Sev Beni / Weightlifting Fairy Kim Bok joo (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Kanal 7'nin aldığını açıkladığı son Kore dizisi de sonunda yayınlanmaya başladı. En sevimli gençlik dizisini sona bırakması bana göre çok iyi oldu. Tam okulların başladığı zamana denk gelmesi ve gençlik türü olması gençleri daha çok çekeceğini düşünmeme sebep oldu. Artık herkes evine dönmüş tatiller bitmiş misafirler gitmiş olacağı için salim kafa ile izleme şansı bulacaklar izleyiciler.

Umarım kanal 7 bu diziler bittikten sonra yaz içi yayınlanan tüm Kore dizilerini baştan verirler. Çünkü ben dahil çoğu kişi çok zor şartlar altında dizileri izlediler. Ya saati tam haber sonrası olduğu için uymadı, ya yatılı misafir çok geldi, ya tatile gitti, ya memleketine gitti bir şeklide tüm bölümleri ve ya dizileri oturup izleyemedi. Twitter dahil başka sosyal hesaplarda bu konu ile ilgili bir çok yazı gördüm. Ve başta yazdığım gibi bende elimden geldiğince takip etsem de yaz olduğu için tam anlamıyla tüm bölümlerini izleyemedim. Tabii ki internet üzerinden izlediğim dizilerde ama hem kanala hemde isteyen Kore fanlarına destek olmak amacıyla her gün izledim.

Ben bu dizinin alınmasını beklemiyordum. Diğer dizileri hemen hemen tahmin etmiştim ama bu dizi aklımın ucundan bile geçmemişti. Bu yüzden ilk duyurusunu gördüğümde çok şaşırıp sevinmiştim. Çünkü bu dizi sadece benim gibi yaşı büyük insanlara değil küçük yaşta ki insanlara da hitap ediyordu. Bu yüzden her kesime hitap eden dizilerden biri olacağını düşünüyorum.

Dizi hakkında spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum çok çok çok komik bir diziydi. Beni çok güldüren bir dizi olmuştu. Bu arada Kore dizilerine Kanal 7 ile başlayanlar için yazıyorum başrol erkeği Aşka Yolculuk dizisinde prens olarak izlemiştiniz. Bu yüzden göz aşinalığınız muhakkak olacaktır. Diziye daha çok adapte olacaksınızdır. Fakat bence bu dizi de kız karakter çok iyi yazılmıştı. Bana göre güzel ve alımlı kızlar bu tarafa bize daha yakındı kız karakter. Bundan dolayı kızın karakterine daha çok ısınmıştım. Başrol kız ve erkeğin uyumuna bayılmıştım. Zaten gerçek hayatlarında da başrol erkek ve kız sevgili olup ayrıldılar. Diğer karakterler hepsi çok iyi yazılmıştı. Hemen hemen tüm karakterlerin çatlak olduğu dizilerden bir tanesidir bu dizi.

Dublaj bana göre kötü değildi pot duran bir seslendirme olmamıştı. Özellikle kızın sesini seslendiren seslendirmenin sesini çok beğeniyorum. Hangi karakteri seslendirirse seslendirsin hepsine uyuyor. Nitekim bu oyuncuya da çok uygun olmuştu. İsim konusu her zaman ki gibi benden tam not aldı. Fakat işte şu sansür işi olmasa çok güzel olurdu. Yani, dizilerden sahne kesilince bazen havada kalıyor. Bu dizide de komik ama sansür olacak sahneler var. Keşke şu sansür işini biraz daha esnek yapsa kanal 7 yönetimi. Sadece bu dizi için değil ve bu dizi de çok havada kalmaz ama yayınlanan Kore dizilerinin içinde havada kalan ve anlaşılmayacak sahneler olmuştu. Bu dizi de nasıl olacak izleyip göreceğiz.

Son olarak dublajlı alt yazılı fark etmeksizin bu diziyi şiddetle izleyin izlettirin. Kanaldan izleyecekler yani dublajı seçecekler vakit bulup izleyemeseler bile sonra Kanal 7'nin izleme sitesinden açıp izlemeliler. İzlediğinize kesinlikle pişman olmayacaksınız. 

 Dipnot: 
Bu arada kanal 7 inşallah  Eulachacha Waikiki dizisini de alıp yayınlar. O dizi de çok komikti. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
12 Eylül 2018 Çarşamba gününden itibaren haftasonu 19.00'da tekrarı ise 10.40'da kanal 7'de.


Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo 
(Sev Beni , Yeokdoyojung Kimbokjoo, 역도요정 김복주, Halter Perisi Kim Bok-Joo)
Tür: Gençlik, Romantik, Komedi, Spor
Senarist: Yang Hee-seung
Yönetmen: Oh Hyun-jong
Yapımcı: Han Hee
Üretim şirketi: Chorokbaem Media
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Günleri: Çarşamba ve Perşembe
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2016 - 11 Ocak 2017
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 16
Süresi: 60 dakika
Konu:
Başarılı ve hırslı bir halterci olan Kim Book Joo, gücünü eski bir sporcu olan babasından alıyor. Samimi, neşeli ve haksızlığa uğradığında her koşulda hakkını arayan Kim, zaman zaman öfkesine hâkim olamayan kavgalara karışan erkek gibi bir kızdır. Ancak izleyiciler Kim Book Joo’nun naif bir kalbinin olduğunu aşk ile tanışmasıyla öğrenecek.
Kim Book Joo ile aynı spor akademisine giden Joon Hyung, çok yetenekli olmasına rağmen şansı pek yaver gitmeyen bir yüzücüdür. Hayatındaki zorluklara rağmen neşesinden bir şey kaybetmeyen Joon Hyung, Kim Bok Joo ile karşılaştıktan sonra kendini bulur.
Joon Hyung’u, Kim Bok Joo ile yaşadığı çatışmalar, yardımlar ve paylaştıkları sırlar birbirlerine bağlar. Joon Hyung aşktan kaçamaz ve halterci Kim Book’a âşık olur. Kim, babasının hayalini gerçekleştirmeye kendini o kadar çok adamıştır ki Joo ile karşılaşana dek aşktan bir haberdir. Altın madalyayı kazanmak için her gün sert antrenmanlar yapan Kim’in, yağmurlu bir günde hayata bakışı değişecektir.
Oyuncular:
Lee Sung-Kyung
Nam Joo-Hyuk
Kyung Soo-Jin
Lee Jae-Yoon
Lee Joo-Young
Cho Hye-Jung
Oh Eui-Sik
Choi Moo-Sung
Jang Young-Nam
Ji Il-Joo
Choi Woong
Ray Yang
Ahn Kil-Kang
Kang Ki-Young
Jung In-Gi
Lee Jung-Eun
You Da-In

Yorum Gönder

0 Yorumlar