Aşka Yolculuk / Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Sonunda geldi gönlümün efendisi. Lee Jun Ki ilk aşklarımdan biriydi ergenlik zamanlarımda. Ben o günlere ''oppacı'' günlerim diyorum ve unutmak istediğim günler. Gerçi lise zamanlarında herkesin başına gelen şeyleri yaşadım. İşte birilerinin hayranı olmak, o kişiyle tüm zamanını geçirmek gibi. Böyle düşününce aslında çokta büyütülecek bir durum değil gibi geliyor. (Yalnız blogumda ki eski yazıları okumazsanız sevinirim.)

Konu dağılmasın hemen toparlayayım, fanlar Secret Love dizisi gelecek diye bekliyorlardı. Bu yüzden bu dizi bizlere sürpriz oldu çokta iyi oldu. Çünkü Secret Love dizisinde Kill Me Heal Me dizisinin başrolleri, başrol ve üst üste gelseydi Kore dizisi izlemeyen bir kesim insan için sıkıcı bir durum oluşabilirdi. Bu yüzden bu konuda çok büyük akıllılık yaptıklarını düşünüyorum.

Hatta inşallah açıklanan diziler içinde son dizi olarak Secret Love dizisini verirler. Düşündüğümüz zaman dizi felaket dram ve yaz ayındayız. Secret Love dizisinin yaz ayı için iyi gideceğini düşünmüyorum. Sonbahara yakın yayınlanırsa en azından mevsim değişikliği için iyi gider diye düşünüyorum.

Kill Me Heal Me dizisinde izleyiciye çok sinirlendiğim için bu dizi de sosyal medya kısmına bakmamayı tercih ettim. Eleştirmek için eleştiren yazılardan cidden hoşlanmıyorum. Karşımda ki yazan kişi de bana biraz antipatik geliyor. Çünkü öyle belli oluyor ki eleştirmek için eleştirdiği gülemiyorsun bile yazısına hissiz kalıyorsun. Bu yüzden gerilmemek ve birilerine doğrusunu yazmamak için bakmamayı tercih ettim.

Dublaj kısmı beğenildi mi bilmiyorum. Fakat ben yine çok beğendim. Kanal 7'nin doğru bir dublaj şirketi ile çalıştığını düşünüyorum. Öyle ki her karaktere nokta atışı ses yapıyorlar. Amatör olmadıkları içinde her seferinde beğeniyorum.


Bu dizi de Lee Jun Ki'nin sesi tartışmasız en doğru ses olmuş. Lee Jun Ki'nin kendi sesi biraz daha tiz bir ses olsa da fiziksel olarak ve karakter olarak dublaj çok yakışmış. Kendi sesinin alternatifinde bir ses tonu olsaydı bu ses tonu olsun isterdim.

IU'yu ne kadar sevmesem de oyunculuğunu seviyorum. Ses olarak ilk sahnelerde yadırgadım. Onun o bıcır bıcır sesini bildiğim için dublaj biraz daha oturaklı bir tık daha kalın geldi. Ama hemen alıştım ve benimsedim.

Neden böyle oldu bilmiyorum ama Kang Ha-Neul'un sesini kendi sesi gibi duyuyorum. Sanki Türkçe öğrenmiş de kendi kendini seslendiriyormuş hissi verdi bana. Seviyorum bu adamı.

Gerisinin sesinde beni rahatsız eden olmadı. Hepsinin doğru seçim olduğunu düşünüyorum.

Aa! Unutmadan... Bizim çocuğun sesi var birde.

Bizim çocuğun yani Baekhyun'un ses tonu çok komik olmuş. Zaten kendi sesi de bana hep komik gelir. Böyle ciğerden - ciğerden dolu - dolu bir konuşma tarzı vardır. Dublajda biraz farklı geldiği için ve kendi sesini iyi bildiğim için olduğu sahnelerde çok güldüm.

Bence kanal 7 teknik açıdan güzel başladı diziye. Dublajlı olarak dizi izlenebilir durumda. Bu diziyi izlesem de finaline kadar dublajlı olarak bir daha izleyeceğim. Saat konusunda kanal doğru olanı yaptı. Kanal 7 Hint dizileri de dahil gün ve saat konusunda artık sabit durmalı diye düşünüyorum. İzleyici bir saate ya da güne alıştığı zaman sonrasındaki değişiklikte izlemeyi bırakıyor. Bu Türk dizileri içinde geçerli dikkat ederseniz reytingleri iyi giden bir dizi de gün değişikliğine gidilirse o dizi kesin final yapar. Ülke farklı olsa da izleyici aynı izleyici olunca direk bırakmayı tercih ediyor. Bu yüzden inşallah ilk Kore dizisi gibi ikinci Kore dizisinde de saat konusunda bizi mağdur etmezler.

