Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 2


Yazımın 1. kısmını geçen ay yazmıştım. (Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 1) Şimdi ise 2. kısmında. Geçen aydan bu aya hala tasarrufa devam ediyorum. Hemen hemen 8 aydır devam ettiğim bu tasarruf git gide hoşuma gitmeye başladı. Hem elimdeki kozmetiklerin tarihi geçmeden bitiyor, hemde kozmetiğe vereceğim parayı farklı yerlerde kullanıyorum. Elimde en son kozmetikler kalana kadar da kozmetik alışverişi yapmayı düşünmüyorum. Bu başladığım hareketin beni ıslah etmesinin yanı sıra ne kadar aç gözlü bir insan olduğumu fark ettim. Bazı ürünlerden elimde olduğu halde 3-4 tane fazladan almışım. Son kullanma tarihi geçip çöpe attıklarımı düşününce çok büyük bir yanlış yaptığım da ortaya çıktı. Bu yüzden iyi ki bu kararı almış ve uygulamışım diyorum kendi kendime. Maalesef hala çok fazla kozmetiğim var. İnşallah hepsini süresi dolmadan bitirebilirim.


Bu kısımdaki ürünler tester ağırlıklı ürünler oldu. Bu ürünler şunlar; 


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Barnio Nemlendirici Bebe Şampuanı (Organik): Son aylarda makyaj ve cilt temizliği için kullanmayı tercih ettiğim şampuanı ilk zamanlar saçım için kullandım. Boya ile saçımı yaktığım için saç derime organik bir ürünün iyi geleceğini düşündüm. Sanırım 3 adet tükettim bu şampuandan ve çok faydasını gördüm. 

Humic Kepek Şampuanı: Bu markanın her ürününe bayılıyorum. Çok kaliteli bir marka olduğunu düşünüyorum. Şampuanı bana isteğimi verdiği için denk geldikçe almaya çalışıyorum. Bu son kutuyu ben değil annem kullandı. Kepek oluşumunu düzenli kullanıldığında yok ediyor. Saç derisini düzenliyor bu şekilde yağlanmayı geciktiriyor. Şiddetle tavsiye ederim. 

Elidor Besleyici Nemlendirici Bakım: Argan ve Babassu yağlarından oluşan bu ürün sert ve kuru saçlar içinmiş. Basiretim mi bağlandı ne bakmadan alınca haliyle benim için duş kremi görevi yaptı. Çünkü benim saçlarım yağlıydı. Saçta nasıl etkisi var bilmiyorum ama cildi yumuşacık yapıyor. 


Rosense Yüz Bakım Kremi Normal Karma Ciltler: Favori markam Rosense'nin testerları bolca vardır bende. Cilt tipime bile uymasa ayaklarıma kullanarak tüketirim ürünleri. Mis gibi bir gül kokusuna sahip olmasının yanı sıra çabuk emilmesi çok hoşuma gider. Yüz bakım kremi olmasına rağmen ellerime kullanmayı tercih ettim. Kış hazırlığında ellerim çok yıprandığı için hızlı tedavi etmesi çok güzeldi. Yüzüm problemli olmasaydı kesinlikle yüzüme kullanırdım. 

Rosense Yüz Bakım Kremi Kuru Hassas Ciltler: Cildim yağlı olduğu için ayaklarıma kullanmayı tercih ettim. Bu yıl anlam veremediğim şekilde ayak parmaklarımın bitiminin eti ayrılıp kanıyor ve yağlı bir cildim olduğu halde ayaklarım çok kuru. Şeker hastası olabileceğimi söyledikleri için tedirgin olup doktora gittim ama hiç bir problem çıkmadı. Sonbaharda cildiye bölümüne gitmeyi planlıyorum.O yüzden ayaklarımın kurtarıcısı gibi bir şey oldu. 

Rosense Yüz Temizleme Jeli: Tester olarak 1 adet yüz temizleme jeli varmış elimde. Çok beğendiğim için elimdeki ürünler bitince normal tüpünü almayı planlıyorum. Sles, Paraben ve Sabun içermemesine bayıldım. Heyecanla alacağım günü bekliyorum. Daha önce keşfetmediğim için üzgünüm.

Beauty Face Beyazlaştırıcı Krem: Bu kremin üzerine makyaj ve BB Krem sürülebiliyor. En güzel özelliğinin bu olduğunu düşündüm. Güneş lekesi ve ya akne lekesinin açılmasına yardımcı olan bu kremi, sivilce lekeleri için kullanmaya başladım. 5 adet tester varmış elimde ve son pakete geldim.

