Bir Deli Rüzgar (Dizi)

Kesinlikle dizilerin başlayacağı zaman evden kıpırdamamam lazım benim yoksa gördüğünüz üzere dizileri tahlil etmem bayağı uzun zaman alıyor. Bu şekilde de olayın büyüsü kalmıyor, bende güzelliğini yitiriyor. Bu dizinin olduğu gün ben şehir dışında düğündeydim. Bu yüzden diziyi bayağı bir ertelemek zorunda kaldım. Sonunda dün oturdum ilk bölümünden son yayınlanan bölümüne kadar izledim. Diziyi yazmamı bekleyen izleyicilerim tarafından bayağı övülmesine rağmen yorumlardan etkilenmeden kendi görüşümü çıkardım. Aldığım notlara göre de şimdi dizi hakkında birazcık yazacağım.

Dizinin konu ve işleyişine göre ana karakterinin Hatice Aslan olduğunu gördüm. Geçmiş ve gelecek arasındaki bir bağ, bir kilit karaktere can veriyor. Geçmiş karakterin günümüz karakterini oynamasına rağmen çok iyi bir performans sergilemişti. Almila Ada'nın oynadığı karakterin devamını getirdiği halde izleyici olarak hiç bir yadırgama olmadı bende. Bilakis karakter ile bütünleştiği için beni oyunculuğu içine çekti. Bu yüzden Melike Candan karakterini çok sevdim. Hatice Aslan çok iyi oynadığı için Almila Ada'nın işi çok zorlaşmıştı.

Çünkü Almila Ada, çok toy bir oyuncu birde bir karakteri bir usta oyuncu ile paylaştığı için batırma olayı çok yüksekti. Fakat gördüm ki bir önceki dizisinden sonra oyunculuğu bir tık daha iyi olmuş ve karakterle bütünleşebilmişti. Bu şekilde daha inandırıcı bir oyunculuk sergilemişti. Ben Melike Candan karakterinin gençliğini güzel canlandırdığını düşünüyorum. Yanlış anlamadıysam söylediği şarkılarda başkasının sesini kullanmışlardı ve ona rağmen sahneye çıktığı sahnelerde çok iyi duruyordu. Yani, mimik ve beden dili o zamanların videolardan gördüğümüz assolistleri ile eş değerdeydi. Ayrıca dinamik bir performans sergilemesinden de hoşlandım.

İzlediğim tüm bölümleri düşünürsem Pınar Deniz performansı ile şimdiye kadar yayınlanan tüm bölümlerin kahramanıydı. ALLAH kıza ses vermiş, güzellik vermiş, oyunculuk yeteneği vermiş... Daha ne olsun? Karakterine, oyunculuğuna, sesine, mimiklerine, duruşuna ba-yıl-dım. Resmen oyunculuğuyla döktürmüştü. Gökçe karakteri başına buyruk hiç bir şeyi umursamayan hedefine odaklanmış bir karakter gibi görünse de ruhu acı dolu bir karakter. Bu yüzden kendimi karaktere çok yakın hissettim, çok sevdim. Pınar Deniz'de karakterin hakkını verince en sevdiğim karakter Gökçe oldu.

Keza Berk Cankat'a aşık oldum. Her dizisinde farklı bir karakter ve görünüş ile karşımıza çıkıyor. Bu da oyunculuk yelpazesinin geniş olduğunu gösterir. Bu dizisinde de haldır huldur yani kaba saba bir adamı canlandırıyor. Tip olarak da bu tanıma uygun bir tipi vardı. Fakat hiç tarzım olmamasına rağmen hoşuma gitti. Artık Berk'in oyunculuğundan mı kaynaklı oldu, yoksa karakter güzel yazılmış ondan mı kaynaklı oldu bilemiyorum ama gözlerimi alamadım. İşin güzeli Pınar ile de çok yakışmışlardı. Kimyaları uyduğu için çift olarak da çok sevdim.

Birde Erdem Kaynarca vardı. Resmen 2. adam sendromu yaşattı performansı ile. Karakteri çok hoş ama ''seni üzerler'' dediğimiz bir karakter. Naif, Gökçe'ye destek olan bir karakter gibi duruyor şimdilik. Pınar ile de yakışmışlardı, hatta ikisi olsa da güzel olur gibi geliyor.

