The Love Knot: His Excellency's First Love / 2018 (Çin)

-spoiler içermez-
Son zamanların beni en çok şaşırtan dizileri arasında yer alan dizilerden birini yazmak istiyorum size. Şaşırdığım bölüme geçmeden önce birazcık dizi hakkında yazmak istiyorum. Dizi son zamanlarda izlediğim en iyi fantastik dizilerden biri olabilir.

Çünkü konusunu ve işleyişini çok güçlü oldum. Bu dizi başlamadan önce herkes Goblin tarzı bir dizi mi olacak diye çok konuştu. Fakat konuşulduğu gibi bir dizi çıkmadı. Bu da benim hoşuma gitti. Son zamanlarda ülkemizde olduğu gibi Uzak Doğu ülkelerinde de birbirinden bir uyarlamadır gidiyor. Kore gidiyor Japonya'dan alıyor, Çin gidiyor Kore'den alıyor böyle acayip bir ortam oldu. O yüzden Goblin uyarlaması olsaydı kıyaslama yapılacağı için üzülürdüm. Yalnız dizi Goblin'den olmasa da dizi, bir uyarlama hemde roman uyarlaması.

Çin romanlarının uyarlaması olan dizileri izledikten sonra replik ve konu bakımından çok güçlü olduğunu fark ettiğim için Çin edebiyatını merak etmeye başladım. Keşke ülkemizde izlediğim dizilerin uyarlandıkları kitaplar çeviri bulsa çok güzel olurdu. Gerçekten ruha dokunan eserleri var sanırım.

Dizide beni şaşırtan şey Victoria Song'du. Çünkü Victoria'nın oyunculuğu gerçekten çok kötüydü. Hatta dizi başlamadan evvel bu diziyi çeviren çevirmen ile konuştum. Diziyi konu bakımından beğendiğimi ama Victoria olduğu için izlemek istemediğimi yazdım. O da bana izlemem gerektiğimi ve çok şaşıracağımı yazdı. Nitekim yazdığı gibi çıktı. Nasıl yani bu Victoria mı dedim. Abartı olmasın resmen ağzı açık izledim. Sonra ben mi acaba yanılıyorum diye düşünüp başka izleyicilere de izlemelerini yazdım. Onlarda benim gibi düşünüp sonrasında şaşırdılar. Bu konuyu bölümler boyunca tartıştık ve aklımıza oyunculuk için eğitim alabileceği geldi. Çünkü bir önceki dizisinde göz döndürerek izlediğimiz oyuncu gitmiş bambaşka bir oyuncu gelmişti. O kadar doğal ve karakterle bütünleşmiş bir şekilde oynadı ki direk olarak bize duyguyu geçirdi. Maşallah başarılarının devamını diliyorum galiba artık oyunculuk kariyerine odaklandı ve bunda da başarılı oldu.

Ben Huang Johnny'i ilk defa izleme fırsatı buldum ve benim için izlememek büyük bir kayıp gibi geldi. Oyuncu çok karizmatik ve doğal oynayan bir oyuncuymuş. Fiziksel olarak ve yetenek bakımından hoşuma gitti. Ayrıca Victoria ile güzel bir uyum sağlamıştı. Çift olarak güzel görünmelerinden dolayı zevkle izledim.

Dizi beni çekim konusunda da tatmin etti. Zaten 2018 dizisi olduğu için çekim kalitesi yüksekti. Renk, seçilen mekanlar ve çekim açıları hoşuma gitti. Fantastik türünde olması ve günümüzde geçmesi benim için artı bir puandı. Çevirisi güncel olarak izlerken bölüm ne çabuk bitti diye düşündürdü ve bana bölüm yetmedi. Daha ne olsun hemen hemen her şeyini beğendim dizinin. Sıcacık güzel bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız bu diziyi sizlere öneririm. Eminim benim gibi seveceksinizdir.



Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


The Love Knot: His Excellency's First Love 
(Moonshine and Valentine, 
结爱·千岁大人的初恋)

Tür: Dram Fantastik, Romantik, Komedi
Senarist: Freddie Shen
Yönetmen: Leste Chen, Hsu Chao-jen
Uyarlama: Jie Ai Yihe Fenghuan - Shi Dingrou
Yayın Kanalı: QQLive
Ülke: Çin
Bölüm sayısı: 25
Bölüm Süresi: 45- 47 dakika
Yayın Günü: Çarşamba, Perşembe
Yapım Yılı: 2018
Yayın dönemi: 9 Mayıs 2018 - 13 Haziran 2018
Konu:

Guan Pi Pi acemi bir muhabirdir. Güzel ve kibar olmasına rağmen bu dünyada yapayalnızdır. Aslında binlerce yıllık bir laneti taşıdığından habersizdir. En yakın arkadaşına bile güveni kalmamıştır. He Lan Jing Ting 900 yaşında halkına sağ keşiş olarak hizmet eden bir tilki insandır. Gündüzleri kör bir adamken geceleri net bir şekilde görmektedir. Ailesi sürülmüş ve acı dolu bir hikayesi vardır. Kendini sevgilisi Hui Yan'ı her hayatında aramaya adamıştır. Hui Yan bu hayatında Guan Pi Pi isminde olup kişiliği çok farklı ve erkek arkadaşı olan bir kızdır. He Lan Jing Ting'in şimdi ise tek bir hedefi vardır. Guan Pi Pi'den sevgisine karşılık almak ve laneti ortadan kaldırabilmektir. Sevdiği kızı bu hayatında da kaybetmek istemez.
Oyuncular: 
Victoria Song
Huang Johnny
Leo Li
Li Shen
Liu Yong Xi
Jiang A-Joe
Zhang Bai Jia
Victor Liu
He Haha
Zheng Wei
Xu Kai Cheng
Xu Fang Yi
Li Yi Juan
Fu Jia
Yu Zhan Jiang
Yang Candy
Yang Zi Shan
Su Ke

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Konusu çok ilginçmiş. Önceden çin dizilerinden uzak dururdum ama son zamamlarda izliyorum. Bunu da listeme ekleyeyim. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin. :)

      Sil
    2. nereden ücretsiz şekilde izleyebilirim

      Sil
    3. Çeviren site kapandı, bilmiyorum. Fakat dizinin ismini yazıp izle diye aratirsaniz belki çeviren başka site bulabilirsiniz.

      Sil
  2. Hiç Çin dizisi izlemedim. Konusu güzele benziyor ama izlemeye vaktim yok. Ayrıca edebi kitaplardan ziyade popüler kültüre hizmet eden edebiyattan uzak kitapların çevirisinin yapılıp basılmasıni da buradan kınıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle vaktin olunca izlemelisin. Bende kınıyorum. :)

      Sil
  3. Çok çok uzun bir ara vermiştim uzakdoğu dizilerine. Ve uzun bir aradan sonra tekrar başlıyorum. Biraz garip bir duygu ama heyecan ve mutluluk var. İnşallah eskiden bulduğum o tadı kaybetmem, yoksa çok üzülürüm -_- öneri için teşekkürler, öneri paylaşımlarınızı seviyorum, insanda hemen başlama isteği uyandiriyorlar:) neşeyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşallah severek izlersiniz. :)

      Sil
  4. Linke tıkladıgımda açılmıyor lütfen bakarmısnız .Dızı cok guzel .

    YanıtlaSil
  5. Nerden izleyebiliriz hiçbir yerde acilmiyor

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)