İsim bulma işini hangi ekip ya da kim buluyorsa o kişi ya da kişiler çok akıllı birileri. Hem doğru, hemde akılda kalıcı isimler kullanıyorlar. Sadece Kore değil şimdiye kadar bütün Hint dizilerini izledim Hint dizilerinde de ok gibi böyle beynimize ismi sapladılar. Hatta benim zihnimde orijinal isimlerinden daha kalıcı oldu buldukları isimler.

Dizinin konusu işleyişi oyuncuları çok iyi. Yayın zamanı zaten kendi ülkesinde de Türkiye'de de çok tutulan bir dizi oldu. İlk defa izliyorsanız sakın bırakmayın diziyi, sonuna kadar izleyin. Çok çok güzelleşecek dizi daha sürükleyici olacak.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
16 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren her gün 19.00'da tekrarı ise 09.15'de kanal 7'de.

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
(Ay Aşıkları: Kızıl Kalp Ryeo,
 달의 연인 - 보보경심 려,
달의戀人-步步驚心 麗, Aşka Yolculuk)
Tür: Tarih, Dram, Melodram, Romantik, Fantastik
Senarist: TongHua (roman), Jo Yoon-Young
Yönetmen: Kim Kyu-Tae
Yapımcı: Baek Choong-hwa
Üretim şirketi: Barami Bunda inc., GT Entertainment, NBCUniversal International Television, YG Entertainment
Ülke:Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: SBS
Yayın Günleri: Pazartesi ve Salı
Yayın Tarihi: 29 Ağustos 2016 - 1 Kasım 2016
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 20
Süresi: 60 dakika
Konu:
Günümüz zamanında yaşayan Ha Jin, güneş tutulması sırasında kendini biranda Goryeo Hanedanlığında bulur. Ha Jin’in hem adı hem de hayatı değişir. Bu değişikliğin en büyük sebebi ise aşık olduğu Prens Wang So’dur. Güneş tutulmasıyla çağ değiştiren Ha Jin artık, Hae Soo’dur. Hanedanlığın en savaşçı ve cesur Prens’i Wang So ile ilk karşılaştıkları an birbirlerinden etkilenirler.
Bu karşılaşmanın ardından değişen sadece Hae Soo’nun hayatı değildir. Yüzündeki yara izi yüzünden prens kardeşleri tarafından dışlanan Wang So, Hae Soo’yu tanıdıktan sonra kendine güven kazanır. Aşkın insanları nasıl değiştirdiğine tanık olan izleyiciler, bu dizide kardeşlerin hâkimiyet mücadelesini de izleyecek. Wang So, Hae Soo’yu korumak uğruna herkese meydan okumak zorundadır. Özellikle 8. Prens Wang Wook ile büyük çatışmalar yaşayacak olan Wang So, aşkı ve hanedanlık uğruna mücadelesini sürdürecek.
Oyuncular: 
Lee Jun-Ki
IU
Kang Ha-Neul
Hong Jong-Hyun 
Baekhyun 
Nam Ju-Hyuk
Ji Soo
Kim Sung-Kyun
Seohyun
Yoon Sun-Woo
Kang Han-Na
Jin Ki-Joo
Ji He-Ra 
Z.Hera
Kim San-Ho
Jo Min-Gi
Sung Dong-Il
Park Ji-Young
Jung Kyung-Soon
Woo Hee-Jin 
Park Shi-Eun
Choi Byung-Mo
Park Jung-Hak
Kim Jin-Seo

Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. belki de gelmiş geçmiş ennn sevdiğim kore dizisi. ama yok yani benim dublaja tahammülüm yok asla! yani hiçbir şekilde kulağıma iyi gelmiyor. küçükken tvde izlediğim dublajlı jim carrey filmleri hariç hiçbir dublajı yakıştıramıyorum. çocukluğumdan beri dublajlı filme sinemada da gitmişliğim yoktur hani korece'ye özel bir durum değil bu. bu yüzden aşka yolcukluk'u kanal7'de bir kere açıp 3 dk sonra dayanamayarak kapattım.

    hatta şöyle bir şey olmuştu, eskiden kanal7'de izlediğim bir hint dizisi vardı, sonra bir gün bi bölüm öyle bir noktada bitti ki meraktan çatlicam öbür haftaya kadar bekleme ihtimalim yok yani. açtım izledim internetten altyazılı, sonra kanal7'de izlemeye devam edemedim. kendi tonlandırmalarını duyunca hepsi fake geldi.böyle de bir anı işte hihih^^ dublaj fobim var sanırım^^
    yorumum biraz uzun oldu ama birden içimi dökesin geldi ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok uzun olmamış. Farklı düşüncelere de ihtiyacı var blogumun. :)

