem oyuncu olarak, hem magazinsel yönden, hem bir önceki karakterinden dolayı her şekilde seviyorum. Ekrana aşırı yakışan yetenekli geleceği parlak oyunculardan. İlk defa dönem dizisi olmayan bir dizide oynuyor sanırım ve günümüze de çok yakışmış. (Yine de ben kedi bıyıklarını görmek isterdim.) dizi de klişe bir erkek karakterine can veriyor. Manken sevgilisi olan, zengin, biraz şımarık ve çapkın evin küçük beyi karakteri... Fiziksel olarak bu karaktere çok uygun olduğunu düşündüm. Aybüke ile de çok yakışmışlardı.

Aybüke Pusat'ı ilk gördüğümde bu kızı sevmiyorum, neden bu kız demiştim. Hatta bu yüzden diziden soğumuştum. Fakat bir önceki dizisinde kendini geliştirmiş ve tükürdüğümü yaladım. Hala sevmesem de diziye yakışmış. Belki bu dizi ile sevebilir, ön yargımı kırabilirim.

Dizinin ilk dakikalarında dizi çok klişe, çok kasvetli, fazla entrika dolu bu dizi bu akşam sünecek diye düşündüm ve kanalı değiştirmeyi düşündüm. Tabii ki yazı yazacağım için böyle bir şansım yoktu ve sabretmeye karar verdim. Dizinin ilk 20 dakika filan çok sıkıcıydı. Sonrasında dizi birden açıldı. İşleyiş hareketlenmeye başlayınca ister istemez meraklandım. Bu şekilde bölümün sonunu getirdim. Dizinin sonraki bölümleri saçmalar mı bilmiyorum ama çok heyecanlı olacağını düşünüyorum. Özellikle şantaj olayı filan işin içine girince olaylar annemin tabiriyle tam bir Dallas'a dönecek. Dizi de büyük bir kadın çekişmesi yaşanacağı için entrikanın da yükseleceğini düşünüyorum. Zaten bir dizi de iki kadının güç gösterisi varsa o dizi de kendin adrenalin yüksek oluyor. Dizinin senaristinin Melek Gençoğlu olması ve yönetmeninin Hilal Saral olması benim için artı bir puan kazandırdı. Melek Gençoğlu'nun kalemine çok güveniyorum. Aynı yapım olduğu için dizi isimlerini kullanabilirim, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalbe, Menekşe ile Halil, Fatmagül'ün Suçu ne?, Kuzey Güney, MedCezir, Kurt Seyit ve Şura dizilerini efsane yapan bir kalem. Bu yüzden bu dizinin de çok iyi bir işleyişe sahip olacağını düşünüyorum. Bana göre ilk 20 dakikası haricinde dizi iyi başladı. Vaktiniz varsa bu tür dizileri seviyorsanız deneyin derim.
Dipnot: Dizi, ABD yapımı olan Falcon Crest dizisinden uyarlamadır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 13. sırada, tekrarı ise 44. sırada tamamladı.
ŞAHİN TEPESİ

Tür: Entrika, Aile, Dram, Romantik
Senaryo: Melek Gençoğlu
Yönetmen: Hilal Saral
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cuma
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 23 Kasım 2018
Konu:
Birbirlerinin hayatından çalan iki kadının hak ve güç savaşı... Bu savaşın ortasında kalan iki gencin aşkları için verdikleri mücadele… Bir ölümün ardındaki büyük sır...
Birlikte büyüdüğü Tuna'nın (Zerrin Tekindor) oyununa gelen Melek (Ebru Özkan), işlemediği bir kabahat yüzünden babası tarafından evden kovulmuş ve mirastan mahrum edilmiştir. Yıllar sonra babasının cenaze törenine katılmak için döndüğünde iki yetişkin çocuğu olan dul bir kadındır. Gençlik aşkı Demir (Murat Aygen) ise Tuna'yla evlenmiş onların da iki çocukları olmuştur.
Babasının vasiyeti, iki çocuğuyla borç harç içinde hayat mücadelesi veren Melek için ne kadar şaşırtıcı ise, Tuna için o kadar büyük sürpriz olur. Babasının affettiği Melek de artık, mirasta hak sahibidir. Kocasına saplantılı bir şekilde aşık olan Tuna, hem Demir'i, hem sahip olduğu serveti kaybetme endişesi yaşarken, en çok Melek'in babasının ölümünün ardındaki sırrı öğrenmesinden korkmaktadır. Geçmişteki acı ve pişmanlıklarıyla kavrulan iki kadının kıyasıya mücadelesi, çocukları Verda (Aybüke Pusat) ve Efe'nin (Boran Kuzum) aşklarına en büyük engeldir.
Oyuncular: 
Zerrin Tekindor
Ebru Özkan
Murat Aygen
Boran Kuzum
Aybüke Pusat
Esra Dermancıoğlu
Kaan Taşaner
Leyla Tanlar
Mustafa Mert Koç

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. sadece youtube de izlediğim şeyler bile yetti bu diziyi takip etmeme vallah bana hafiften bir kara sevda çağrışımı yaptı senaryo bakımından değilde mekanlar giyim kuşam konusunda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel çalışma yapılmış., emek büyük... Umarım uzun soluklu olur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)