Apaks Makyaj Temizleme Pedi: Sık dokuma olduğu için BİM'de satılan bu pedi kullanmayı tercih ediyorum. %100 saf pamuk olması ve fiyatının çok uygun olması beni cezbeden yanı. Yumuşaklığından da hoşlandığım için düzenli olarak bittikçe alıyorum. Ayrıca ne hikmetse bu pedleri stok yapmamışım, kendime çok şaşırdım. 


Arnica Jel: Bu jelin özelliği, morluk, ödem ve kas sertleşmesi için kullanılabilir bir jel olması. Sağlık sorunlarım yüzünden sanki çok önemli bir kan hastalığım varmış gibi (ALLAH korusun) vücudum aniden morarıyor. Ve bu morluklar çok büyük ve siyah oluyor. Sanki darp edilmişim ya da bir yere çarpmışım gibi. Kışın çok sorun yaşamasam da yaz günlerinde kol ve bacaklarımda olması sıkıntı yaratıyor. O zamanlar kurtarıcı gibi geliyor bu jel. 2 günde o simsiyah rengi alıp sarımsı bir renge çeviriyor ve hızla iyileştiriyor. Sizinde böyle bir probleminiz varsa tavsiye ederim. 

Solante Acnes: Ürün sivilceli ve akneli ciltler için güneş losyonu. Yazın severek kullandığım bir ürün. Hem güneşten dolayı sivilce oluşmuyor hemde cildimi kuruyor. Yüzümden çok kollarım için kullanıyorum. 

Solante Acnes Tinted: Akneye karşı etkili olan bu güneş koruyucu fondöten gibi geliyor bana. Yazın yüzüme fondöten ve ya bb krem yerine bu kremi kullanıyorum. Güzel koruduğunu düşünüyorum. 


Dr. Rana Dermo Argan Yağlı Özlü El Yüz Kremi ve Üzüm Çekirdeği Özlü El Yüz Kremi: Kokusunu sevdiğim bu kremin başka özelliklerini çokta sevmiyorum. (ürün hakkında yazım var tıkla) Bir türlü bitirememiştim ama şükür sonunda bitti.

Nadixa Sivilce Kremi: Suratımda sivilce çıkaran sivilce kremi yapmışlar yazsam abartı olmaz. Aile hekimi yazmıştı sivilcelerim için ama daha çok sivilce çıkarttı. Bu yüzden sinirle çöpe boşalttığım tek ürün bu posttaki.


Mişa Kaplan Balsam: Ağrı kesici gibi bir balsamdı. Bir daha almayı istiyorum. Geçtiğimiz kış bel ağrılarım çok oldu. Uygulanan kısma masaj yaparak sürüyorsun ertesi güne bir şey olmamış gibi kalkıyorsun. Bir nevi benim için yakı görevi yaptı. Fakat 25 mllik olduğu için hızlıca bitti. 

Blefaroshampoo: Makyaj alerjim olduğu için makyaj sonrası iyi temizlemek için kullanmayı tercih ettiğim bir ürün. Göz kapağı ve kirpikler için olan bu ürün makyaj kalıntıları, kir, kepek ve yağlı birikintileri temizlemeye yardımcı oluyor. 40 mllik olan bu ürünü kullanmak çok basit parmak ve ya pamuk ile kaş altından kirpik diplerine doğru sürüyorsun daireler çizerek. Biraz bekletip bol su ile yıkıyorsun. Kirpik diplerini çok güzel temizliyor. Şimdi aklıma geldi de ben bu ürün için daha detaylı ayrı bir post yazabilirim.

Naturos Badem Yağı: Bu markanın badem yağından bir sürü stok yapmışım. Saçımı ilk yaktığım zamanlar haftalık olarak kullanıyordum. Şimdilerde ise saç boyamın içine katıyorum.

Balen Çay Ağacı Yağı: Saç bakımım için geçenlerde kullanmak istedim. Uçucu yağ için araştırmak yerine direk badem yağı ile birleştirip saçıma 2 seferde saçımı uyguladım. İlk kullandığımda evi gaz kokusu aldı. Fakat koku öyle böyle değil yarım günde evden çıkmadı ve çok yoğundu. Meğer bunu eskiler bit ve pireler için kullanırmış. 2 defada bitti ama kokudan beklemek çok zordu. Araştırdıktan sonra da kullandığıma pişman oldum. Çünkü çok daha başka yerlere faydası varmış. Resmen boşu boşuna şifalı bir yağı harcadım gitti. O badem yağı ile hepsini karıştırmayacaktım.

2. parti bu şekilde  3. partide görüşmek üzere.  Bu arada  benim gibi  tasarruf eden   birileri var mı merak ediyorum. Varsa sizler tasarrufta neler yapıyorsunuz?

Yorum Gönder

0 Yorumlar