Gülperi (Dizi)

Ben geldim, nasılsınız? Beni sorarsanız ben şehir dışındaydım. Bu yüzden de dizileri başladığı gün değil şimdi yazmak zorunda kaldım. Bu diziyi internetten izlediğim için ve yayınlanan tüm bölümler hakkında yazmak istiyorum.

Dizinin ilk bölümü bana göre çok çarpıcıydı sonrasında gelen işleyişte merak uyandırıcıydı. Öyle ki diziyi izlerken hayattan ve haberlerden duyduğumuz şeylerin gözümüzün önüne serilmiş olması beni derinden etkiledi. Özellikle tecavüz sahneleri çok gerçekçiydi. Bu yüzden izlerken üzülerek izlediğim diziler listesine rahatlıkla eklendi. Oyuncuların hepsi birbirinden iyi performans çıkarmışlardı. Çoğundan nefret ettim bu da iyi bir oyunculuk sergilemelerinden kaynaklı oldu. En çok nefret ettiğim karakter şu an için Ejder karakteri.

Oyunculara sırayla baktığımda en beğendiğim Timuçin Esen'in performansı oldu. Bana göre müthiş bir oyuncu, bu dizi ile birlikte tamamen yükseldiğini hissettim. Tam olarak duygu konusunda bana istediğim duyguya aktarabildi. Karakterin acı geçmişinde ki duygu geçişini de doğru aktardığını düşündüm. Mimikleri ve ses tonlaması her sahneye göre yerindeydi. Ayrıca Nurgül Yeşilçay ile de çok yakışmışlardı.

Nurgül Yeşilçay hep iyi bir oyuncu ama bu dizi de uymayan bir şeylerin olduğunu hissettim. Sanki bu karakteri daha önce oynamış ve aynı şeyi izliyormuşum hissi var izlerken. Botokstan kaynaklı mı bilmiyorum (geçtiğimiz aylarda yaptırmış pişman olmuştu.) mimikleri kaybolmuş gibiydi. Yani demek istediğim donuk bir yüz ifadesi vardı. Fakat gerçekçilik konusunda sayılı oyunculardan biri hakkını yememek lazım. Şu an için karakterini sevdim mücadelesi hayranlık verici.

Genç oyuncuları tek bir paragrafta yazmak istiyorum. Hepsi birbirinden yetenekli oyuncular gibi geldi. Karakter açısından Ezgi Gör'ün karakterini sevdim ama Gülperi'inin çocuklarının karakterini hiç sevmedim. Özellikle Aleyna Özgeçen'in karakterine gıcık kaptım. Bedriye başına buyruk isyankar bir kız gibi değil de itici bir kız gibi hissettirdi. Diğerleri de çok iyiydi.

Tarık Pabuççuoğlu efsane ve usta bir oyuncu olduğunu tepeden tırnağa kadar gösteriyordu. Performansını ancak saygı ile izlemek düşüyor biz izleyicilere.

Son olarak Ece Sükan'ın geri dönmesine çok sevindim. En son 2008'de bir dizi de rol almasına rağmen performansı gayet yerindeydi. Bir iki bölüm daha ilerledikten sonra daha iyi olacağını düşünüyorum.

Dizi de ilk olarak Cem Karcı stili dikkatimi çekti. Bana göre yönetmenin kendine has dikkat çekici bir çekim stili var. Görüntü yönetmeni Özgür Polat'in iş birliği ile harika bir iş çıktığını düşünüyorum. Mesela, mekanlar çok sanatsaldı, çekim açıları görüntüye derinlik kattığı için oyunculara daha iyi konsantre olabildim gibi. İşleyişi bir kenara bırakırsak konu bakımından dizi bu tür zorluklar yaşayan insanlara ışık olacak türdendi. İşleyişle konu birleşince de sosyal mesaj veren bir dizi haline gelmişti. Hatta Kadir karakteri Gülperi'nin davasını aldığında Gülperi karakterinin sevincini gerçek gibi algılayıp bende mutlu oldum. Benim gibi diziyi doğru izleyen insanlara da güzel mesajlar verebileceğini düşünüyorum. Şive konusunda bir çok diziye göre daha esnek daha rahat yani kasmadan bir şive kullanılmıştı. Şive'nin kulağımı tırmalaması da benim için artı bir puandı. Genç oyuncuların ebeveyn karakterindeki oyunculara benzemesi de hoşuma gitti. Özellikle
Emir Özyakışır ve Nurgülyeşilçay birbirine çok benziyordu. Nurgül Yeşilçay'ın oğlunu bilmesem oğlu bu çocuk kesin derdim. Bunun yanında jenerik kısmı da çok güzel olmuştu. Genel olarak ben diziyi beğendim. Entrikalarla dolu bir aile dizisi izlemek istiyorsanız hiç kaçırmayın.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 2. sırada, tekrarı ise 16. sırada tamamladı.
GÜLPERİ
Tür: Aile, Dram
Senaryo: Eylem Canpolat & Sema Ergenekon
Yönetmen: Cem Karcı
Yapım: Tims&B Productions
Yapımcı: Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cuma
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Show TV
Başlangıç tarihi: 14 Eylül Cuma
Konu: 
Gülperi dizisi, çocuklarını yeniden kazanmak için umudunu hiç kaybetmeden mücadele eden bir annenin gözyaşlarıyla dolu hikayesini konu alıyor.

Oyuncular:
Nurgül Yeşilçay
Timuçin Esen
Tarık Papuçcuoğlu
Ece Sükan
Burak Dakak
Aleyna Özgeçen
Emir Özyakışır
Onur Bilge
Gülçin Kültür Şahin
Şefika Tolun
Emir Çubukçu
Ezgi Gör

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Hoşgeldin canım ❤️ Bir türlü bakmak kismet olmadi.Fragmanlarini görmüştüm.
    Yazini okumam iyi oldu.
    Sevgiler 😊❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum canım. :)
      Dene bence belki seversin. :)

      Sil
  2. Tiplemeleri ile çok gerçekçi bir dizi gibi geldi bana. Bir bölümün bir kısmını tekrarından yakaladım. Başarılı geldi.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)