Te3n (Film)

-spoiler içermez-
Film Montage Kore filminden uyarlama bir filmmiş. Bende izledikten sonra öğrendim. Montage filmini izlemediğimden dolayı ve bilmeden izlediğimden dolayı benim için bu film orijinal bir filmdir. Yazımı yazarken de bu şeklide yazacağım.

Ben bu filmi ilk çevirisi olduğu zaman izlemiştim. Fakat yazmak söz konusu olunca bu güne kaldı. Diğer izlediğim Amitabh Bachchan filmlerine göre bu film biraz yavaş ilerleyen ama anlam yüklü bir filmdi. Ben beğensem de bu yavaşlıktan dolayı bir çok Türk izleyici filmi kısmen beğenmemiş. Gerçi dümdüz izleme ile anlam katarak izleme farkı da oluyordur bu konuda. Yani konuya odaklanmadan sadece izlemek için izlediyse bir izleyici sıkıcı gelmiş olabilir yazmak istiyorum.

Bana göre film 10 üzerinden numara verilirse 8.9 gibi bir rakam verebilirim. 10 üzerinden puan kırmamın sebebi ise diğer izleyiciler gibi çok yavaş olduğunu düşünmem bir de bazı yerlerde mantık hataları bulmamdan kaynaklı oldu. Yanlış anlaşılmasın senaryo harika ama işleyiş kısmında kafama yatmayan yerler oldu. Zaten izlerseniz muhakkak o hataları sizde fark edeceksinizdir. Bunlar haricinde Amitabh Bachchan'ın her filminde olduğu gibi bu filminde de ters köşe oldum. Yine her filminde olduğu gibi mesaj veren bir filmdi ve izleyici olarak o mesajı direk aldım. Belki hatırlarsınız bizim Kanıt adlı bir dizimiz vardı. Orada sunucu Profesör Doktor Sevil Atasoy ''Kusursuz cinayet yoktur.'' derdi, filmi izlerken hep aklıma o cümle geldi. Ne kadar işleyiş kısmını zayıf bulsam da yer yer zekice hamleler de yapılarak kurgu güçlü tutmuşlardı.

Amitabh Bachchan her filminde olduğu gibi bu filminde de karakterle bütünleşmiş ve harikalar yaratmıştı.
Nawazuddin Siddiqui'n oyunculuğunu çok beğeniyorum ve filme uymuştu. Fakat biraz daha öne çıkan bir performans beklerdim.
Vidya Balan benim sevdiğim bir kadın oyuncu ikiliye çok güzel uymuştu. Ben çok severek izledim, oyunculuğunu ve karakter performansını zevkle izledim.

Filmi bence zaman kaybı bir film değil, bilakis bir sonraki sahneyi merak ettirecek bir film. Fakat yavaş olduğu için anlayarak ve anlam arayarak izlenmesi gereken bir film. Bu şekilde izlenirse çok beğeneceğinize eminim. Dümdüz, izlemek için izlerseniz yavaşlığından dolayı sıkılabilirsiniz. Ben bu filmi beğenerek izlediğim için ve oyuncular çok iyi iş çıkardığı için sizlere tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

TE3N (THREE)

Tür: Dram, Suç, Polisiye
Senarist: Suresh Nair, Ritesh Shah, Bijesh Jayarajan
Yönetmen: Ribhu Dasgupta
Düzenleme: Gairik Sarkar
Üretim şirketi: Reliance Entertainment, Kross Pictures, Inc.
Yapımcı: Sujoy Ghosh, Hyunwoo Thomas Kim, Gulab Singh Tanwar, Abhijit Ghatak, Suresh Nair, Sameer Rajendran, Gauri Sathe
Süresi:136 dakika
Ülke: Hindistan
Dil: Hintçe
Yayın tarihi: 10 Haziran 2016
Konu:
John Biswas, polis karakolunu düzenli olarak ziyaret eden 70 yaşındaki bir büyükbabadır. Umutsuz bir şekilde, sekiz yıl önce kaçırılarak öldürülen torunu Angela'nın katilini aramaktadır. Etrafındaki insanların vazgeçmesine rağmen, katili aramaya devam eder ve yavaş yavaş kanıt toplar, üstelik karısı Nancy hastadır ve tekerlekli sandalye kullanmaktadır. Ama Nancy'nin durumu John'un kararlılığını değiştirmez. Polis müfettişi Sarita Sarkar'ın ise davayla ilişkin hiçbir fikri yoktur. Fakat trajik olaydan tam sekiz sene sonra, Rony isimli bir erkek çocuğu da aynı şekilde kaçırılır. Olaya ilgili her şey Angela'nın kaçırılmasını çağrıştırmaktadır. Sarita iki davadaki kanıtları bir araya getirerek Angela'yı öldüren kişiyi bulmayı başarır. Fakat John da kendisiyle birlikte adım adım ilerleyerek katilin izini bulmuştur.
Oyuncular: 
Amitabh Bachchan 

Nawazuddin Siddiqui 

Vidya Balan 
Sabyasachi Chakraborty 
Padmavathi Rao

Yorum Gönder

0 Yorumlar