Feda / Secret Love (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Dizi yayın sıralamasının tam istediğim sırayla gitmesine bayıldım. Hem okulların açılmasından önce yayınlanması hemde sonbaharın kasvetliğinin ortaya çıktığı dönemde bu dizi ilk defa izleyecekler için ilaç gibi gelecek. Kesinlikle bu diziyi de kaçırmayın derim. Bu dizi bizde uyarlandı ve 30 bölüm sürdü. Bu dizinin adı Meryem'di. Ben yanlış hatırlamıyorsam 7 bölüm kadar izlemiştim. sebebi ise çok fazla değiştirdikleri içindi. Başrol erkeğin çok gaddar olması gerekirsen bir kahraman gibi kızı koruma güdüsü ile hareket etmişti. Bu dizi de daha farklı ilerlediğini izleyip göreceksiniz.

Birde o dizide zoraki bir nişanlı olayında kızı hem orijinaline göre fazla kötü hemde saplantılı aşık yapmışlardı. Bu dizi de karakter daha farklı ilerleyecek. Belki uzatmak adına böyle yapmışlardır ama uzadıkça izleyici kaybettiği de bir gerçek. Tadında bırakılsaydı o dizi efsane dizilerimden biri olabilirdi. Neyse nasip böyleymiş.

Bu sefer seslendirme işinde bir oyuncunu sesini hiç beğenmedim. O oyuncuda Lee Da Hee'ydi. Ses ne Lee Da Hee'ye ne de karakteri Shin Se Yeon'a uymamıştı. Ses tonu biraz daha genç kız sesi olabilirdi. Fazla yaşlı sesi olmuştu ya da eleştirmek haddime değil ama seslendirmenin dik vurgularından dolayı böyle bir ses ortaya çıkmıştı. Bu şekilde şimdiye kadar yayınlanmış Kore dizileri içerisinde ilk defa bir karakterin sesini sevmemiş oldum. İleri ki bölümlerde alışılabilir bir ses olur ama şu an için biraz kulak tırmalayıcı bir ses olmuş. Yanlış anlaşılmasın ses tek başına gerçekten çok hoş ama orta yaşlı ya da biraz daha yaşlı bir kadına kullanılabilecek bir ton olduğunu düşündüm. Lee Da Hee haricinde diğer oyuncuların seslerini yerinde buldum. Hepsi yakışmış ve doğal duruyordu.

Bir başka sorun ise dizilerin bazı özel sahnelerinin kesilmiş olmasıydı. Kanalın vizyonundan dolayı bu durum olduğundan saygı duyuyorum ama bu dizide konu biraz havada kalmış gibi hissettim. İlk bölüme göre zaten bir baştan, bir sondan yayınlandığı için bir de sahneleri kanal kesince karmaşık bir dizi haline gelmişti. Uyarlamayı izleyenler az çok işleyiş hakkında bilgi sahibi oldukları için kolay çözmüşlerdir ama ne orijinal, ne uyarlama izlemeyenler için anlamak zorlaşmıştı. Diğer yayınlanan ve kırpılan Kore dizilerinde düz bir konu olduğu için çok fazla sorun olmadı ama bu dizi de kırpılması biraz izleyici açısından sorun olacak gibi görünüyor.

İsim konusunda her yazımda olduğu gibi bu yazımda da kanalı taktir etmeden geçmeyeceğim. Bu isimleri kimler buluyorsa nokta atışı yapıyor. Hem akılda kalıcı, hem anne ve anneannelerimizin aklında tutacağı kısa ve kolay isimler buluyorlar. Bu konuyu asla göz ardı edemiyorum. Hatta şöyle ki dizinin yayın öncesi kullandığım ismini dizinin kanalda yayınlaması ile unutup kullanmıyorum. Benim hafızamda kanalın diziye verdiği isim kalıyor ve o isimle dizi hakkında konuşuyorum. Bu yüzden çok başarılı buluyorum. Bana bile bunu yapıyorlarsa anne ve anneannelerimiz için en doğru şekilde sunuluyor demektir.

Ben bu dizinin alınmasını çok istemiştim. Hatta uyarlama kısmında iş birliği yaparken önermiştim. (Önerdiğim yapımcılar uyarlamadı.) Çünkü bu dizi benim için çok özeldi ve yine kanal yayınlamak için dizi ararken inşallah yayınlarlar dediğim bir diziydi. Nitekim isteğim oldu. Bu dizinin benim favorim olması, bana çok dokunmuş olmasıydı. Her yönden bana çok anlamlı gelmişti. Anlatmak istediği ve verdiği mesaj o kadar naif ve kadınca bir mesajdı ki almamak mümkün değildi. Beni kah ağlattı, kah düşündürdü ama hiç güldüğümü hatırlamıyorum. Duygu geçişini oyuncular, senaryo ve işleyişten çok net aldığım içinde bu güne kadar izlediğim belki 300 belki daha fazla dizi içerisinde en sevdiğim Kore dizisi oldu.

Eğer bu diziye bir şans verirseniz asla pişman olmayacaksınız. Diziyi şiddetle öneririm ve dublaj tercih ediyor ama yayın saatinde evde olmuyorsanız da kanalın izleme sitesinden diziyi izlemenizi tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
27 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren her gün 19.00'da tekrarı ise 09.15'de kanal 7'de.

Secret Love ( Gizli Aşk, 비밀, Bimil, Secret)


Tür: Dram, Romantik
Senarist: Choi Ho-Chul, Yoo Bo-Ra
Yönetmen: Lee Eung-Bok, Baek Sang-Hoon
Yapımcı: Kim Jung-Hyun, Park Woo-Ram
Üretim şirketi: Content K
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: KBS
Yayın Günleri: Çarşamba ve Perşembe
Yayın Tarihi: 25 Eylül - 14 Kasım 2013
Saati: 21:55 - 23:05
Bölüm sayısı: 16
Süresi: 60 dakika
Konu:
Yeni savcı olan An Do-Hoon yağmurlu bir akşamda arabasının kontrolünü kaybederek bir kadına çarpar. Kaza sırasında yanında olan sevgilisi şoktadır. Savcı olduğu için kazanın sonuçlarından daha fazla etkileneceğine sevgilisini ikna eden An Do Hoon, Yoo Jung’dan kazayı üstlenmesini ister. Genç kadın sevgilisi için büyük bir fedakârlık gösterip kazayı üstlenir. Ölen kadın ise Min Hyuk’un sevgilisidir ve hamiledir. Min Hyuk, kazada ölen sevgilisinin intikamını almak için ant içer. Yoo Jung’un peşini bırakmaz. Bir süre sonra Min Hyuk’un saplantıya dönüşen öfkesinin yerini, imkânsız bir aşk alır.
Oyuncular: 
Hwang Jung-Eum
Ji Sung
Bae Soo-Bin
Lee Da-Hee
Kang Nam-Kil 
An Ji-Hyun 
Yang Jin-Sung 
Choi Woong 
Lee Deok-Hwa
Jo Mi-Ryung 
Song Min-Kyung
Lee Seung-Jun 
Yang Hee-Kyeong 
Kang Shin-Il
Kim Hyun-Kyoon 
Han Ki-Joong 
Lee Seung-Jun

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu diziyi yayınlandığı dönem izlemiş ve çok beğenmiştim. Hala enlerim arasında yer alır. Hwang Jung Eum ve Ji Sung harikaydılar. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)