Ağlama Anne (Dizi)

Sosyal medyaya göre dizi çok sevilmiş bu yüzden başıma bir şey gelmeyecekse sevemedim karagözlüm listesine ekleyeyim bu diziyi. Yani maalesef oyuncuları iyi olsa da konu ve işleyişi beğenmedim. Kaçıncı aynı hikaye üzerinden yapılan dizi hatırlamıyorum. Zaten iki annesi olan diziler de pek tutulmuyor. Fakat inşallah bu dizi tutar ve yolu açık olur.

Dizinin konusu klişe olduğu için işleyişi de yavaş olduğu için beni çekmedi. Fakat yazdığım gibi beğenen insan sayısı hayli yüksekti. Hatta ilk bölüm reytinglerinin de pazar günü yayınlanan diziler arasında yüksek bir sıralamada olacağını düşünüyorum. Bunun sebebi ise güzel kurgulanmış olmasından kaynaklı olacağını düşünüyorum. Birde tabii oyuncuları da iyi oyuncu olunca izleyiciye daha ilgi çekici gelmiş olabilir diye düşündüm.

Birce Akalay oyunculuğunun yanı sıra müthiş bir kadın. Fakat bu saçlar neden hala kısa? Tamam kısa saç yakışıyor ama karakter uyumlu olmamış. En başta modern bir saç gibi durmuyor. Birde karakteri düşününce bu kadar kısa saçı yakıştıramadım. Evet bir anneyi oynayacak ama çok yaşlı durmuş. Hatta Cansel'in bile ablası gibi durmuş. İnşallah dizi devam ederse sonraki bölümlerde saçlarını uzatır. Oyunculuk konusunda zaten kendini kanıtlamış bir oyuncu üzerine çok şey yazmama gerek yok. Performansı harikaydı.

Keza Özlem Yılmaz'ında performansı çok iyiydi. Bir dizi de bu kadar iyi iki oyuncuyu buluşturmak delilik gibi bir şey olmuş. Birce ile Özlem'in sahnelerinde hangisinin performansına odaklanacağımı şaşırdım. Resmen görsel şölen yaşatıyordu ikisi de. Alev karakterini ne kadar çözebildiysem, Damla karakterini o kadar çözemedim. İyi bir karakter mi yoksa kötü bir karakter mi çok kapalı işlenmiş ilk bölümde. Şu an için fedakar sıfatı yüklenmiş bir karakter ve sanki sonradan bu karakter biraz kötü olacak gibi duruyor.

Cansel Elçin her projesinde acaba sesini kullanacak mı merakı hep oluyor. Çok uzun zaman kendi sesini kullanmadığından dolayı hep bir acaba oluyor ama yine kendi sesini kullanmayı seçmişti. Bu durum oyunculuğunu daha gerçekçi hale getiriyor ve görünen o ki artık kendi sesini kullanmaya devam edecek. Cansel'in karakter ön izlemesini okuduğumda işinin zor olduğunu düşündüm. Çünkü karakter çok kilit nokta olmuş. Karakterin hayatında 3 kadın var ve bunları dengede tutmak zorunda. Cansel umarım performansını hiç düşürmeden oynayabilir.

Sezin Akbaşoğulları'nı çok beğeniyorum. Çok nafi, çok güzel ve yetenekli bir oyuncu ama artık aynı karakteri oynamasından bıktım. Sürekli aynı karakteri tekrarladığı için sahnelerinden sıkılıyorum. Bu yüzden çok fazla yazmaya gerek duymuyorum. Sezin Akbaşoğulları'nı herhangi bir dizide izlediyseniz o dizide ki oyunculuğunun aynısı.

Selim Bayraktar favori oyuncuları listemde bu karakteri ile sonunda yerini aldı. Her karakteri bir giysi gibi o kadar güzel giyiyor ki bir önceki karakterini hemen unutturuyor. Bu dizide de performansı muazzamdı. Galiba Alev karakterinin en iyi destekçilerinden biri olacak.

Ekin Mert Daymaz ilk bölüme göre biraz geri planda kalmıştı. Kendini oyunculuk konusunda biraz daha geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. İnandırıcılık kısmı iyiye gidiyor ama hala oturmayan yerler var Ekin'de.

Aslıhan Malbora daha önceki projelerine göre biraz daha başarılı buldum. Daha yolun çok başında zamanla daha iyi olacaktır. Dizi seçimi konusunda oyuncu kısmını düşünürsek çok doğru seçim yapmış. Bence bir çok şey katacaktır oyuncuya. Zeynep karakteriyle tam bütünleşememiş olduğunu gördüm. İlk bölümün nazar boncuğu olsun bu durumda.

Yukarıda da yazdığım gibi dizinin hikayesini, konusunu ve işleyişini sevmedim. Çekim kalitesi ve mat çekim rengi çok hoşuma gitti. Birde jeneriğine ve jenerik şarkısına bayıldım. dizinin genel bütünlüğüne bakılınca sevilmeyecek bir dizi değil. Zaten genel olarak sevildi de. Beni çekmese bile sizlerin bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Vaktiniz varsa bir göz gezdirin belki seversiniz.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 7. sırada, tekrarı ise 35. sırada tamamladı.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
AĞLAMA ANNE

Tür: Dram, Romantik, Aile, Entrika
Senaryo: Serdar Oğuz
Yönetmen: Ferida Kaytan
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: İnci Gündoğdu, İsmail Gündoğdu
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 7 Ekim 2018
Konu:
Ablası Alev'in gayri meşru dünyaya getirdiği çocuğu Zeynep'i öldürmeye teşebbüs etmesinin ardından Zeynep'e sahip çıkan Damla, yıllar sonra Alev'in hapisten çıkarak, kızını geri istemesiyle, hayatını verdiği Zeynep'i kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. İki kız kardeşin verdiği annelik mücadelesinin arasına bir de Zeynep'in öz babası Adnan girecektir.
Oyuncular: 
Birce Akalay
Özlem Yılmaz 
Cansel Elçin 
Sezin Akbaşoğulları 
Selim Bayraktar 
Ekin Mert Daymaz 
Aslıhan Malbora 
Turgay Kantürk 
Nihal Koldaş 
Hüseyin Soysalan 
Lila Gürmen 
Burcu Gönder 
Ali Ersan Çebişli 
Osman Wöber 
Mine Kılıç 
Saim Karakale 
Oktay Gürsoy 
Semra Dinçer 
Pelinsu Çiçeli 
Nisa Sofia Aksongur

Yorum Gönder

0 Yorumlar