Dizi 1978 yılından günümüze kadar olan süreci işliyor. Bu yüzden sanki iki ayrı diziyi birleştirmişler gibi bir his veriyor. Dizi de geçmiş ve gelecek olarak iki ayrı kadının benzer yaşamları anlatıldığı için geçmiş ve gelecek karakterleri birbirine eş değerdi. Jenerik kısmını hiç beğenmedim ama jenerik müziği ve dizide kullanılan şarkılara bayıldım. Bana göre dizi de müzik şöleni yaşanıyor. Dizinin çekim kalitesi, rengi ve açıları hoşuma gitti. Gelecekte seçilen mekanlar hoştu ama ben geçmişte kullanılan mekanlar, sokaklar ve kıyafetlere bayıldım. Retro ve vintage tarzdan hoşlandığım için daha çok ilgimi çekti. Yani, tam benim tarzımdı. Özellikle kullanılan kıyafetleri baştan aşağı inceledim. Anlayacağınız geçmişte geçen görüntüler benim için muazzamdı. Dizinin geçmiş ve gelecek olarak yayınlanan sahnelerin geçişleri de hoşuma gitti ve işleyişte kullanılan geçiş görüntülerini de sevdim. Dizinin kurgu kısmından çok hoşlandım. Farklı zamanlarda iki ayrı kadının aynı öyküyü yaşıyor olması çok iyi düşünülmüştü. Karakterlerden sadece geçmiş zamanlardaki Sevim Soylu'dan ve şimdiki zamanda ki Melis Rengin'den hiç hoşlanmadım. İkisi birbirine eş değer karakterler zaten birinden hoşlanmayınca muhakkak diğerinden de hoşlanmamam gerekiyordu. İki karakter harici de sevmediğim bir karakter olmadı. Dizi şu an için heyecanlı gidiyor. Eğer işleyiş bozmazsa zihinlere kazılacak değişik işleyişi olan dizilerden biri olacaktır. Ben diziyi beğendim, vaktiniz varsa sizde bir deneyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 14. sırada tamamladı.
BİR DELİ RÜZGAR
Tür: Dönem, Dram, Müzik, Romantik, Entrika
Senaryo:  Volkan Gürses
Yönetmen: Altan Dönmez
Yapım: TMC Film
Yapımcı:  Erol Avcı
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cumartesi
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 15 Eylül 2018
Konu: 
Melike Candan, ağır bedeller ödeyerek en dipten en zirveye tırmanmış, 70’lerde ve 80’lerde assolistlik mertebesine ulaşmış bir yıldızdır. Melike’nin bugünkü yaşamı ise bambaşkadır. Bir gün tuvaletçi olarak çalıştığı barda tıpkı kendisinin ilk günlerindeki gibi gözünü en yükseğe dikmiş Gökçe Yücel ile karşılaşır. O zirvenin nasıl bir yer olduğunu bilen Melike’nin amacı Gökçe’yi uyarmaktır. Ancak zirvenin ihtişamı Gökçe’nin kulaklarını tıkarken hayat Melike’nin karşısına geçmişini çıkarmaya devam edecektir.
Oyuncular:
Hatice Aslan,
Pınar Deniz
Berk Cankat
Almila Ada
Görkem Kanbolat Arslan
Erdem Kaynarca
Mustafa Uğurlu

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ya allahim aklimi kacirmak uzereyim
    hayatımda hiçbir diziden bu kadar etkilenmedim ben hatta kore dizilerinden bile ya bu dizi beni çok ama çok ağlattı o kadar mutlu oldum ki hikaye mükemmel aşk mukemmellllll!!!! ayca yazıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok etkilenmişsiniz, inşallah sonuna kadar severek izlersiniz. :)

      Sil
  2. Bu diziyi yorumladiginiz için de ayrİca cok sagolunnnn ayca yazıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bugün ofiste hiç işim yok ya bunu ya da bir litre gözyaşını izleyebilirim. Ama bu izleyeceğim sanırım. :) Can Kırıkları'nı da dün izleyebildim. Gerçekten güzel olmuştu dizi sevdim. Fakat 2 saat 45 dk bence ilk bölüm için bile fazla uzun bir süreydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah izlersin. Evet maalesef çok uzun, film gibi dizi uzunlukları. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)