Bir Tutam Aşk / Love in the Moonlight (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Kanal 7'den yeniden Kore dizisi almasını beklemiyorum. Çünkü izleyici, kitle gerçekten yeniden alınmasını hak etmiyordu. İzleyici dublajı beğenmedi ona takıldı izlemeyi bıraktı, saatini beğenmedi izlemeyi bıraktı. Gel gelelim ki sonuç olarak reytinglere yansıdı bu durum ve çok istek yapılmasına rağmen kanalı yarı yolda bıraktı izleyici. Bu yüzden de tekrar alınmasını beklemiyordum. Haliyle dizilerin yayınlanacağının reklamı yapıldı zaman çok şaşırdım. Bir dizi değil, bir kaç dizi alınması da daha çok şaşırttı.

Bu alınan diziler;
The King in Love - Sevda Masalı,
Love in the Moonlight - Bir Tutam Aşk,
ve
Queen for Seven Days - Ömre Bedel'di. 

Kanal ilk olarak Bir Tutam Aşk dizisini yayınlamaya karar verdi. Ben bu tercihten çok memnun oldum. Diğer ikisine bakarak bu dizi biraz daha melodram türüne yakın. Bu yüzden kararı yerinde buldum. İsim olarak seçimi ilk defa beğenmedim. Basit ama uzun yani akılda kalıcı bir isim değil. Daha farklı bir isim seçilebilirdi. Diğer seçtikleri isimlere göre bu isim bana bööyle bir izlenim verdi.

Dublaj konusunda da Kim Yoo jung haricinde tüm seslendirmenlerin doğru eşleştiğini düşünüyorum. Kim Yoo jung'un sesi yaşına göre büyük mü yoksa küçük mü pek kavrayamadım ama oturmamış bir şeyler vardı. Yanlış anlaşılmasın seslendirmenin sesi çok güzel ve senkron çok doğru ama ses tonu fiziksel olarak pek uyumlu gelmedi.

Dizinin saati bu sefer daha iyi olmuş gibi geldi. Tekrar saati çok uçuk bir saat olsa da tam 15'te başlamasından hoşlandım. Fakat tam okul çıkış saatine denk geliyor başlaması. İzleyiciye nasıl bir etkisi olur bilmiyorum. Ben evde olduğum için benim için sıkıntı yok.

Dizi hakkında spoiler vermeyeyim ama içinizi ısıtacak bir dizi olduğunu düşünüyorum. Biraz Kore klasiği bir dizi. Buna benzer bir çok dizi ismi sayabilirim ama oyuncuların uyumu ile işleyişin akıcı olmasından dolayı hiç sıkmıyor. Zaten 18 bölümcük bir dizi olduğundan hemencik bitiyor. Vaktiniz varsa ve yayın saatinde evdeyseniz diziye bir şans verin. bence seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
26 Kasım 2018 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 15.00'da tekrarı ise 00.30'de Kanal 7'de.
Love in the Moonlight 
 (Bir Tutam Aşk, 구르미 그린 달빛, Gureumi Geurin Dalbit, Moonlight Drawn by Clouds, Ay Işığında Aşk)
Tür: Romantik, Dram, Tarih
Senarist: Kim Min-jung, Im Ye-jin
Yönetmen: Kim Sung-yoon, Baek Sang-hoon
Yapımcı: Kang Byung taek, Lee Jae-gil
Üretim şirketi: KBS Drama Production
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: KBS2
Yayın Günleri: Pazartesi ve Salı
Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2016 - 18 Ekim 2016
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 18
Süresi: 70 dakika
Konu:
Tesadüflerin bir araya getirdiği Hong Ra On ve Veliaht Prens Lee Young’un tanışma hikâyesi bir aşk mektubu ile başlar. Hong Ra On, erkek kılığına girmiş ve geçimini erkeklere aşk konusunda verdiği tavsiyelerden kazanan genç bir kızdır. İlginç işi sayesinde gelecekteki aşkı Veliaht Prens Lee Young ile tanışan Hong Ra On, yaşayacağı büyük aşktan habersizdir. Veliaht Prens Lee Young, ilişkiler konusunda tavsiye aldığı Hong Ra On’un gerçekte bir kadın olduğunu bilmiyordur. Veliaht Prens Lee Young, Ra On’un önerilerini çok beğenir ve sarayda çalışmasını teklif eder. Ra On, saraya harem ağası olarak girer ve Veliaht Prens’in emrine verilir. Kısa bir süre sonra Hong Ra On’un büyük sırrı ortaya çıkar. Veliaht Prens Lee Young, Ra On’un kadın olduğunu öğrenir ve ikili arasında yakınlaşma başlar. Lee Young ve Ra On’un arasında başlayan yakınlaşma saraydaki dengeleri değiştirmeye yetecektir.
Oyuncular: 
Park Bo-gum
Kim Yoo-jung
Jinyoung
Chae Soo-bin
Kwak Dong-yeon
Kim Seung-soo 
Seo Jeong-yeon 
Jeon Mi-seon 
Jung Hye-sung 
Heo Jung-eun 
Jang Gwang 
Lee Jun-hyeok 
Jo Hee-bong 
Choi Dae-chul 
Tae Hang-ho 
Oh Eui-shik 
Jung Yoo-min 
Cheon Ho-jin
Han Soo-yeon 
Park Chul-min 
Bang Joong-hyun
Jung Hae-kyun
Kim Yeo-jin 
Lee Dae-yeon
Ahn Nae-sang 
Ahn Se-ha
Kim Byung-chul
Cha Tae-hyun
Jo Yeo-jeong 
Jung Yi-rang
Lee Moon-sik 
Kim Seul-gie

Yorum Gönder

0 Yorumlar