      Sil
  2. Sana bişi diyiimmi bu kore severlere alt yazılıda koysan yaranamassın yok şu kıss sahnesini kesmişler vs. die laf ederler.O yüzden eleştirilere kulak tıkayıp onları tv de izlemenin keyfini çıkartmalıyız bence :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi de bende öyle yaptım hiç bakmıyorum sosyal medyada dizinin etiketlerine girip. En iyisi de olsa kusur bulunuyor. :)

      Sil
  3. Arkadaslar bu filmin finalini izleyen varmi finalde ne oluyor merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumda spoiler yazıları yayınlamıyorum. Kendim dahil blogumda spoiler sayılacak yazılara yer yok maalesef. Ama size önerim merak ediyorsanız GOOGLE'a '' Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo 20.Bölüm İzle'' yazarak son bölümünü izleyebilirsiniz. Bu şekilde sonunu daha kolay öğrenmiş olursunuz. :)

      Sil
  4. Eski izlediğim dizileri paylaşıyorum ara sıra, bu dizi de o listemde yer alıyordu. Aslında bir kezde böyle dublajlı şekilde izleyebilirim, fena olmaz. Birkaç kesitine baktım, dublaj iyiydi bence de. :D Kalemine sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyetimle yazıyorum çok iyi dublaj. Özellikle Lee Jun Ki cuk oturmuş. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Moon Lovers’ın orijinali olan Çin versiyonunda 2.sezon da varmış,çocuğun kızın zamanına gidişini anlatan,izledin mi acaba onu? Sence Kore versiyonunda da çekerler mi 2.sezonu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum inşallah olur, olursa güzel olur. Maalesef 1. sezonu da 2. sezonu da izlemedim. :)

      Sil
    2. Dipnot: Çin versiyonunun 1. ve 2. sezonu ''viki'' sitesinde var. Google'da ''Scarlet Heart viki'' ve ''Scarlet Heart 2 viki'' olarak arayıp siteden açtıktan sonra dil seçeneğinden Türkçe'yi seçip izleyebilirsiniz.

      Sil
    3. Ben dediginiz siteye girdim ama dil ayarinda turkce bulamadim yardimci olur musunuz

      Sil
    4. Olurum tabii ki sosyal medyadan bana ulaşırsanız ekran görüntüsü ile gösterebilirim. Sosyal hesaplarım sağ tarafta butonlar şeklinde mevcut..
      Dil seçeneğini şu şekilde ayarlıyoruz. Videonun yürütme çubuğunda ''ses yükseltme'' simgesinin yanında yıldız gibi bir şekil var. O simgeye tıklıyorsun ''SUBTITLES'' ona tıklıyorsun. Türkçe alt yazı varsa çıkar zaten Türkçe'yi seçip izlemeye başlıyorsun.

      Not: Dil seçeneği karşısında %ler vardır o %ler çevirinin ne kadarının çevirildiğini gösterir. :)

      Sil
  6. Inşallah 2 sezonda verilir cokkkkkkkk cokkkkkkkk sevdimmm bu diziyi

    YanıtlaSil
  7. Diziyi cok seviyorlar bana da cok ovduler ama izlemedim daha. Ama ben dublajdan nefret eden biri olarak dayanamiyorum Kanal 7 de izlemeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt yazılı izleyebilirsin canım dizi cidden güzel. :)

      Sil
  8. Dublaj beğenmeyenler büyük ihtimalle sabit fikirli insanlar falan :D çünkü dublajda aşırı iyiyiz hep karakterlerle uyumlu sesleri buluyoruz ben aşırı beğeniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle düşünüyorum. Ön yargı var, ön yargıyı kenara bırakıp izlense severler. :)

      Sil
  9. Aşka yolculuğun ikinci sezonunuda merak edip bekliyoruz

    YanıtlaSil
  10. Ya 2. Sezon nezaman caba bilen varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. sezonun olup olmayacağı belli değil. Bu konuda bir bilgi yok. :)

      Sil
  11. Keşke 2 sezonda olsaydıler lee joon gi ha-neul kang byun beak hyun

    YanıtlaSil
  12. Kana7 de yayınlandığından habersiz alt yazılı izlediğim sonrasında kanal 7 de niye farkedemedim diye hayiflanip son bölümünde hüngür hüngür agladigim muhteşem dizi👌 Seslendirmede harikayiz konusuna da kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla kişi dizileri takip edemiyor bu konuda tek değilsin. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)