Koca Koca Yalanlar (Dizi)

Dizi bana bir Ertem Eğilmez filmi olan Aşık Oldum filmini anımsattı. Başrollerini Şehnaz Dilan, Şener Şen ve Nevra Serezli'nin paylaştığı filmde Kırmızılı Kadın adlı bir filmden uyarlamaydı. Yani daha evvel çokça bu tür konuları izlemiştik ve geçen sezon dizileri dahil ilk defa yapılmadığını hepimiz biliyoruz.

Hakan Yılmaz efsane bir oyuncu. Komedi denildiği zaman ilk aklıma gelen isimlerden biridir. Bu dizi içinde Ahmet karakterine seçilmesi iyi olmuş. Bence güzel hayat verecektir.

Evrim Alasya'da Hakan Yılmaz kadar efsanedir. Birlikte uyumlu ve iyi çift olmuşlar. Kimyalarının uyduğu belli oluyordu. Bu yüzden bu kadın aldatılır mı diye düşünmeden kendimi alamadım.

Selen Uçer'in oyunculuğunu Dünya umurumda değil oyunculuğu olarak tanımlıyorum her izlediğimde. Böyle sakin, yavaş yavaş konuşması ile beni benden alıyor. Hele o ses tonunu sahneye geçişine göre ayarlaması muazzam. Benim gözümde gerçek bir usta oyuncu... Bu karaktere de çok yakışmış.

Pelin Öztekin kilo verdikten sonra yaşını küçülttü. Eskiden 40'lı yaşlarında gösterirken şimdi 20'li yaşlarının başında gibi duruyor. Bu yüzden Evrim ve Selen'i düşününce yanlarında minicik kalmış ve karakter ciddiyetini kaybetmiş. Nasıl bir karakter olacak diğer iki kadına oturacak mı bilmiyorum ama şu an için Evrim ve Selen'in arkadaşı değilde kızı gibi bir algı oluşturdu bende.

Ferdi Sancar hep aynı karakterin adamı. Ne üslubu, ne oyunculuğu hiç bir şeyi değişmiyor. Fakat garip bir şekilde bu durum izleyiciyi sıkmıyor.

Rüzgar Aksoy ile Pelin tam olmuş. Çift açısından bakıldığı zaman en doğru eşleşme ikisi olmuş.
İlk bölümden nasıl bir karakter olacak bilmiyorum ama Rüzgar Aksoy'un oyunculuğunu severim. Eminim karakteri bizlere sevdirecektir.

Tuğçe Karabacak'ın oyunculuğundan hiç hoşlanmıyorum. Fazlasıyla yapay geliyor. Özellikle mimik kısmında ben oynuyorum diyor. Kaçıncı dizisi oldu bu hala değişen yok.

Ve Son olarak Sertan Erkaçan. Ben bu adama ba- yı-lı-yo-rum. Oyunculuk, kişilik, duruş, mimik... Hepsi ile bir bütün olmuş oyuncu. Bana göre gerçek bir yetenek.

Diziyi ben genel olarak ne beğendim ne beğenmedim. Tam olarak düşüncelerimin 2. bölümde oluşacağını düşünüyorum. Konu itibariyle senaryo ve işleyiş çok basit geldi. İlk bölüme göre çok yavan geçti, bu da beni sıktı. Replik kısmında bir kaç cümle çok rahatsız ediciydi. Bu yüzden diyalog kısmı güçlü ama replikleri yükselten kısmı tam bir hayal kırıklığıydı. Aldatılmayı normalleştirecek cümleler kullanmasaydı senarist daha iyi olurdu.

Bu durumu komik bulmadım ama maalesef çevremizde böyle evliliklerde ve yalanlar var. Yani bir yönden gerçekçi bir hikaye olmuş. Bu açıdan baktığımda dizinin replik kısmının çokta yanlış olmadığını düşündüm. Sokağa çıktığımızda bu düşünce de olan kim bilir kaç insan vardır. Yalnız dizinin şu an ki durumdan farklı bir yöne gideceğini düşünüyorum. İlerleyen bölümlerde kadının fendi erkeği yendi bir durum yaşanacak. Çekim mekanları ve çekim rengi hoşuma gitti. Kadın oyuncular için seçilen kıyafetlerden de hoşlandım. Teknik ekip kısmı gayet yerinde görünüyordu. Bence vaktiniz varsa bir deneyin derim, kim bilir belki seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 3. sırada, tekrarı ise 6. sırada tamamladı.
KOCA KOCA YALANLAR
Tür: Komedi, Aile
Senaryo: Gül Abus Semerci
Yönetmen: Osman Taşçı - Burcu Alptekin
Yapım: Limon Film
Yapımcı: Hayri Aslan
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 13 Ağustos Pazartesi
Konu:
Üç çocuk annesi olan Müjgan kocası Ahmet ile birlikte sakin ve düzenli bir hayat yaşamaktadır. Mali müşavir olan Ahmet sabah sekiz, akşam beş çalışan iyi bir aile babasıdır. 17 yıl aynı yastığa baş koyan Müjgan ile Ahmet’in evliliği, Ahmet’in genç ve güzel bir kız olan Sude ile karşılaşmasıyla çatırdamaya başlar. Müjgan başlangıçta kocasının kendisini aldattığına ihtimal vermez. Ancak kocasının da her geçen gün değiştiği gözünden kaçmamaktadır. Sude genç, güzel, hırslı ve zengin bir koca üzerinden istediği yaşama kavuşmak isteyen bir kadındır. Müjgan, yakın arkadaşları Nilgün ve Canan’ın desteğini alarak çetin bir mücadeleye girer. Üç kadın aşk, sadakat ve evlilikleri üzerinden hayatlarını sorgularken, o güne kadar farkına varmadıkları bütün gerçeklerle yüzleşirler.
Oyuncular: 
Hakan Yılmaz 
Evrim Alasya 
Selen Uçer 
Pelin Öztekin
Ferdi Sancar 
Rüzgar Aksoy 
Tuğçe Karabacak 
Sertan Erkaçan 
Sacide Taşener 
Selen Domaç 
Doğa Zeynep Doğuşlu 
Tolga Ortancıl
Elif Dilara Güneş 
Bartu Mutlu
Berke Mutlu 
Müge Bayramoğlu 
Beril Özcan 
Deniz Kılıç 
Furkan Bay

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Tada ta dam yine ben kehanet sözsücü :D bence bu dizi tutmaz bak dediydi dersin :D :D :D

    YanıtlaSil
  2. Fragmanı gördüğümden beri şu ikinci kadın kimdi çıkaramıyorum bir türlü diyorum. Meğerse Tuğçe Karabacak'mış. Saçları boyayınca tanıyamamışım. :D

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)