Muhteşem İkili (Dizi)

Uzun zamandır yayına girmesini beklediğim bu dizi geçte olsa sonunda başladı. Benim için genel olarak ilk etapta her yeni başlayan dizinin konusu çekse de bu dizi de ilk başta oyuncu kadrosu dikkatimi çekti. Çünkü kariyerine başrol olarak devam eden ve gündemde olan oyunculardan bir kadro oluşturulmuştu. Her bir oyuncuyu ayrı ayrı ele alırsak kendi çapında bir üne sahip ve odak noktası olan oyuncular. Bu yüzden kadrosu beni çok şaşırttı. Fakat senaristlere birazcık üzüldüm. Çünkü kadro çok ağır olunca çok dikkatli yazmaları gerekiyor bana göre şu an işleri iki katı ağır bir durumda olmalı.

Bana göre ilk bölümün kahramanı Kerem Bürsin'di. O kadar güzel mimikleri vardı ki beni benden aldı. Zaten inandırıcı ve iyi oyunculuğu vardı birazda fazlaca mimik kullanması hem sempatik yapmış hemde bölümün kahramanı olmasını sağlamıştı. Ayrıca Kerem'in aksanının bir tık daha iyileşmiş olmasına çok sevindim. Diğer projelerine baktığımda aksan, oyunculuğunun önüne geçiyordu. Bu projesinde ise biraz daha Türkçesi düzelmiş bir şekilde karşımıza çıktı. Bu benim açımdan Kerem'e artı puan kazandırdı.

İnsan olarak düşündüğümde böyle adamlar itici gelse de İbrahim Çelikkol'a agresif kaba saba karakterler çok yakışıyor. Nedendir bilmiyorum ama farklı ve çekici geliyor. bir önceki projesinde de karakterini çok beğenmiştim bu dizide de çok beğendim. Zaten hemen hemen aynı kulvarda bir performans çıkarmıştı. Yani sanki o karakterin polis olmuş hali gibi geldi. Gerek ses tonu gerek mimikleri gerek beden dili bana o karakterini hatırlattı.

Özge Gürel'in oyunculuğu bana ortalama derecede geliyor. Bu dizide de yine ortalama bir oyunculuk sergilemişti. Fakat diğer karakterlerini düşününce bu karakteri biraz daha gerçekçi ve güzel geldi. Bana göre sonunda kendine yakışan bir karakter bulmuş gibiydi. Belki karakterle bütünleştiği için bu şekilde bana yansımıştır ama ben çok beğendim. Hatta dizide karakterini sevdiğim ilk oyuncu oldu. Saçları yüzüne çok yakışmıştı, bayıldım.

Öykü Karayel'in oynadığı karakterleri düşününce hep dramatik karakterlerin kadını oldu. Hep bir ciddiyet hep bir hüzün barındırdı karakterlerinde. Bu dizide ilk bölüme göre ilk defa renkli bir karaktere can verecek olduğunu düşündüm. Dizi nasıl işler bilmiyorum ama eğlenceli yönünü görecekmişiz hissine kapıldım. Umarım yanılmam ve o eğlenceli tarafını görme şansı buluruz. Karakter olarak doğru projede ve doğru karakterde olduğunu düşünüyorum. Oyunculuğunu sevdiğim için karakterini de sevdim.

Engin Şenkan ve Zafer Algöz usta oyuncular hakkında yazmak bana düşmez ama bir iki cümle yazmak istiyorum. İkisini de ekranlarda gördüğüme çok sevindim. Diziye farklı bir hava katmışlar. İkisi de karakterlerine cuk oturmuşlar.

Eren Hacısalihoğlu'na kötü adam olmak çok yakışıyor. böyle hain sinsi karakterlerin adamı resmen. Yılansı bakışları ve mimikleri ile karakteri oynamıyor yaşatıyor gibi geliyor. İlk bölümde performansını gayet başarılı buldum.

Çocuk karakter Fatih Odabaş çok tatlıydı. Bıcır bıcır konuşması, tatlı tatlı bakışları içimi ısıttı. fiziksel olarak yine kendi gibi çocuk oyuncu olan Alihan Türkdemir'e benzettim. Sanki onun farklı bir versiyonu gibiydi. Kerem Bürsin'e benzemesi ve bir baba oğul uyumu yakalanması güzel olmuştu.

Hazır uyum yazmışken karakterlerin uyum kısmını es geçmek istemiyorum. Karakter kısmı o kadar güzel yazılmıştı ki tüm ikili sahnelerde uyum yakaladım. En sevdiğim uyum Özge ve Kerem uyumu oldu. Ağabey ve kardeş uyumuna bayıldım. Özge ve İbrahim'in kimyasını da sevdim. Çok tatlı bir çift olacaklarını düşünüyorum. Yine Öykü ve Kerem'in de kimyasının uyması güzel olmuştu. Atıştıkları diyaloglar hoşuma gitti. Bu da benim gözümde çift seçiminin doğru yapıldığı anlamına geliyordu. Engin Şenkan ve İbrahim'in baba oğul ilişkisinden de hoşlandım. Tıpkı Kerem ve Fatih Odabaş uyumu gibi Engin Şenkan ve İbrahim ikilisinde de uyum vardı. Son olarak tabii ki İbrahim ve Kerem uyumu da güzel yakalanmıştı. Birbirine zıt iki karakterin yüksek bir şekilde atışması hoşuma gitti.

Bu yıl dizilerin jenerikleri bir garip olsa da bu dizinin jenerik kısmını beğendim, müzikleri güzeldi. Senaryoda diyaloglar ilk bölüme göre güzel yazılmıştı, güçlü buldum. Fakat işleyişte sevmediğim yerler oldu. Mesela, başlangıç sahnesi etkileyici ama biraz şişirilmişti. Aksiyon sahneleri ilk bölüme göre abartılıydı ve amerikanvari geldi. Bazı sahnelerde bu Türk dizisi mi demeden geçemedim. Yine de ilk bölümü genel olarak komikti. İnşallah senaryo bu şekilde devam eder. İlk bölümde çok fazla mekan yoktu ama dikkatimi çeken arka plana alınmış dış mekanlar vardı. Hemen hemen arka planların hepsini beğendim. Anlayacağınız dizi beklentimi karşıladı. Sonraki bölümlerde senaryo bozacakmış hissi verse de devam etmeyi düşünüyorum. Eğer vaktiniz varsa diziye bir şans vermelisiniz. Bence çok seveceksinizdir, tavsiye ederim.
 Dipnot: Dizi Tango&Cash filminden uyarlamadır.  
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 7. sırada, tekrarı ise 22. sırada tamamladı.
MUHTEŞEM İKİLİ

Tür: Polisiye, Romantik, Aksiyon, Komedi
Senaryo: Başar Başaran, Emre Özdur Uygulayıcı
Yönetmen: M.Çağatay Tosun
Yapım: TMC Film
Yapımcı: Erol Avcı
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 1 Kasım 2018
Konu:
Biri Anadolu diğeri Avrupa Yakasının en iddialı Organize Şube komiseri olan herkesin soyadı ile hitap ettiği Mert Barca ile Mustafa Kerim Can, teşkilatta bilinen adı ile MKC bir uyuşturucu operasyonu için bir araya gelmek zorunda kalırlar. Operasyon Barca’nın cesareti, MKC’nin zekası ile başarı ile sonuçlanırken, yıllardır birbirinden uzak durmaya çalışan bu iki adam ortak bir düşman edinmiş olur. İki polis, birbirleriyle olan sorunlarını bir kenara bırakmak ve ortak düşmanlarına karşı birlikte savaşmak zorunda kalırlar. Düşmanları çok güçlü, mücadeleleri zorludur ama birbirlerine tahammül etmeleri daha zor olacaktır.
İş hayatında oldukça başarılı iki komiserden Barca, kaybettiği karısının yasını tutarken, MKC ise büyük bir aşkla bağlı olduğu ancak ayrıldığı eski karısını aklından çıkaramamıştır. Barca ve MKC, bir yandan özel hayatlarında aldıkları yaraları sarmak için çabalarken bir yandan da düşmanlarını alt etmek için beraber çalışacaklardır.
Oyuncular: 
İbrahim Çelikkol 
Kerem Bürsin 
Özge Gürel
Öykü Karayel 
Engin Şenkan 
Zafer Algöz 
Eren Hacısalihoğlu 
Bora Koçak
Sabahattin Yakut 
Özbek Kaplan 
Alper Baytekin 
Gökay Müftüoğlu 
Onur Ayçelik
Su Demirel 
Fatih Odabaş 
Erden Alkan 
Alptekin Ertürk 
 
 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Valla ilk bölümün sonunda hapishaneye düşmeleri ile birlikte bir soğudum yalan yok. Ben böyle bir tık şişirilmiş aksiyon, çoğunlukla komediye kaçan hareketli sahneleri olan birşey izleyeceğiz diye düşünürken hoop hapishane... Umduğumu bulamadım Tırtıl Hanımcım. Can Kırıkları'nın ilk bölümünü daha başarılı bulmuştum ama o diziyi harcadılar. Bunun akibeti ne olur görelim bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur hele 2. bölüm bir olsun belki düşündüğümüzden farklı olur. İnşallah tutar büyük emek var, kamera önü değilde arkasına çok üzülüyorum her biten dizide.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)